SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

17 logo-uri celebre care au o semnificație ascunsă pe care niciodată nimeni nu a reusit sa o remarce
Se pare că unele dintre cele mai cunoscute logo-uri din lume au fost concepute pentru a indica ceva mult mai mult decât simpla frumusețe. De fapt, se pare că în unele cazuri, fiecare linie, curbă și culoare au un înțeles în spatele lor. Trebuie sa fim foarte atenti cand ne uiam la unele sigle pentru a reusi sa intelegem ce se afla in spatele lor. Desi de multe ori pat parea doar simple desenea acestea asucund in spatele lor adevarate povesti.

Noi in acest articol va prezentem povestile din spatele a 17 logo-uri extrem de cunoscute in intreaga lume. Desi am crede ca stim totul despre aceste firme se pare ca nu stim prea multe despre ele.

Mulți oameni sunt înclinați să creadă că sigla conglomeratului sud-coreean Hyundai este pur și simplu prima literă a numelui său. Dar, de fapt, litera „Н” simbolizează doi oameni (un client și un reprezentant al companiei), care isi strang mâinile.

Numele Adidas este derivat din numele fondatorului său, Adolf Dassler. Sigla companiei sa schimbat de-a lungul timpului, însă a inclus întotdeauna trei dungi. Configurația actuală este de trei benzi la un unghi care formează împreună un triunghi. Aceasta simbolizează un munte, care la rândul său reprezintă provocările pe care trebuie să le depășească toți sportivii.

Rob Yanov, designerul care a creat logo-ul celebru al companiei Apple, a explicat cum i-a venit ideea: „Am cumpărat o pungă de mere, le-am așezat într-un castron și am petrecut timp  de o săptămână incercand sa le desenez, încercând să spargă imaginea în ceva simplu.  Insa cand am luat o muscatura dintr-un mar mi-a venit ideea.”

Primele două litere ale siglei Sony Vaio formează un val, care reprezintă un simbol analogic, în timp ce ultimele două sunt similare cu numerele 1 și 0 – adică simbolurile unui semnal digital.

La prima vedere, sigla celor de la Amazon nu pare să fie nimic deosebit. Dar a fost conceput cu gândul la filosofia companiei. Săgeata portocalie este similară cu un zâmbet, deoarece compania dorește ca clienții săi să fie satisfăcuți. Săgeata este, de asemenea, întinsă între literele „A” și „Z”, într-un indiciu că compania vinde absolut orice produs imaginabil („A la Z”).

Zonele de culoare roz ale părții „BR” a logo-ului formează aici numărul 31, care este numărul de diferite arome de înghețată pe care Baskin-Robbins le foloseau.

Mulți oameni au comparat logo-ul producătorului japonez de mașini Toyota cu imaginea unui cowboy purtând o pălărie stereotipică. Dar, de fapt, reprezintă o imagine stilizată a ochiului unui ac cu un fir care trece prin el. Acesta este un indiciu al trecutului companiei – de când a fost folosit pentru a produce mașini de țesut. În același timp, părțile individuale ale logo-ului precizează și literele din numele companiei.

Continental, un producător renumit de anvelope auto, are un logo în care primele două litere descriu roata unui automobil.

Dacă priviți cu atenție spațiul alb dintre litera „F” și dungile roșii din sigla Formulei 1, puteți vedea numărul 1. Dungile roșii ale logo-ului sunt, de asemenea, menite a fi o reprezentare grafică  vitezei realizate de Formula 1.

Logo-ul site-ului popular Pinterest, pe care oamenii îl folosesc pentru a colecta imagini pe care le doresc de pe net are imaginea unui pin ascuns în litera P.

Beats, un producător de echipamente audio cu sediul în SUA, utilizează o siglă în care litera „B” arată ca o persoană purtând căști.

Toblerone, faimoasa companie de ciocolată cu sediul în Berna, Elveția, include o siluetă a unui urs în logo-ul său, datorită faptului că Berna este numit un oraș de urși.

Se presupune adesea că partea centrală a siglei BMW simbolizează paletele rotative ale unui avion, în conformitate cu istoria anterioară a tehnologiei aviatice a companiei, însă este de fapt pur și simplu o parte a pavilionului bavarez – zona Germaniei unde compania isi are originea.

Sigla companiei electronice sud-coreene LG este o imagine stilizată a chipului unei persoane. Potrivit companiei, aceasta reprezinta aspiratia sa de a mentine relatiile obisnuite, umane cu clientii sai.

 

Elefanții sunt cunoscuți pentru că au amintiri impresionante, inclusiv capacitatea lor de a-și aminti atât chipurile, cât și evenimentele. Din acest motiv, Evernote, o aplicație care pastreaza notite, folosește o imagine a animalului ca parte a logoului său. Colțul urechii elefantului este, de asemenea, pliat – în același mod în care oamenii adesea își îndoaie colțul unei pagini dintr-o carte pentru a observa la ce punct au citit.

În sigla de renume mondial al Companiei Coca-Cola, în spațiul dintre literele „O” și „L”, se poate vedea în mod clar drapelul danez. Sincer o coincidență, compania a folosit totuși acest lucru ca parte a campaniilor sale de marketing în țara scandinavă.

Este greu de crezut, dar Pepsi a plătit peste un milion de dolari pentru a crea acest logo special cu semnificațiile sale secrete. Noul design special atrage atenția asupra unor teme misterioase și secrete, cum ar fi câmpul magnetic al Pământului, Feng Shui, Pitagora, geodinamica, teoria relativității și raportul de aur. Designerul a explicat că acest logo face de asemenea referire la Mona Lisa, la Parthenon și chiar la René Descartes. Culorile roșu, alb și albastru au reprezentat întotdeauna steagul american.

 

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Patru fratiori canta la acordeon in fata FAMILIEI dar stai sa il vezi pe mezinul familiei. Pur si simplu te TOPESTI cand il vezi ! 84279Un psiholog desenează în timpul liber. Trebuie să te uiți cu sufletul pentru a înțelege aceste fotografii 407

9 moduri simple prin care putem diferentia un parfum autentic de unul fals 1162Autorităţile din Statele Unite au instalat cutii speciale in care mamele îşi pot lăsa copiii nedoriţi! 394611 trucuri pentru bucătărie exrem de utile pe care numai profesioniștii le știu 1405Andreea Esca, despre cat s-a straduit sa-si cucereasca sotul: 'Când l-am văzut, a fost groaznic, eu nu sunt în stare să abandonez!' 268VIDEO : Contruiește case pentru CĂȚELUȘI 10Secretele doctorului Radu Zamfir! Cum se comporta „medicul erou din Apuseni” cu pacientii sai de la Spitalul Fundeni 63810 greșeli făcute la 30 de ani care îți pot strica viața după 40 de ani 72Te iert nu pentru ca meriti, ci pentru ca eu merit pace! 98
SuperClipuri.com 2021