SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Nu ai 10 Clase, nu vei mai putea conduce! Vezi noile Reguli impuse din 2020 pentru Șoferii Din România!
Vezi noile reguli de obținere a permisului de conducere!

Reguli noi pentru şoferii din România. Permisul de conducere nu se va mai putea obţine fără absolvirea a 10 clase, vor fi mai dese controalele medicale pentru şoferii în vârstă, iar cei cu abateri repetate vor fi consiliaţi psihologic.

Sunt câteva dintre schimbările care se vor aplica în următorii patru ani.
Proba practică a examenului de conducere ar urma să fie monitorizată video, anunţă autorităţile.
Mircea Ionescu, reprezentant al Ministerului Transporturilor, spune că:

Planul vizează dotarea vehiculelor cu nişte sisteme speciale, pe de-o parte, pe de altă parte exemenele pentru obţinerea atestatelor profesionale deja sunt montirozate video.

Noua strategie prevede schimbări şi pentru maşini. Peste câţiva ani autoturismele ar putea fi dotate cu sisteme inteligente care vor opri motorul, dacă şoferul a băut alcool.

Mircea Ionescu, reprezentant al Ministerului Transporturilor: Ar putea fi o condiţie de dotare în vederea omologării pentru admiterea în circulaţie, care să poată fi introdusă de la nivel european dar şi naţional, în viitor.

Schimbările propuse de Guvern pentru obținerea permisului de conducere au stârnit controverse, mai ales partea legată de faptul că ar putea deveni șoferi doar cei care au terminat măcar clasa a zecea.

O privire în mai multe țări ale lumii arată că regulile legate de modul în care se poate obține permisul sunt de o uimitoare diversitate. În unele locuri nu se da niciun examen, în altele se dau chiar și patru probe de teren, inclusiv una de noapte, iar în multe țări tinerii au permis pe o perioadă provizorie și apoi îl pot obține pe cel standard.

În lume există peste un miliard de șoferi, dar modul în care aceștia au obținut permisul a diferit enorm de la țară la țară. Tendința ultimilor ani a fost ca testele de obținere a permisului să se înăsprească, mai ales în țările mai sărace unde examenele erau foarte simple.

În Mexic și acum exisă locuri în care nu se dă practic examen, ci doar se plătește o taxă, iar în țări precum India și Egipt abia în ultimii ani s-au introdus și teste practice mai complexe, totul fiind până acum o formalitate.

Honduras este una dintre țările în care obținerea permisului este o formalitate, în timp ce Nigeria, o țară uriață, a introdus abia de curând probele practice.
SURSA

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Prof. dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Tg. Mureş, a realizat AL ZECELEA transplant de cord 1450Incredibil dar adevarat ! O batrana din Romania traieste intr-o casa de lut, veche de 200 de ani si nu se plange de viata - VIDEO 10433

Românii îl consumă ca pe o delicatesă, dar este cel mai toxic aliment din lume! 260Unde sunt RROMII?? Peste 500 de motociclisti AU LUAT cu asalt un SAT de rromi care LE-AU UCIS un CAMARAD! Cea mai DURA‚ confruntare din cate am vazut!! Asta de MOBILIZARE!! 65820Un fotograf a petrecut 9 ani pentru a le face poze oamenilor pe drumul lor spre muncă, iar rezultatele ne vor deschide ochii! 936Specialiștii îți dau 6 motive să nu îți mai cureți urechile cu bețișoare 203Keanu Reeves finanteaza spitale pentru copii. Iata inca 10 lucruri pe care le-a facut indragitul actor 117Fetiţa se străduieşte să rupă o placă de lemn, apoi găseşte o soluţie amuzantă pe care nimeni nu o anticipase 17422 de persoane care si-au publicat pozele și au regretat ​​imediat acest lucru 398217 tatuaje izbitoare care au invins sistemul 215
SuperClipuri.com 2020