SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

8 lucruri ciudate pe care le face corpul nostru pentru a ne PROTEJA
Corpurile noastre sunt formate dintr-un ansamblu complex de numeroase cicluri biologice și sisteme care pot fi adesea dificil de înțeles. Setul de mecanisme de aparare ale organismului constituie un astfel de sistem. Acestea ne protejează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, de un număr mare de lucruri care ar putea să ne facă rău.

Iată 8 lucruri incredibile pe care le face corpul tău și despre care nu știai că reprezintă un mecanism de apărare:

1. De ce căscăm?

Scopul principal al căscatul este să oxigeneze creierul după ce acesta a fost supraîncălzit sau supraîncărcat.

2. De ce strănutăm?

De obicei, strănutăm când pasajele noastre nazale se umplu cu prea mulți alergeni, microbi, praf sau alte substanțe iritante. Stranutul este modul organismului de a scăpa de acest „gunoi”.

3. De ce ne întindem?

Ne întindem în mod instinctiv pentru a ne pregăti corpul pentru sarcinile fizice pe care urmează să le avem pe timpul zilei. Prin acest gest ne întindem mușchii, refacem refluxul de sânge și ne îmbunătățim starea de spirit.

4. De ce sughițăm?

Când mâncăm foarte repede, înghițim bucăți mari de alimente sau mâncăm prea mult, nervul pneumogastric poate deveni iritat. Astfel, se dilată stomacul și se irită diafragma, provocându-se un un spasm al muşchiului, adică sughițul.

5. De ce ni se încrețește pielea?

Acest fenomen este cauzat de faptul că atunci când organismul se confruntă cu o cantitate mai mare de umiditate înțelege că mediul poate fi alunecos și te protejează.

6. De ce tresărim în somn?

Sentimentul ciudat pe care îl ai în timp ce dormi ce te face să te simți electrocutat pentru câteva clipe și să tresari, poartă numele de mioclonie. Când se întâmplă asta, mușchii se mișcă atât de tare, încât ai senzația că aproape cazi din pat. Acest fenomen este rezultatul faptului că atunci când adormi scad pulsul și rapiditatea respirației și mușchii se relaxează. Creierul consideră că ești pe moarte, așa că încearcă să te trezească.

7. De ce ni se face „pielea de găină”?

Funcția primară a „pielii de găină” este de a reduce cantitatea de căldură din corpurile noastre care se pierde prin pori, făcând corpul să-și mențină căldura în condiții climatice nefavorabile.

8. De ce plângem?

Pe lângă faptul că protejează membrana mucoasă a ochiului atunci când obiecte străine vor să pătrundă în ochi, lacrimile reprezintă și un instrument de apărare emoțională.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

12 lucruri amuzante despre sarcina pe care multi nu le stiu 233713 poze găsite în cărțile pentru copii care ridică o tonă de întrebări 945

Tudor Chirilă cheamă românii la protest: „Nu mai au bani de salarii” 2408Aceste animale ne dovedesc ca natura stie cum sa potriveasca pefect lucrurile 6961.000 de lei, „taxa de Rai” cerută de un preot pentru o familie săracă lipită 32803Cât timp ar putea supraviețui corpul uman pe fiecare planetă a sistemului solar 61Un fotograf a creat o reluare a anunțurilor din anii 1950 pentru a arăta modul în care lumea se schimba 1397Prepară-ți apa de gură acasă. Îndepărtează placa și tartrul în numai 1 minut 2461Nouă asistente dintr-o secție au rămas gravide în același timp. Explicația șefului 1717Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri? 11
SuperClipuri.com 2022