SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

12 descoperiri arheologice care au schimbat istoria
Istoria ne leaga de stramosii nostri si ne spune cine suntem si de unde venim. Insa de cate ori ne-am intrabt ce am fi stiut despre trecutul nostru daca unele dintre marile descoperiri ale lumii nu erau facute. Daca acestea ramaneau ascunse pentru eternitate si nimeni nu reusea sa dea de ele. Atunci cu totii am fi crezut ce voiam noi despre trecutul nostru si despre istoria lumii fara sa avem o baza solida si unele lucruri care sa sustina unele teorii.

Ei bine noi in acest articol va prezentam 12 descoperiri arheologice extrem de importante care au schimbat istoria omenirii. Despre multe dintre este stiti cate ceva, insa unele sunt o enigma totala si cu siguranta sunt extrem de interesante. Priviti care sunt aceste descoperiri si unde au fost ele gasite si ce poveste ascund in spate.

Aceste săpături au permis oamenilor de știință să se uite la domnia primului împărat al Chinei.

Un fermier local din provincia Shaanxi a săpat o fântână când a descoperit această armată din anul 1947. Mii de războinici de teracotă se află chiar în fața mormântului marelui împărat Qin Shi Huang, pentru a-l apăra în viața sa după moarte. Pentru cercetători, această construcție mare a devenit un indicator al umanismului fără precedent și al viziunilor progresive ale Împăratului, întrucât predecesorii săi erau de obicei obligați să îngroape tot ce aveau nevoie pentru viața de apoi,  inclusiv o armată vie. În ciuda faptului că armata de pază a fost descoperită cu aproape 60 de ani în urmă, mormântul împăratului inca nu a fost găsit încă.

Cele mai vechi fragmente ale Bibliei.

O vastă colecție de manuscrise vechi a fost găsită în mai multe locuri de-a lungul țărmului nord-vestic al Mării Moarte. Studiile au arătat că sulurile sunt mai vechi de 1000 de ani decât manuscrisul din Vechiul Testament dat de cea mai veche dată. Datorită acestor texte, știm cu claritate ce era viața într-adevăr în acele vremuri străvechi.

O descriere a evenimentelor istorice din secolul al VI-lea î.Hr.

Inscripția a fost descoperită de un călător și aventurier englez, Robert Sherley, în timpul misiunii sale diplomatice din Persia în 1598. Este un text multilingv sculptat la ordinul regelui Darius cel Mare. Inscripția de pe stâncă ne spune despre evenimentele istorice care au avut loc în anii 523-521 î.H. A permis arheologilor să studieze civilizații vechi și bine cunoscute, cum ar fi Mesopotamia, Sumer, Akkad, Persia și Asiria.

Un teritoriu necunoscut anterior, locuit de cele mai vechi specii umane și animale.

Cheile Olduvai sunt destul de bogate în descoperirile preistorice. A fost descoperită de entomologul german Wilhelm Kattwinkel în 1911, când a căzut în ea în timp ce urmărea un fluture. Trei specii separate de hominine, inclusiv Australopithecus, Homo habilis și Homo erectus, au fost găsite în defileu.

Cea mai mare cladire religioasa din lume.

Cele mai vechi înregistrări despre această construcție imensă de piatră datează din 1601. În acel moment, Marcelo Ribandeyro din Spania a dat peste templul ciudat al lui Angkor Wat din jungla cambodgiană. Cu toate acestea, el nu a reușit să rezolve misterul originii sale, iar templul a rămas uitat peste 200 de ani.

Angkor Wat (Templul Capitalei) este cel mai mare monument religios din lume. Este o structură masivă pe trei nivele, cu multe scări și holuri, încoronată cu cinci turnuri. Templul se numește Sufletul poporului khmer și putem spune cu siguranță că acesta este inima unei mari civilizații.

Excavațiile au scos în evidență 46 de straturi culturale diferite.

Orașul antic Ilion, menționat în poemele lui Homer și Virgil, a fost descoperit în anii 1870 de către arheologul german auto-predat Heinrich Schliemann. După excavări, istoria orașului antic a fost împărțită în mai multe perioade – de la Troia I la Troia IX. Troia VI se crede a fi „homeric” Troia (1900-1300 î.Hr.).

