SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Care este greutatea ideala in functie de varsta? Iata cate kilograme ar trebui sa ai in functie de varsta
O greutate normala te ajuta sa fii sanatoasa si sa te protejezi de boli. Vezi cate kilograme ar trebui sa ai in functie de varsta. Trebuie sa stii ca greutatea ideala depinde de la o persoana la alta.

Daca te compari cu prietenii sau cu rudele, risti fie sa te multumesti sa ai cateva kilograme in plus, fie sa vrei sa slabesti exagerat de mult, potrivit medicalnewstoday.com. In tabelul de mai jos vezi care este greutatea ideala in functie de varsta si inaltime.

Daca ai mai putine kilograme decat ar trebui, mergi la medic si vezi daca nu cumva ai o problema de sanatate. Dupa ce ai exclus aceasta posibilitate, poti incerca sa iti imbogatesti dieta cu nutrienti care te-ar putea ajuta sa te ingrasi. Daca ai o greutate normala, inseamna ca ai si o sanatate buna. Pentru a ramane asa, este important sa ai o dieta echilibrata, bazata pe fructe si legume, si sa faci miscare 30 de minute in fiecare zi.

Daca ai kilograme in plus, trebuie sa iei unele masuri pentru a reveni la o greutate normala. Excesul de greutate creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, de accident vascular si de diabet. In acest caz, miscarea este foarte importanta si ar trebui sa ai o alimentatie sanatoasa, bazata pe multe fructe si legume.

Care este greutatea mea ideala?
Femeile au tendinta de a considera greutatea ideala la un nivel foarte mic, ceea ce conduce la decizia de a urma diete inutile. In schimb, barbatii considera ca greutate ideala este mai mare decat cea recomandata.

Asadar, cum se calculeaza greutatea ideala in functie de inaltime? Este o intrebare pe care ne-o punem de fiecare data cand cantarul arata valori care nu ne prea convin.

De exemplu, multa vreme a circulat ideea ca un adult trebuie sa cantareasca cu 10 kilograme mai putin numarul de centimetri peste un metru al inaltimii pe care o au. Adica, la un 1,65 m, greutatea ideala ar fi de 55 de kilograme.

Observand limitarile acestei metode de calcul, o mare societate de asigurari din New York, numita Societatea Metropolitana, a elaborat o formula mai complexa pentru a calcula greutatea ideala, care, potrivit autorilor ei, poate prezice cea mai mare speranta de viata. Conform acestei formule, in cazul barbatilor, greutate ideala (kg) este egala cu 50 + 0.75 x numarul de centimetri peste inaltimea de 1.50 metri + 0.25 x numarul de ani peste 20.

Astfel, greutatatea ideala a unui barbat cu o inaltime de 1,70 metri de 30 de ani se va calcula in felul urmator: 50 + 0,75 x 20 + 0,25 x 10 = 67,5

Asadar, greutatea ideala a acestui barbat ar fi de 67,5 kg.
In cazul femeilor, valoarea din formula trebuie inmultita cu 0.9. Prin urmare, avand aceeasi inaltime, o femeie de 30 de ani, ar trebui sa aiba 60,75 kg pentru a avea o greutate ideala.

Potrivit specialistilor insa, nici aceasta formula n-ar trebui sa fie luate drept litera de lege.

Formulele acestea de calcul al greutatii ideale pot fi utile, dar nu sunt suficiente. O evaluare, atunci cand o face un medic sau un nutritionist, nu se opreste doar la cantarire si masurarea inaltimii. Se masoara si alti parametri. Se masoara circumferintele corporale, pliurile de grasime, se fac analize mai complexe ale compozitiei corporale. Numai asa poti sa-ti dai seama exact daca poti incadra in normalitate un om sau nu.

Un lucru mai important in valoarea antropometrica este compozitia corporala, care ne permite o clasificare mai exacta a oamenilor. O persoana musculoasa, un sportiv de exemplu, poate sa atarne greu pe cantar si daca ne luam dupa calcule – reiese ca acesta e gras.

In realitate insa, el are doar un procent de grasime de doar 8%, ceea ce inseamna foarte putin. De aceea este important ca aceste calcule sa fie completate de analiza compozitiei corporale, pentru a vedea exact din ce este compus corpul, si sa nu ne mai incredem in preconceptia „greutatea ideala in functie de inaltime.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Cum arată vedetele emisiunilor noastre TV preferate în viața reală cand nimeni nu le filmeaza 44119 lucruri nebune care s-ar putea întâmpla numai în China 2147

17 oameni care ne demonstreaza ca orice este posibil daca ne dorim cu adevarat 29525 de Oamenii care au devenit foarte atractivi când au inceput sa lucreze la aspectul lor 187423 de situații ciudate care sunt extrem de greu de explicat si de inteles 838Dacă ți-e frică de înălțime, cel mai lung pod din sticlă îți va da coșmaruri. Ai curaj sa te uiti ? 29213 lucruri obișnuite pe care nu le folosim așa cum trebuie (este timpul să citiți manualele) 17818 fotografii care ne arată cat de imprevizibila si schimbatoare poate sa fie viata 190Un bărbat a fost părăsit de iubită. La scurt timp, a câştigat 30 de mil. $ la loto 221916 Oameni obișnuiți care au Superputeri neobișnuite 151
SuperClipuri.com 2021