SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Paducea Mociar, un loc de basm din Romania. Este cea mai frumoasa si mai veche padure de la noi din tara
Pădurea Mociar este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip forestier), situată în Transilvania, pe teritoriul județului Mureș.

Cea mai batrana padure din Romania are o vechime de peste 500 de ani. Stejar, frasin, carpen si plop tremurator sunt specii pe care le veti gasi aici. Unii dintre copaci au ajuns la varste respectabile, cuprinse intre 650 si 720 de ani, martori tacuti ai evenimentelor istorice.

Aria naturală se află în partea sud-estică a Depresiunii colinare a Transilvaniei, în nord-estul județului Mureș, pe teritoriul administrativ al comunei Gurghiu, în imediata apropiere de drumul județean DJ153C, care leagă municipiul Reghin de satul Hodac.

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr.152 din 12 aprilie 2000, privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate și are o suprafață de 48 hectare.

Arealul aflat la poalele Munților Gurghiu (grupă muntoasă a Carpaților Moldo-Transilvani, aparținând de lanțului carpatic al Orientalilor, pe platforma râului Mureș) este inclus în situl de importanță comunitară – Mociar[4] și reprezintă o arie naturală de interes științific datorită vârstei multiseculare (400-500 de ani) a stejarilor (Quercus robur 60%) ce alcătuiesc „Pădurea Mociar”, împreună cu arboret de frasin (Fraxinus excelsior 20%), carpen (Carpinus betulus 10%) și plop tremurător (Populus tremula 10%).

În vecinătatea rezervației naturale se află câteva obiective de interes istoric, cultural și turistic; astfel:

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

26 Persoane care dovedesc că nu există scuze dacă doriți să vă atingeți obiectivul 82320 de întâlniri pe care iti doresti sa le uiti cat mai repede posibil 836

Acest baietel a distrus cererea in casatorie a mamei sale. Familia sa are o poveste amuzanta de spus de-a lungul anilor. 748Unic in lume „satul de marmura" se afla in Romania si o sa devina curand cel mai vizitat loc din tara!!! 83Test: modul în care țineți volanul poate spune multe despre dumneavoastra 2148De ce unii oameni sunt atât de răi și lipsiți de respect, față de alții? 372În România, peste 400 de copii au dispărut fără urmă anul acesta 22359 teste medicale simple pe care le poți face chiar la tine acasă 101910 probleme de sanătate pe care le poti rezolva cu ajutorul lămâilor 289310 Funcții neașteptate de smartphone pe care probabil nu le stiati 273
SuperClipuri.com 2021