SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Nu e benefică doar atunci când o bei. Iată 8 moduri inedite în care poți folosi cafeaua!
Cu toții știm că băutura preferată a milioane de persoane este cafeaua. Cafea simplă, cu lapte, cu frișcă, fierbinte sau rece. În afară de o cană fierbinte de cafea în fiecare dimineața, această băutură atât de dorită de multă lume are și alte utilizări mai puțin cunoscute care nu au nicio legătură cu domeniul culinar.

Iată o listă cu câteva moduri inedite în care se poate folosi cafeaua:

1. Crema pentru mâini

Atunci când trecem pe lângă un magazin de cafea și simțim parfumul plăcut nu mai că ne vine să intrăm ci avem automat și o stare de bine. Dacă am gătit mâncare cu ceapă și avem un miros neplăcut pe mâini, ne putem freca degetele cu puțină cafea încă umedă și apoi ne limpezim. Mirosul a dispărut!

2. Mască pentru față

Cafeaua ajută la eliminarea celulelor moarte, a ridurilor și conține antioxidanți. Poți adăuga în zațul de cafea o linguriță de bicarbonat de sodiu. Amestecă totul și pune amestecul pe ten. Lasă masca să acționeze 20 de minute, limpezește-te și aplică o cremă hidratantă. Vei observa schimbarea!

3. Neutralizează mirosul urât din frigider

Din cauza mâncării pe care o strângem de câteva zile sau a alimentelor cu miros puternic cum a fi peștele sau rețetele foarte iuți devine o adevărată corvoadă să deschizi frigiderul. Cafeaua scoate mirosul neplăcut din frigider. Pune zațul de cafea într-un vas și lasă-l în frigider.

4. Reduce celulita

Cremele anticelulitice din comerț au un ingredient comun, cafeina. Poți să creezi propriul tratament anticelulitic în casă, amestecând zațul de cafea cu ulei de cocos. Aplică amestecul obținut pe zonele cu probleme, lasă să acționeze câteva minute și limpezește.

5. Împotriva puricilor

Cafeaua poate fi eficientă pentru a scăpa mascotele de purici. După ce îi faci baie câinelui, masează-l cu zațul de cafea, iar câinele tău nu va mai avea un miros neplăcut.

6. Păr strălucitor

Prepară o cafea puternică, suficientă pentru toată suprafața părului tău. După ce s-a răcit, aplic-o pe cap și pe păr și masează-te. Las-o să se odihnească 20 de minute după care limpezește-te. Poți repeta tratamentul o dată pe săptămână.

7. Lustruirea mobilei

Cafeaua este foarte eficientă pentru a reda luciul mobilei afectată de patina vremii. Lasă zațul de cafea să se răcească și cu ajutorul unei cârpe, trece-l peste suprafețele de mobilă. Va străluci ca nouă!

8. Exfoliant

Cafeaua este un exfoliant natural excelent. Amestecă cafea măcinată nouă sau preparată cu câteva picături de ulei de măsline și acoperă zonele de pe corp pe care vrei să le exfoliezi cu acest amestec. Lasă-l să acționeze 15 minute și limpezește-te.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

O singură curmală cauzează un proces ireversibil în organism 4704Cele mai tari clipuri de pe Internet.. vezi VIDEO 17358

21 de fotografii istorice care dovedesc ca lumea s-a schimbat dramatic 2323Un instructor personal s-a îngrășat 32 de kg, pentru a le da jos împreună cu clienta sa 87914 trucuri vestimentare strălucitoare pe care orice femeie trebuie sa le stie 3708 fotografii care prezintă lucruri care pur si simplu nu pot fi posibile 1969Medicii și asistenții medicali români au ajuns în Italia 1512 Lucruri moderne care au existat cu mult timp înaintea noastră 2188Cercetătorii au descoperit că oamenii conduc lumea spre pieire, mai repede ca niciodată 348Botoşani: Autorităţile au interzis sacrificarea porcilor din zona focarului de pestă porcină fără aviz de la medicul veterinar 83
SuperClipuri.com 2021