SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Nu ai 10 Clase, nu vei mai putea conduce! Vezi noile Reguli impuse din 2020 pentru Șoferii Din România!
Vezi noile reguli de obținere a permisului de conducere!

Reguli noi pentru şoferii din România. Permisul de conducere nu se va mai putea obţine fără absolvirea a 10 clase, vor fi mai dese controalele medicale pentru şoferii în vârstă, iar cei cu abateri repetate vor fi consiliaţi psihologic.

Sunt câteva dintre schimbările care se vor aplica în următorii patru ani.
Proba practică a examenului de conducere ar urma să fie monitorizată video, anunţă autorităţile.
Mircea Ionescu, reprezentant al Ministerului Transporturilor, spune că:

Planul vizează dotarea vehiculelor cu nişte sisteme speciale, pe de-o parte, pe de altă parte exemenele pentru obţinerea atestatelor profesionale deja sunt montirozate video.

Noua strategie prevede schimbări şi pentru maşini. Peste câţiva ani autoturismele ar putea fi dotate cu sisteme inteligente care vor opri motorul, dacă şoferul a băut alcool.

Mircea Ionescu, reprezentant al Ministerului Transporturilor: Ar putea fi o condiţie de dotare în vederea omologării pentru admiterea în circulaţie, care să poată fi introdusă de la nivel european dar şi naţional, în viitor.

Schimbările propuse de Guvern pentru obținerea permisului de conducere au stârnit controverse, mai ales partea legată de faptul că ar putea deveni șoferi doar cei care au terminat măcar clasa a zecea.

O privire în mai multe țări ale lumii arată că regulile legate de modul în care se poate obține permisul sunt de o uimitoare diversitate. În unele locuri nu se da niciun examen, în altele se dau chiar și patru probe de teren, inclusiv una de noapte, iar în multe țări tinerii au permis pe o perioadă provizorie și apoi îl pot obține pe cel standard.

În lume există peste un miliard de șoferi, dar modul în care aceștia au obținut permisul a diferit enorm de la țară la țară. Tendința ultimilor ani a fost ca testele de obținere a permisului să se înăsprească, mai ales în țările mai sărace unde examenele erau foarte simple.

În Mexic și acum exisă locuri în care nu se dă practic examen, ci doar se plătește o taxă, iar în țări precum India și Egipt abia în ultimii ani s-au introdus și teste practice mai complexe, totul fiind până acum o formalitate.

Honduras este una dintre țările în care obținerea permisului este o formalitate, în timp ce Nigeria, o țară uriață, a introdus abia de curând probele practice.
SURSA

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Desi este cel mai noi pamant romanesc si este mai mare decat Bucurestiul accesul pe el este strict interzis! 67810 RĂSPUNSURI pe care să le dai cuiva care te face GRASĂ 4224

6 reguli de bază privind eticheta pe care cei mai mulți dintre noi continuăm să le încălcăm 12210 lucruri banale care ne expun la mult mai multe radiații decât credem 1238Apeductul Veluwemeer din Olanda pare sa incalce toate legile fizicii! 71518 fotografi care au avut noroc, iar fotografiile lor vorbesc mai tare decât cuvintele 1125 semne ale ficatului bolnav care trebuie să te trimită urgent la medic 980024 de câini care au fost prinși în momentul cel mai neașteptat 380(FOTO)Unui câine i-a fost tăiate labele, iar acum merge pe propriile oase. „IMAGINI ȘOCANTE” (FOTO) 1316 sfaturi simple pe care toata lumea trebuie sa le stie cand merge la cumparaturi 1666
SuperClipuri.com 2020