3 oraşe din România care sunt mai frumoase decât te-ai aştepta

Va propunem 3 oraşe condimentate bine cu istorie, cultură şi tradiţii.
1. Curtea de Arges
Prima alegere este un oraş cu importanţă istorică. Este vechea capitală a Valahiei şi ar trebui să vizitaţi Casa Domnească şi Mănăstirea înainte să căutaţi drumul spre barajul sau lacul Vidraru şi Cetatea Poenari. Pe lacul Vidraru există un restaurant-hotel plutitor unde vă veţi simţi ca într-o croazieră.
Cetatea Poenari, nu departe de lac, a fost construită la ordinul lui Vlad Ţepeş ca punct strategic de apărare, pe un vârf de munte abrupt şi împădurit unde momentan1480 trepte facilitează urcarea la cetate.
2. Târgovişte, cea de-a doua capitală a Valahiei, este un orăşel de provincie în care te opreşti să vizitezi vestigiile istorice, mânânci ceva şi apoi îţi vezi de drum.
Bifează: Turnul Chindiei, Cetatea Domnească şi parcul din apropiere. Încununează vizita în acest oraş cu o masă copioasă la terasa Valahia, de lângă gară. Au mici buni şi cartofi prăjiţi cu brânză rasă.
3. Ploieşti
Multă lume asociază oraşul Ploieşti cu extragerea petrolului şi puţini ştiu că oraşul era, în secole XVII şi XVIII, un important nod comercial pe ruta spre Braşov. Deşi distrus de bombardamente în timpul războiului, din pricina localizării strategice în apropierea zăcămintelor de petrol, oraşul păstrează astăzi câteva clădiri interbelice şi chiar din secolul XIX. Una dintre aceste clădiri este cea a Halelor Centrale, construită de celebrul arhitect Toma T. Socolescu între 1930-1935.
Clădirea şi-a păstrat funcţionalitatea de piaţă agroalimentară şi este locul de unde puteţi cumpăra legumele, zarzavaturile şi alimentele producătorilor din zonă. O găsiţi în centrul oraşului şi o recunoaşteţi după turnul cu ceas.
Că tot vorbim de ceas, Muzeul Ceasului trebuie neapărat vizitat. Motivele ar fi că este singurul de acest gen în reţeaua muzeelor din România, are în patrimoniu peste 1000 de exponate şi este găzduit de o clădire de epocă, care a aparţinut magistratului şi politicianului Luca Elefterescu (cca.1890).
Şi, dacă nu ştiaţi, Ploieştiul are hipodrom şi gradină zoologică.
Situată în Parcul Memorial Constantin Stere, grădina zoologică dispune de o suprafaţă de 16 ha şi adăposteşte peste 50 de specii. Intrarea este gratuită pentru copiii sub 7 ani, 2 lei pentru cei până în 14 ani şi 5 lei pentru adulţi. Programul în weekend este de la 09.00 la 17.00.
![]() |

O cantareata MANELISTA a fos la XFactor, vezi cum a cantat.. Vezi reactia juratilor - VIDEO


A uitat ca sta la un pupitru transparent si a aratat ce ascunde intre picioare.. Vezi VIDEO


10 celebrități extrem de frumoase care și-au îmbrățișat imperfecțiunile


Cele mai populare 12 trucuri culinare ale Internetului! Trebuie sa le incerci


Inainte de a merge la școală, un băiat de 10 ani ajută o căprioară oarbă să caute de mâncare si face asta zi de zi


VIDEO. 1.800 de oameni au stat ore întregi înghesuiți în parcarea aeroportului din Cluj


VIDEO : Contruiește case pentru CĂȚELUȘI


20 de personalitati pe care nu i-am fi crezut ca s-au născut în același an


Aceasta Fata a Cucerit Publicul cu Cantecul ..Bate tare cu piciorul - vezi VIDEO


21 de momente unice pe care doar iarna avem ocazia sa le vedem
