SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Zeama si varza murata – un adevarat medicament natural
Zeama de varza murata este extrem de sanatoasa. Aceasta e bogata in vitamina C (mai multa decat in portocale), A, B1, B2, B3, B6 si B9 (acidul folic) si E, magneziu, potasiu, fier, iod. Acidul lactic din zeama de varza murata este furnizat de bacteriile din varza murata si a fost descoperit si folosit ca ferment de cel putin 4.000 de ani, avand un efect inhibitor asupra microbilor din intestine si fortifica sistemul imunitar.

Pe vremuri, zeama de varza acra era folosita ca leac pentru mai toate afectiunile sezonului rece. Varza murata in sare nu numai ca isi conserva si amplifica toate proprietatile si vitaminele, ajutand la tratarea bolilor de plamini, a constipatiei, a anemiei si a imbatrinirii premature.
Anemie
Fierul din varza murata ajuta la prevenirea anemiei (deficit de fier) si atenuarea efectelor secundare asociate cu aceasta afectiune (dureri de cap, oboseala, tulburari cognitive).
Sistem imunitar
Datorita sarurilor si mineralelor pe care le contine, zeama de varza murata previne infectiile respiratorii si contribuie la vitaminizarea organismului si la intarirea sistemului imunitar.
Sistem digestiv
Varza este renumita pentru continutul ridicat de fibre, si poate ajuta la eliminarea starilor de constipatie, balonare, crampe si gaze. Prin reglarea digestiei si a sistemului excretor poate preveni, de asemenea, afectiuni mai grave, cum ar fi ulcere gastrice si chiar cancer de colon.
Anti-ulceroasa
Varza murata, dar si zeama de varza contin vitamina U, vitamina anti-ulceroasa, care se distruge prin fierbere, de aceea varza murata si zeama se recomanda in tratarea bolilor ulceroase. Pentru ca stimuleaza arderea grasimilor si normalizeaza apetitul, varza si zeama de varza murata se recomanda, cruda, si in curele de slabire.

 

Citeste in continuare pe: naturavindecatoare.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

20 de figuri istorice care ar cuceri în totalitate social media astăzi 774Kira, fiica lui Gheorghe Hagi, ce reuşită: ”Nu a fost usor să accept că sunt adult, să știți!” 529

18 animale care se confrunta cu o dramă minusculă 65Rareş Bogdan jigneşte grosolan românii din Diaspora: Între 8.000 şi 10.000 sunt prostituate care s-au întors în ţară 71913 Lucruri care s-au schimbat de-a lungul tImpului pana au ajuns sa fie de nerecunoscut 370620 de exemple care ilustreaza frumusetea urbana 956 lucruri pe care doar piloții le observă atunci când stau pe scaunele dedicate pasagerilor 5511 Fapte care ne pot schimba cunoștințele despre lumea in care traim 134618 oameni care au făcut un selfie ciudat și au distrat întreg internetul 203515 imagini care dovedesc faptul sunt cei mai talentați artiști sunt COPIII 1826
SuperClipuri.com 2022