SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cetatea Feldioara. Noua atractie a Brasovului isi deschide portile la 1 iulie
Brasovul adauga pe harta obiectivelor turistice, Cetatea Feldioara. Asa ca aveti un motiv in plus ca sa ajungeti in aceasta parte a tarii. Cea mai veche fortificatie din judet a fost refacuta de la zero, investitiile ridicandu-se la peste 12 milioane de lei. Dupa cercetari laborioase ale arheologilor, Cetatea Teutonilor a putut fi reconstruita, pastrand cel mai bine conservate elemente ale constructiei initiale.

Cetatea Teutonilor de la Feldioara va putea fi vizitata, in premiera, incepand cu 1 iulie, anul acesta. Turistii care vin la Feldioara, vor gasi o fortificatie de secol al XVII cu turnuri si ziduri de incinta refacute in totalitate. Doar turnul din nord-vest fiind cel original.

Specialistii au incercat sa salveze cat au putut din ruinele cetatii, astfel ca, au pastrat tot ce ramasese in picioare din fortificatiile teutone. Ruinele unei capele, ale unei manastiri cisterciene, fantana din curtea interioara, toate pastreaza elemente din perioada medievala. Lucrarile de consolidare au fost si ele necesare, cele de subzidire si de conservare a zidurilor initiale, construite de cavalerii teutoni in secolul al XIII-lea. S-au ales ca materiale: piatra, lemnul, caramida si tiglele ceramice.

Si pentru ca oaspetii sa aiba o experienta si mai placuta, in cetate s-a creat si o zona de unde poate fi admirata Tara Barsei.

citeste continuarea pe: ideipentruvacanta.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

29 de fotografii reale care arata ca si cum ar fi fost facute într-un univers paralel 8415 Bancuri despre Locul de Muncă! 105

Cum să aflați cine vă urmărește prin telefonul dvs. smartphone 1010Ciolacu: Aşa cum am promis, corectăm în Parlament ordonanţele Guvernului PNL. Solicit liberalilor o minimă decenţă 6930 de pisici cu cele mai nebunești semne pe blană, aproape că ai crede ca sunt modificate pozele 1690Cele 7 izvoare din Bucegi au cea mai pură apă de pe Planetă unde nu există nicio bacterie! 651Un singur pahar de vin pe zi seara ne eliberează de stres și ne ajută sa avem un somn liniștit. 19828 de Oameni excepționali care au făcut această lume un loc mai bun 32110 copii care au devenit faimosi in intreaga lume datorită frumuseții lor 54Zodii de bărbați pe care e bine să le eviți . Femei, feriți-vă de acești bărbați din zodiac 1914
SuperClipuri.com 2022