SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Aluat dospit, pregătit cu apă minerală, după o rețetă turcească
Doar copturile turcești sunt moi, aerate, aromate… Hm! Oare cine ar putea să le refuze? Eu — niciodată! De aceea, vă ofer această rețetă.

Ingrediente: 6 pahare de făină (900 g); 7 g de drojdie uscată; un pahar de lapte cald (250 ml); un pahar de ulei de floarea-soarelui (fără miros) (250 ml); un pahar de apă minerală carbogazoasă (250 ml); o lingură de sare; 2 linguri de zahăr.

Cum se prepară?

Aluatul obținut după această rețetă este potrivit pentru prepararea pizzei, pateurilor și plăcintelor cu umplutură sărată. Dacă vreți să pregătiți chifle sau alte copturi dulci, pur și simplu adăugați mai mult zahăr în compoziția aluatului.

Adăugați drojdia uscată în făina cernută. Amestecați.

Turnați laptele, uleiul și apa minerală carbogazoasă într-un bol. Adăugați sarea și zahărul.

Adăugați făina și frământați aluatul.

Acoperiți aluatul cu un prosop umed sau cu folie alimentară, după care lăsați-l să crească timp de 1-1.5 ore într-un loc cald.

Frământați foarte bine aluatul dospit. Apoi acoperiți-l și lăsați-l să se odihnească timp de 60 minute. Puteți să transferați aluatul preparat într-o pungă de plastic și să-l dați la frigider, unde el poate fi păstrat timp de 3-4 zile, fără să-și piardă prospețimea.

Sau puteți să-l folosiți imediat. Spre exemplu, eu am pregătit o ruladă și chifle cu mac. Divizați aluatul în 2 bucăți. Întindeți prima bucată de aluat într-o foaie dreptunghiulară, cu grosimea de aproximativ 5 mm. Răspândiți umplutura de mac pe suprafața ei (am folosit un amestec deja preparat).

Rulați foaia de aluat sub formă de ruladă. Uniți marginile ruladei, astfel încât să obțineți un inel. Folosind un cuțit, divizați rulada în segmente, fără să le secționați până la capăt.

Răsuciți puțin fiecare segment.

Pregătiți încă o ruladă din cea de-a doua bucată de aluat. Apoi pur și simplu tăiați-o în bucățele și așezați chiflele obținute pe tava de copt. Încercând să experimentez, am așezat câteva chifle în centrul „florii” de aluat.

Lăsați preparatele respective să se odihnească timp de 30 minute, după care ungeți-le cu ou bătut.
Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C, până se vor rumeni frumos.

Sursa: retete-usoare.eu

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 filme cu moduri absurde de a transmite mesaje din realitatea noastră 96Gigi Becali sfidează Poliţia! Anunţul care va înfuria autorităţile: “Pe mine nu poate să mă oprească nimeni! O să mă duc la Biserică de Paşte” 62

6 Secrete despre cardul bancar pe care oricine ar trebui sa le stie 142822 de fotografii care ne demonstrează timpul nu poate șterge dragostea adevărată 271Săltat de mascaţi după ce a înjurat Poliţia pe Facebook. Dosar de ultraj pentru Nicuşor zis "Johny Chass" 291117 trucuri ale unui geniu care vă vor duce viața la nou nivel 3237Oamenii de știiță confirmă, a fi într-o relație fericită, te îngrașă! 117Medic german: ’’Toată lumea trebuie să știe că apa alcalină omoară cancerul!”Cum se prepară: 55631Rusia a anunțat că a creat un test rapid pentru COVID-19. Precizia testului: peste 94% 8Parada de 1 Decembrie s-a încheiat. Fotografii cu principalele momente 27
SuperClipuri.com 2020