SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

14 secrete ascunse în spatele semnificațiilor logo-urilor celebre
Te-ai gândit vreodată cat de inspirati au fost designeri să creeze logo-uri celebre și ce poveste este în spatele lor? Poate că au fost o creație accidentală? Poate ca toate au o poveste in spate care la inceput a fost stiuta doar de cei care au infintat firma. Ei bine trebuie sa stiti ca in spatele fiecarui simbol sta ascunsa o poveste care este de fapt motivul pentru care numele produsului a fost ales astfel. Desi nu ne-am intrebat niciodata de unde vin aceste nume si de unde s-au inspirat cei care au creat acele logo-uri este extrem de interesant sa stim ce reprezinta ele de fapt si care este in realitate semnficatia lor.

In acest articol va spunem povestea din spatele a 14 log-uri de firme celebre, povesti pe care foarte putine persoane le stiu.

Stema  celei mai cunoscute studio de animație din lume a fost întotdeauna un castel de basm. La început, prototipul era Castelul Neuschwanstein din Germania. Cu toate acestea, Castelul Cinderelladin Disneyland Paris și-a luat locul în 2006.

Numele companiei de jucării daneze provine din expresia daneză ” godt picior „, care înseamnă „joacă bine”

Arată destul de înfiorător, nu-i așa?

Max Keith, șeful filialei Coca-Cola din Germania în timpul celui de-al doilea război mondial, a decis să facă un nou produs. Numele băuturii noi a rezultat dintr-o colaborare între Keith și angajații săi. Keith ia cerut personalului să-și folosească imaginația („fantasie” în germană). Joe Knipp, care a fost prezent acolo, a spus: ” Fanta! ”

Cele trei hieroglife din numele companiei japoneze de joc „Nin-ten-do” înseamnă „lăsați norocul în cer”.

Casa de bijuterii daneză Pandora a folosit, de asemenea, mitologia în numele ei. Pandora înseamnă „totul înzestrat” în greaca antică. Potrivit mitului, Zeus a ordonat crearea Pandorei, prima femeie umană, pentru a pedepsi oamenii pentru că a furat secretul focului de la Prometheus.

Fondatorul Cadillac, Henry M. Leeland, și-a numit compania după strămoșul său, exploratorul francez Antoine Laumet de La Mothe, Sieur de Cadillac .

Numele companiei contraceptive britanice este „Durabilă, fiabilă, excelență”.

Scopul unor companii este de a le spune potențialilor clienți că utilizarea produselor lor va face viața mai bună. Ce a făcut  pentru a aduce această idee la viață? În cadrul logo-ului, el a „ascuns” în mod creativ partea din corp pe care toți dorim să o evidențiem prin purtarea de blugi. Acum nu veți putea să o descoperiți!

Fondatorul eBay, Pierre Omidyar, a creat prima versiune a site-ului său, când a lucrat încă la Echo Bay Technology Group din Echo Bay, Nevada. Omidyar dorea să înregistreze numele site-ului EchoBay.com. Cu toate acestea, sa dovedit a fi deja în uz, așa că a trebuit să o scurteze pe eBay.com. Cu toate acestea, mulți cred încă că eBay înseamnă „Electronic Bay”.

Sam” în coreeană înseamnă „3”, iar „Sung” reprezintă o stea. Astfel, Samsung poate fi tradus ca  „3 Stele” . Figura „3” reprezintă ceva „mare, numeros și puternic”.

SEGA înseamnă „Jocuri de serviciu din Japonia”. Compania a furnizat inițial mașini de joc cu pinball la bazele militare.

La prima vedere, sigla Audi este simplă și clară, dar nu este cazul. Fiecare cerc simbolizează una dintre cele patru companii fondatoare în 1932: DKW, Horch, Wanderer și Audi.

Logo-ul Alfa Romeo are un înțeles istoric foarte important: crucea roșie provine din emblema orașului Milano, iar vipera coroană însetată de sânge este un simbol al Casei Visconti, care a condus orașul în secolul al XIV-lea. Cu toate acestea, vehiculele purtătoare de viperă au ucis mai puțini oameni decât alte mărci de automobile.

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Primul Cod Penal din România: Corupții își pierdeau funcția și pensia, erau închiși, iar furtul mergea la spitale și case de binefacere. Merită distribuit! 214Vom fi martorii unei Luni Albastre rare, pe data de 18 mai 57

20 de comparații care au uimit intreaga lume 109Salvare pe munte. Capră neagră cu piciorul rupt, cărată în rucsac 101Dupa ce a facut milioane de euro casa de moda Dior nu vrea sa recunoasca faptul ca ne-a copiat imbracamintea traditionala. 1014Nu mai faceți asta! 7 greșeli pe care le faceti înainte de somn, din cauza cărora vă îngrășați 242720 de imagini care sunt mai satisfăcătoare decât trecerea prin frunze uscate toamna 332Alcoolul produce schimbări uriase în corp şi creier: „Sunt afectate memoria, judecata, emoţia, şi viziunea” 4736Femeile care aleg să fie singure pentru mai mult timp, sunt mai fericite 209Toalete la preţ de vilă, amenajate într-o şcoală de la ţară. Primăria a investit o sumă uriaşă în doar şase ani 354
SuperClipuri.com 2022