SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Localitatea cu cei mai puturosi oameni din Romania. Prefera sa moara de foame pentru ca munca-i grea si cere timp
Iata localitatea cu cei mai puturosi oameni din Romania. Intr-un judet exista localitatea unde se sarbatoreste in fiecare zi STATUL DEGEABA.

Primarul comunei Dangeni din Botosani se roaga de oameni sa munceasca. Le cauta si locuri de munca, dar cei mai multi aleg sa stea in carciumi, cheltuind ajutorul social.

Comuna Dangeni se afla la 30 de kilometri de municipiul Botosani. Reprezinta localitatea unde aracia si lenea sunt la ele acasa. Din cei 3.000 de locuitori ai celor patru sate ale comunei, circa 800 de persoane traiesc din ajutorul social sau din pensiile batranilor.

„Majoritatea celor fara loc de munca sunt tineri. Nu continua nici studiile, dar nici nu muncesc. Din pacate, o parte se multumesc cu ajutoare sociale. Nu se poate sa traiasca pana la 35-40 de ani pe spinarea parintilor. Sunt si oamenii gospodari in sat, dar cu cateva sute de oameni care nu muncesc este greu pentru aceasta comunitate“, declara Catalin Rotundu, primarul din Dangeni. El a cerut A.J.O.F.M. Botosani inca de la inceputul anului sa gaseasca firme interesate sa angajeze si sa califice oameni de la tara.

Compania GT (firma de confectii din Botosani) era dispusa sa angajeze 60 de oameni din comuna, cu un salariu net de 1.000 de lei, bonuri de masa, calificare la locul de munca si transport asigurat. S-a aratat interesata si o societatea comerciala din Sibiu care vroia sa deschida un punct de lucru la Dangeni pentru fabricarea de usi, tocuri de usi si geamuri, parchet din lemn. Angaja 25 de muncitori.

Primarul a pus anunturi prin tot satul si credea ca o sa fie multi doritori, dar tot el afirma „M-am facut de ras acolo. Am vrut sa-i ajut si au venit 20 de oameni din atatia care nu au loc de munca. Este incredibil. Am ajuns sa ma rog de ei sa munceasca. Si pe retelele de socializare le-am comunicat ca nu mai pot sta numai din ajutor social“.

Refuzul de a munci a starnit revolta si in randul oamenilor muncitori din sat. „Stau toata ziua la crasma. Au venit sa le dea de munca si nu vor. Sunt lenesi, le place sa traiasca numai din ajutor social. Cand nu mai au bani, fura ce apuca. Eu am muncit toata viata. Ma trezeam de la 5 dimineata si munceam, nu intindeam mana. Ei la 8 sunt la bar“, declara Maria Bunescu (63 de ani), din Dangeni. Nici macar la mica societatea gospodareasca infiintata de Primarie pentru lucrari edilitare nu se inghesuie prea multi.

„Sunt cativa baieti muncitori si atat. Au mai fost cativa si, dupa trei zile, au plecat. Au zis ca a venit frigul si vin altadata. Nu imi venea sa cred. Cum adica sa le fie frig?“, spune ingrozit edilul din Dangeni. Unii spun ca nu vor sa munceasca pentru ca n-au unde sa-si lase copiii.

„Am facut demersuri la Inspectoratul Scolar sa amenajam o cresa si o gradinita intr-o scoala mai putin folosita. Daca nici asa nu vin la munca, nu stiu ce sa mai zic“, spune primarul.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Te iert nu pentru ca meriti, ci pentru ca eu merit pace! 103Cercetătorii israelieni: Într-un an vom avea un tratament care va lecui complet cancerul 517

16 fotografii perfecte realizate la momentul potrivit! 647Acesti oameni au avut doar un singur lucru de facut și au eșuat în mod epic 19918 Persoane care trăiesc fiecare moment asa cum isi doresc 2432Se spune că era odată o furnică ce venea în fiecare zi veselă la muncă... Aceasta PILDA reflecta realitatea zilelor noastre 424Un artist arată cum este adevarata viața cu un câine 5510 descoperiri care au uimit lumea au fost gasite de oameni in mod intamplator 224615 din cele mai frumoase „Miss World" din toate timpurile 1079Trenul inventat de Henri Coandă care putea circula cu 500 km/h este un experiment SECRET care a avut loc in Romania. 1037
SuperClipuri.com 2022