SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

12 Alimente falsificate pe care le-ați putea cumpăra în fiecare zi și cum să le recunoașteți
Mâncarea contrafăcută este o afacere foarte profitabilă. Suma totală a mărfurilor contrafăcute pe piața de astăzi este evaluată la peste 653 miliarde dolari pe an , și aceasta este doar în Statele Unite. Chiar și cea mai obișnuită mâncare poate fi falsă și poate fi total diferita de cea pe care o cunoastem noi. In zilele noatre toata lumea incearca sa faca bani rapid si putem vedea ca nu se opresc pentru nimic pana nu isi ating scopurile, chiar daca prin ce fac pun viata multor persoane in pericol.

In accest articol va prezentam 12 alimente care pot si usor falsificate si care se gasesc in orice magazin indiferent de tara.

Mazarea nu este mereu asa cum pare – ea este adesea contrafăcuta . Mazărea falsă este o combinație de soia, mazare de zăpadă, coloranți și metabisulfit de sodiu . Metabisulfitul de sodiu este interzis în multe țări din cauza riscului ridicat de dezvoltare a problemelor legate de cancer și metabolism.

Cum să evitați să cumpărați un fals?

Potrivit Ministerului Sănătății din China , ouăle false conțin o mulțime de ingrediente nocive, cum ar fi acidul benzoic, alginatul de sodiu și multe altele. Deci, aproape orice parte a unui ou poate fi falsă (atât coaja de ouă, cât și gălbenușul). Chiar dacă această problemă este în mare parte prezentă în țările asiatice, este încă o idee bună să fiți atent atunci când cumpărați ouă.

Cum să evitați să cumpărați un fals?

In 2010, sa descoperit că în China sunt produse cantități mari de fidea falsă. Sunt făcute cu cereale putrede și aditivi otrăviți. Unele sunt chiar realizate din plastic! 

Cum să evitați să cumpărați un fals?

În mod surprinzător, chiar și merele pot fi  false . Ei bine, merele în sine sunt reale, dar aditivii care se injectează în ele pot fi periculoși. Sunt cultivate cu substanțe chimice care le fac să arate prea bine pentru a fi adevărate. Și, de asemenea, acestea sunt ceruite pentru a prelungi durata lor de valabilitate, astfel încât este dăunător pentru sănătatea dumneavoastră să le mănânce.

Cum să evitați să cumpărați un fals?

Cercetătorii de la Colegiul Universitar din Dublin au descoperit că 90% din peștele cod afumat a fost eronat și, de fapt, era o specie complet diferită. Din fericire, cercetătorii nu știu de ce apare această greșeală sau cine este responsabil. Cel mai probabil, peștii sunt identificați greșit drept cod în primele etape – în port.

Cum să evitați să cumpărați un fals?

 Ceea ce ați crezut anterior a fost scorțișoară este, de fapt, cassia . Cassia este o alternativă ieftină la celebra condiment care este vândut pretutindeni ca scorțișoară. Are un miros diferit și, cel mai important, este  periculos pentru sănătatea ta (cassia care conține arome poate provoca migrene). Pentru a produce o adevărată scorțișoară, este necesar să folosim coaja care crește numai în Sri Lanka și în India de Vest. Și cassia este produsă din copaci care cresc în China, Vietnam și Indonezia.

Cum să evitați să cumpărați un fals?

Majoritatea acestor alimente  pe care s-au realizat studii nu conțineau nimic asemănător cu afinele. A fost o combinație de amidon, coloranți, aromatizanți și ulei hidrogenat. Există un număr foarte mare de falsuri, deoarece afinele sunt considerate  super-alimente și cererea este extrem de ridicată.

Cum să evitați să cumpărați un fals?

Unii producători sunt atât de talentați încât nu au nevoie chiar de cremă pentru a face … cremă. În 1966, chimistul american William Mitchell a inventat un înlocuitor pentru frișcă care conținea ulei de nucă de cocos, sirop de porumb, aromă naturală și un agent de îngroșare. Da, conține lapte, dar foarte puțin. Desigur, această „frisca” are avantajele sale: arată bine și este ușor să lucrați dacă sunteți un bucătar amator. Dar experții pot vedea diferența imediat.

Cum să evitați să cumpărați un fals?

O scoică este o delicatesă extrem de scumpă și puțini oameni știu cum arată într-adevăr. Acesta este motivul pentru care există o mulțime de producători necinstiți care folosesc pește măcinat, carne de stingray, seahorse, și chiar carne de rechin. Uneori, ciuperca de zăpadă este folosită în loc de scoici ca ingredient de salată în unele restaurante.

Cum să evitați să cumpărați un fals?

Caviarul este falsificat mai mult decât orice alt aliment. Producătorii necinstiți falsifică diferite tipuri de caviar, de exemplu, caviarul de pește care zboară este înlocuit de capelin, iar caviarul de icoane este colorat și vândut ca un caviar negru. Experții spun că este foarte greu să spui diferența dintre caviarul autentic și caviarul fals doar după gustul lor. 1/3 din totalul caviarului vândut în Europa este fals.

Caviarul roșu este falsificat mai mult decât oricare altul. Caviarul roșu fals este un amestec de gelatină, supă de pește, ulei și colorant. Puteți găsi caviar din alge marine, dar costă atât de puțin încât este puțin probabil ca cineva să creadă că este un adevărat caviar roșu.

Cum să evitați să cumpărați un fals?

În secolul 21, carnea de burger nu mai este doar carne tocată. Există companii enorme care lucrează la crearea de alternative de carne . În 2016, compania Impossible Foods a prezentat un înlocuitor de carne de vită din amidon, drojdie modificată genetic și grâu texturate. Este foarte greu să spui daca această „carne” este reală și este chiar mai greu să faci atunci când mâncați un burger. Mai mult decât atât, carnea de burger este adesea fabricată din soia.

Cum să evitați să cumpărați un fals?

Afumatul natural este un proces lung și dificil, de aceea mulți producători folosesc așa-numitul fum lichid. Ar trebui să știți că alimentele afumate nu sunt bune pentru sănătatea dumneavoastră în orice caz și nu ar trebui să le mâncați mai des de câteva ori pe lună.

Cum să evitați să cumpărați un fals?

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

20 de fotografii care sunt atât de puternice emotional încât cuvintele nu le pot descrie 1125Liderul studenților de Facultatea de Științe Politice: „Să ne asigurăm că părinții și bunicii noștri mai slabi la minte stau acasă la referendum" 188

Salvie - beneficii, proprietati si contraindicatii – Natura Vindecătoare 2216 benzi desenate care ne prezinta natura controversată a fetelor 939 Secrete ale aeroporturilor pe care orice călător trebuie să le știe 319314 reguli vestimentare care trebuie învățate o dată, pentru totdeauna 961I-a cerut numarul de Telefon cand era pe jos, dar fata l-a refuzat. STAI sa vezi ce i-a facut cateva secunde mai tarziu. Am lesinat de RAS 45974Cum au reușit romanii ceea, ce mulți nu reușesc nici astăzi! 402Femeia în vârstă de 96 de ani a decis să-și vândă casa. Când personalul agenției imobiliare a venit să ia o fotografie și a intrat în casă – au înghețat! 607618 persoane care trebuie să faca din nou scoala de soferi 1499
SuperClipuri.com 2021