Acest mecanism creat în Grecia antică era cu câteva secole înaintea timpului său.

Acest dispozitiv mecanic, care datează din  jurul anului 100 î.Hr., a fost găsit într-un naufragiu în apropierea insulelor grecești în 1901. Potrivit oamenilor de știință, Mecanismul Antikythera este alcătuit din cel puțin 30 de unelte de bronz plasate într-o cutie de lemn, pe partea din față și din spate care erau cadrane de bronz. Aceste cadrane au fost folosite pentru a calcula mișcarea stelelor și a planetelor. Oamenii de știință cred că mecanismul a fost de asemenea folosit pentru a determina data exactă a începutului Jocurilor Olimpice: dispozitivul a calculat cu exactitate ciclul de 4 ani.

Un dinte și un deget al unui om arhaic au fost găsite în Peștera Denisova lângă Biysk. Oamenii de știință sunt de părere că această descoperire arheologică are mai mult de 50.000 de ani. După multe investigații, oamenii de știință au ajuns la concluzia că un tip de om arhaic necunoscut anterior a trăit o dată pe teritoriul Altai. Cercetătorii sunt înclinați spre versiunea pe care Denisovanii o avea pe pielea întunecată, precum și pe ochii și părul închis.

Legendarul oraș roman antic.

Fiind o colonie romană, acest oraș a fost un port înfloritor și stațiune cu numeroase vile, temple, teatre și băi. Orașul avea un amfiteatru, un forum și o bazilică. Populația sa era de aproximativ 20.000 de persoane în momentul izbucnirii Muntelui Vesuvius din apropiere, pe 24 august 79 î.H., care a acoperit pe deplin orașul cu cenușă. Pompeii a fost descoperit în 1599 de Domenico Fontana, însă săpăturile au început doar în 1748. Sapaturile au dat arheologilor o perspectivă importantă și unică asupra vieții romane. Este de remarcat că descoperirile din Pompei au contribuit în mare măsură la crearea stilului imperiului în artă.

Această peșteră a fost descoperită de patru adolescenți pe 12 septembrie 1940. Există mai mult de 2.000 de animale (căprioare, bizon, pisici, păsări, rinoceri, urși etc.), oameni și semne abstracte în peșteră. Cercetătorii cred că oamenii nu au trăit acolo, ci au vizitat-o ​​periodic doar pentru a ilustra imagini.

Piatra Rosetta este o stea granodiorită care a fost găsită în Egipt în 1799 și datează din 196 î.Hr. Un decret care îl onorează pe regele Ptolemeu V este sculptat pe piatră în hieroglife egiptene, egiptean demotic și greacă veche. Piatra a fost afișată pentru prima dată într-un templu și a fost ulterior mutată și folosită ca material de construcție într-un fort din satul Rosetta.

Această faimoasă cetate din Inca și sanctuarul istoric din Peru a fost fondată în jurul anului 1440 și a existat până în 1532. A fost descoperită de istoricul american de la Universitatea Yale, Hiram Bingham. Ruinele pitorești din Machu Picchu sunt cel mai bun exemplu de construcție de piatră a civilizației Inca. Există aproximativ 200 de clădiri situate într-o zonă de 1.197 ft lungime de 984 ft lățime (365 de metri lungime de 300 de metri lățime).

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Peste o mie de voluntari au plantat 17.000 de pomi într-o singură zi, în Timiș 906421 de imagini care ne-au facut sa credem ca nu vedem bine 1348

20 Situații amăgitoare când oamenii au avut ceva de facut și au eșuat 199215 fotografii care arată luptele care se ascund în spatele unei fotografii grozave 8813 cele mai scumpe lichide de pe Pământ, dintre care pe unele chiar le folosim 332917 fotografii „Wow" care ne dovedesc ca nimic nu ne mai poate surprinde 3672Primarul care a obligat toate politistele sa poarte pantaloni cat mai scurti. De ce a facut-o! 35525 de aparitii pe covorul rosu despre care toată lumea a vorbit în 2020 29Spune NU AVORTULUI ! Distribuie daca esti impotriva AVORTULUI - Un medic explica cum are loc acest proces.. vezi VIDEO 1069Cutremur „SEMNIFICATIC” , produs în regiunea Galați la adâncime destul de mică, 42
SuperClipuri.com 2021