SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

8 lucruri ciudate pe care le face corpul nostru pentru a ne PROTEJA
Corpurile noastre sunt formate dintr-un ansamblu complex de numeroase cicluri biologice și sisteme care pot fi adesea dificil de înțeles. Setul de mecanisme de aparare ale organismului constituie un astfel de sistem. Acestea ne protejează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, de un număr mare de lucruri care ar putea să ne facă rău.

Iată 8 lucruri incredibile pe care le face corpul tău și despre care nu știai că reprezintă un mecanism de apărare:

1. De ce căscăm?

Scopul principal al căscatul este să oxigeneze creierul după ce acesta a fost supraîncălzit sau supraîncărcat.

2. De ce strănutăm?

De obicei, strănutăm când pasajele noastre nazale se umplu cu prea mulți alergeni, microbi, praf sau alte substanțe iritante. Stranutul este modul organismului de a scăpa de acest „gunoi”.

3. De ce ne întindem?

Ne întindem în mod instinctiv pentru a ne pregăti corpul pentru sarcinile fizice pe care urmează să le avem pe timpul zilei. Prin acest gest ne întindem mușchii, refacem refluxul de sânge și ne îmbunătățim starea de spirit.

4. De ce sughițăm?

Când mâncăm foarte repede, înghițim bucăți mari de alimente sau mâncăm prea mult, nervul pneumogastric poate deveni iritat. Astfel, se dilată stomacul și se irită diafragma, provocându-se un un spasm al muşchiului, adică sughițul.

5. De ce ni se încrețește pielea?

Acest fenomen este cauzat de faptul că atunci când organismul se confruntă cu o cantitate mai mare de umiditate înțelege că mediul poate fi alunecos și te protejează.

6. De ce tresărim în somn?

Sentimentul ciudat pe care îl ai în timp ce dormi ce te face să te simți electrocutat pentru câteva clipe și să tresari, poartă numele de mioclonie. Când se întâmplă asta, mușchii se mișcă atât de tare, încât ai senzația că aproape cazi din pat. Acest fenomen este rezultatul faptului că atunci când adormi scad pulsul și rapiditatea respirației și mușchii se relaxează. Creierul consideră că ești pe moarte, așa că încearcă să te trezească.

7. De ce ni se face „pielea de găină”?

Funcția primară a „pielii de găină” este de a reduce cantitatea de căldură din corpurile noastre care se pierde prin pori, făcând corpul să-și mențină căldura în condiții climatice nefavorabile.

8. De ce plângem?

Pe lângă faptul că protejează membrana mucoasă a ochiului atunci când obiecte străine vor să pătrundă în ochi, lacrimile reprezintă și un instrument de apărare emoțională.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

"Rusine!". Vedeta Andreea Marin, mai bine echipata decat medicul de langa ea: "Doctorita are masca simpla" 1140STREINU-CERCEL ne ceartă pe toți: ”Vom trăi și vom vedea, cine va mai trăi” 952

A murit strănepotul lui Mihail Sturdza domnitor al Moldovei ,prințul Mihai Dimitrie Sturdza 22Cum mananci, asa traiesti – Cele 12 reguli de aur ale alimentatiei 8909Alegeți poziția în care vă place să stați și vă vom spune totul despre caracterul dvs. 10812 fapte care schimbă percepția noastră despre timp pentru totdeauna 1305La 2 zile după ce și-a îngropat soțul a intrat pe laptopul lui. Atunci a înțeles totul. S-a prăbușit 431517 cele mai scumpe materiale din lume, Aurul este abia pe locul 15 571615 Design-uri pentru locuinta care nu au iesit cum ar fi trebuit 35278 idei care te vor ajuta să-ți înveți copilul să păstreze curățenia din toată casa 1807
SuperClipuri.com 2024