SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

3 oraşe din România care sunt mai frumoase decât te-ai aştepta
Va propunem 3 oraşe condimentate bine cu istorie, cultură şi tradiţii.

1. Curtea de Arges
Prima alegere este un oraş cu importanţă istorică. Este vechea capitală a Valahiei şi ar trebui să vizitaţi Casa Domnească şi Mănăstirea înainte să căutaţi drumul spre barajul sau lacul Vidraru şi Cetatea Poenari. Pe lacul Vidraru există un restaurant-hotel plutitor unde vă veţi simţi ca într-o croazieră.

Cetatea Poenari, nu departe de lac, a fost construită la ordinul lui Vlad Ţepeş ca punct strategic de apărare, pe un vârf de munte abrupt şi împădurit unde momentan1480 trepte facilitează urcarea la cetate.

2. Târgovişte, cea de-a doua capitală a Valahiei, este un orăşel de provincie în care te opreşti să vizitezi vestigiile istorice, mânânci ceva şi apoi îţi vezi de drum.

Bifează: Turnul Chindiei, Cetatea Domnească şi parcul din apropiere. Încununează vizita în acest oraş cu o masă copioasă la terasa Valahia, de lângă gară. Au mici buni şi cartofi prăjiţi cu brânză rasă.

3. Ploieşti

Multă lume asociază oraşul Ploieşti cu extragerea petrolului şi puţini ştiu că oraşul era, în secole XVII şi XVIII, un important nod comercial pe ruta spre Braşov. Deşi distrus de bombardamente în timpul războiului, din pricina localizării strategice în apropierea zăcămintelor de petrol, oraşul păstrează astăzi câteva clădiri interbelice şi chiar din secolul XIX. Una dintre aceste clădiri este cea a Halelor Centrale, construită de celebrul arhitect Toma T. Socolescu între 1930-1935.

Clădirea şi-a păstrat funcţionalitatea de piaţă agroalimentară şi este locul de unde puteţi cumpăra legumele, zarzavaturile şi alimentele producătorilor din zonă. O găsiţi în centrul oraşului şi o recunoaşteţi după turnul cu ceas.

Că tot vorbim de ceas, Muzeul Ceasului trebuie neapărat vizitat. Motivele ar fi că este singurul de acest gen în reţeaua muzeelor din România, are în patrimoniu peste 1000 de exponate şi este găzduit de o clădire de epocă, care a aparţinut magistratului şi politicianului Luca Elefterescu (cca.1890).

Şi, dacă nu ştiaţi, Ploieştiul are hipodrom şi gradină zoologică.
Situată în Parcul Memorial Constantin Stere, grădina zoologică dispune de o suprafaţă de 16 ha şi adăposteşte peste 50 de specii. Intrarea este gratuită pentru copiii sub 7 ani, 2 lei pentru cei până în 14 ani şi 5 lei pentru adulţi. Programul în weekend este de la 09.00 la 17.00.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Nu se mai satură de amenzi! Oamenii sunt nevoiți să încalcă zilnic regulile de autoizolare! Vezi ce amenzi sunt în alte țări 64Cum a apărut Simona Halep la ziua de naştere a lui Ion Ţiriac. Apariţie superbă alături de fostul mare tenisman 303

Aceste obiceiuri iti distrug parul – Punctul numarul 7 este cel pe care il faci si tu, cu siguranta 442723 de fotografii retro care captează frumusețea corpului uman 1643Constantin Cotimanis are un rol de excepție în serialul Vlad, iar la 64 de ani acesta e îndrăgostit lulea. Cum arată iubita lui 26324 de barbati care ar trebui să fie numiți iubitii anului 103912 oameni care pot transforma orice fotografie aleatorie într-o amintire super 580Iohannis a dat liber la executările silite 1546Un frizer priceput ! O frumoasa tanara isi tunde parul scurt. Transformarea ei a emotionat o lume intreaga .. Da mai departe acest articol - VIDEO 71075 Parti ale corpului uman care o sa dispara in viitor 1139
SuperClipuri.com 2022