SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Paducea Mociar, un loc de basm din Romania. Este cea mai frumoasa si mai veche padure de la noi din tara
Pădurea Mociar este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip forestier), situată în Transilvania, pe teritoriul județului Mureș.

Cea mai batrana padure din Romania are o vechime de peste 500 de ani. Stejar, frasin, carpen si plop tremurator sunt specii pe care le veti gasi aici. Unii dintre copaci au ajuns la varste respectabile, cuprinse intre 650 si 720 de ani, martori tacuti ai evenimentelor istorice.

Aria naturală se află în partea sud-estică a Depresiunii colinare a Transilvaniei, în nord-estul județului Mureș, pe teritoriul administrativ al comunei Gurghiu, în imediata apropiere de drumul județean DJ153C, care leagă municipiul Reghin de satul Hodac.

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr.152 din 12 aprilie 2000, privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate și are o suprafață de 48 hectare.

Arealul aflat la poalele Munților Gurghiu (grupă muntoasă a Carpaților Moldo-Transilvani, aparținând de lanțului carpatic al Orientalilor, pe platforma râului Mureș) este inclus în situl de importanță comunitară – Mociar[4] și reprezintă o arie naturală de interes științific datorită vârstei multiseculare (400-500 de ani) a stejarilor (Quercus robur 60%) ce alcătuiesc „Pădurea Mociar”, împreună cu arboret de frasin (Fraxinus excelsior 20%), carpen (Carpinus betulus 10%) și plop tremurător (Populus tremula 10%).

În vecinătatea rezervației naturale se află câteva obiective de interes istoric, cultural și turistic; astfel:

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

15 cele mai nebunești lucruri care s-au întâmplat vreodată în timpul unui zbor 1409O romanca este considerata cea mai buna inventatoare din lume!! Inventii inedite cu bani putini!! 166

Cel mai scump tort de nuntă din lume a fost făcut în Dubai și probabil isi merită banii 1534„Cele mai importante 10 lucruri pe care le-am învăţat de când mi-am pierdut fiul” – lista pe care fiecare părinte trebuie să o citească 67VIDEO: Preot amendat de poliţişti cu 20.000 de lei pentru o slujbă în curtea bisericii. Enoriaşă scandalizată: „Mi-a murit şi mie soţul, să nu-l pomenesc?" 505Cum s-a trait in Romania in anii ’70- ’80? Cine spune ca se murea de foame si nu aveam nimic va minte!!! 1402422 de poze in care designerii de modă au decis ca este nevoie de o schimbare 371915 soldați de gen feminin, care se strecoară atât în ​​interiorul cât și în afara uniformelor 908Inainte de a merge la școală, un băiat de 10 ani ajută o căprioară oarbă să caute de mâncare si face asta zi de zi 5347Cercetatorii au descoperit semintele care regenereaza tendoanele si elimina durerea de articulatii! 1467
SuperClipuri.com 2022