SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Călătoriile ne fac mult mai fericiți decât orice bogăție materială!
De ce ne îndreptăm spre magazine cu atata veselie imediat ce avem bani în portofelele noastre? Cu fiecare achiziție nouă ne simțim puțin mai fericiti, dar câteva zile mai târziu, această satisfacție este de multe ori dispărută fără urmă. Noi,  am decis că a venit timpul să abordăm această problemă odată pentru totdeauna și să înțelegem cum putem găsi cu toții fericirea adevărată.

Se pare că principalul impediment al fericirii este adaptarea. De îndată ce lucrul pe care l-am cumpărat devine obișnuit și plictisitor, nivelul satisfacției  pe care noi îl simțim scade brusc și suntem forțați să căutăm o următoare achiziție. Acest proces se repetă din nou și din nou.

Cu toate acestea, cercetarea efectuată la Universitatea Cornell a găsit o cale de a sparge acest ciclu dăunător. Profesorul de psihologie Thomas Gilovich a arătat că experimentăm aceeași creștere a fericirii atunci când cumpărăm ceva ce ne dorim sau când  călătorim. Dar – și aici este cel mai important punct – cantitatea de fericire pe care o obținem de la cumpăraturi scade în timp, în timp ce amintirile experienței noastre de călătorie continuă să ne furnizeze hormoni de fericire pentru mult mai mult timp.

Mergând la diferite tipuri de evenimente neobișnuite, în călătorii, învățam de noi abilități, chiar practicam sporturi extreme – toate acestea reprezintă o sursă ideală de fericire pentru fiecare dintre noi. Un nou dispozitiv sau chiar o mașină nouă va deveni în cele din urmă doar un alt obiect obișnuit pe care îl deținem sau mai bine zis vor deveni vechi și depășite. Fiecare nouă amintire, pe de altă parte, devine o adevărată sursă de bucurie care rămâne cu noi pentru toată viața noastră.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 citate hilare care dovedesc ca familia regală are un mare simț al umorului 7124 de fotografii care vă pot face să vă întrebați cum este posibil asa ceva 4316

26 de designeri care ar trebui sa isi caute cu totul alta meserie 1134CAND a spus ca e din ROMANIA toata sala de la Britanici au talent A RAS DE EL. CATEVA SECUNDE MAI TARZIU TOTTI S-AU APLECAT IN FATA LUI SI L-AU APLAUDAT. ASTA DA TALENT!! BRAVO ROMANE! 83900Bătălia de la Baia sau cum i-a învățat Ștefan cel Mare pe maghiari să nu-i mai calce țara 822Încercând să salveze un câine blocat în zăpadă, oamenii au observat îngroziți că acesta ascundea ceva sub corpul său 13712 fotografii „la modă" unde adevărul este dureros 7615 celebrități care și-au schimbat brusc aspectul și sunt greu de recunoscut acum 11521 de invenții japoneze care te vor pune serios pe ganduri 69Câinele fără adăpost cară bolul oriunde merge în speranţa că cineva i-l va umple cu mâncare 22518
SuperClipuri.com 2020