SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Paducea Mociar, un loc de basm din Romania. Este cea mai frumoasa si mai veche padure de la noi din tara
Pădurea Mociar este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip forestier), situată în Transilvania, pe teritoriul județului Mureș.

Cea mai batrana padure din Romania are o vechime de peste 500 de ani. Stejar, frasin, carpen si plop tremurator sunt specii pe care le veti gasi aici. Unii dintre copaci au ajuns la varste respectabile, cuprinse intre 650 si 720 de ani, martori tacuti ai evenimentelor istorice.

Aria naturală se află în partea sud-estică a Depresiunii colinare a Transilvaniei, în nord-estul județului Mureș, pe teritoriul administrativ al comunei Gurghiu, în imediata apropiere de drumul județean DJ153C, care leagă municipiul Reghin de satul Hodac.

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr.152 din 12 aprilie 2000, privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate și are o suprafață de 48 hectare.

Arealul aflat la poalele Munților Gurghiu (grupă muntoasă a Carpaților Moldo-Transilvani, aparținând de lanțului carpatic al Orientalilor, pe platforma râului Mureș) este inclus în situl de importanță comunitară – Mociar[4] și reprezintă o arie naturală de interes științific datorită vârstei multiseculare (400-500 de ani) a stejarilor (Quercus robur 60%) ce alcătuiesc „Pădurea Mociar”, împreună cu arboret de frasin (Fraxinus excelsior 20%), carpen (Carpinus betulus 10%) și plop tremurător (Populus tremula 10%).

În vecinătatea rezervației naturale se află câteva obiective de interes istoric, cultural și turistic; astfel:

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Bătrânei de 83 de ani i se ridicase rochia din cauza vântului, un bărbat curios îi vedea părțile intime și a întrebat-o cum de, la vârsta ei, nu-i e rușine. Răspunsul ei e aur curat: ,,Domnule, orice puteți vedea acolo jos are…” 6339Ce se intampla cu corpul tau daca practici postul 209

20+ designeri care au cheia magică pentru crearea hit-urilor 102Îmbrățișarea, pe timpul nopții, poate face minuni pentru relația voastră 4964Pentru binele României, prefer să iasă armata în strada! 15421 de fapte stupide pe care le fac oamenii 128Planul lui Streinu-Cercel: Izolarea în casă, pentru 3 luni, a persoanelor peste 40 de ani 30223 de fotografii de la persoane care au avut șansa de a face o fotografii uimitoare! 35020 de Imagini înșelătoare la care ar trebui să ne uităm mai mult timp 128010 lucruri care se vor schimba cu siguranță după ce vă veți muta cu partenerul 363
SuperClipuri.com 2022