SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Medicul Ştefan Florian din Cluj a devenit unul din cei mai buni neurochirurgi ai lumii!
Sistemul medical Romania are un real motiv de mandrie dupa alegerea prof. dr. Ioan-Stefan Florian intr-una din cele mai importante functii ale neurochirurgiei mondiale.
Recentul Congres Mondial (WFNS Congress), desfasurat intre 20-25 august, la Istanbul, a prilejuit alegerea prof. dr. Ioan Stefan Florian in functia de vicepresedinte al Federatiei Mondiale de Neurochirurgie (World Federation of Neurosurgery-WFNS).

Acest lucru reprezinta in primul rand o recunoastere a meritelor profesionale pe plan international, a eforturilor facute de-a lungul anilor pentru dezvoltarea neurochirurgiei din tara si din regiunea de Sud-Est a Europei.

In acelasi timp, reprezinta o extrem de importanta recunoastere a Neurochirurgiei Romanesti, o specialitate considerata dintre cele mai delicate dintre specialitatile chirurgicale, deoarece se opereaza direct pe cel mai de pret si complex sistem: creierul si maduva spinarii, relateaza extranews.ro.

Pentru Romania, importanta acestei alegeri este deosebita, in primul rand pentru ca, in acest fel, medicina romaneasca este prezenta la varf in forul conducator al neurochirurgiei mondiale.

Prof. dr. Ioan-Stefan Florian, in calitate de presedinte al Societatii Romane de Neurochirurgie, nu se reprezinta acolo doar pe sine, in calitate de excelent profesionist, ci reprezinta neurochirurgia romaneasca.

„Mai in gluma, mai in serios, la o alta scara, cum ar fi ca Romania sa fie reprezentata in G8 sau G20? Sper ca prin aceasta reprezentare sa putem asigura o mai intensa si puternica dezvoltare a neurochirurgiei romane, sper ca factorii de decizie sa inteleaga necesitatea dotarii tehnologice uniforme pe plan national, neurochirurgia fiind o specialitate aflata in directa conexiune cu dezvoltarea tehnologica.

Este nevoie insa si de o dezvoltare uniforma a resurselor umane in aceasta specialitate, incepand cu medicii, dar sa nu uitam de cadrele medii care asigura bunul mers al ingrijirii bolnavilor. Voi incerca sa imi fac auzita vocea nu doar pe plan international, ci, din aceasta pozitie, voi putea fi mai atent ascultat si pe plan national”, a spus prof. dr. Ioan-Stefan Florian.

„In ceea ce ma priveste, voi incerca sa sprijin medicii cei mai valorosi sa devina mai vizibili pe plan international, voi face o intensa activitate de lobby international pentru promovarea neurochirurgilor romani, in paralel cu asigurarea unei prezente tot mai consistente a neurochirurgilor romani, rezidenti sau seniori, la toate activitatile internationale educationale si stiintifice la care voi participa. Avem neurochirurgi de mare valoare, pe care ii voi sprijini sa se faca remarcati. Avem un potential extraordinar in rezidentii nostrii, avem un viitor de exceptie in studentii pe care astazi ii pregatim sa devina neurochirurgii viitorului”, a mai spus prof. Florian.

Sursa

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

16 lucruri uimitoare din Japonia care ar trebui să fie peste tot pe Pământ 2562Vecinii lui au crezut ca locuieste intr-o COCINA‚, dar cand au pasit in interior au avut un SOC. WOW! 70941

Toti au crezut ca FEMEIA danseaza fara nici o haina.. Vezi cum se misca SENZUAL si in ce costum e imbracata - VIDEO 3458821 de oameni cu o mană magică care transformă lucrurile vechi în obiecte unice 130/FOTO VIDEO/ Pandemia de coronavirus a „curăţat” Veneţia de turişti, iar apa din canale a devenit cristalină 556O tânără s-a reîndrăgostit de același bărbat, de care era îndrăgostită înainte să își piardă memoria 1149”Și cel mai urât bărbat înșală!” Reacția Mirelei Vaida: ”Mă faceți să mă duc acum acasă..." 223721 de motive pentru care nu ar trebui să aveți încredere în fotografiile perfecte 1073Românii dorm, iar în Parlament se va vota, în câteva zile, LEGEA VACCINĂRII OBLIGATORII. Dumneata, indiferent ce vârstă ai, vei fi obligat să te vaccinezi dacă POLITICIENII decid asta!!! 2220 de fotografii pline de nostalgie care ne arata cat de repede trece timpul pe langa noi 2245
SuperClipuri.com 2022