SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Un elev era umilit de colegii săi de luni de zile. Drept urmare, profesoara decide să facă ceva complet neaşteptat
Adesea, atunci când un elev este hărţuit, profesorii nu află întotdeauna de această situaţie. Alteori, ei ştiu, dar nu pot face nimic. Această profesoară a ajuns la concluzia că văzuse prea multe agresiuni de-a lungul carierei sale şi a decis să facă ceva incredibil.

Femeia despre care vom vorbi în rândurile următoare a venit cu un plan foarte inteligent pentru a-i face pe elevi să înţeleagă cum pot distruge o persoană din interior şi cât de important este ca acest lucru să înceteze. Citiţi mai jos ce a făcut această profesoară minunată.

Povestea celor două mere
“În această dimineaţă am decis să mă opresc la un magazin pentru a cumpăra două mere. Când am ajuns în sala de clasă, i-am rugat pe copii să se aşeze în cerc. Le-am spus elevilor mei că vom face ceva diferit. Aşa că le-am arătat merele şi i-am rugat să facă o listă de asemănări şi deosebiri între cele două fructe.

Ambele mere aveau aceeaşi formă şi culoare, unul era puţin mai strălucitor şi mai mare decât celălalt, dar asta era singura diferenţă. Apoi am luat mărul cel mic şi mai puţin strălucitor şi am spus: ‘Acest măr are un aer cu adevărat dezgustător’, şi l-am aruncat pe podea. Elevii m-au privit ca şi cum aş fi înnebunit! Unii dintre ei râdeau, dar majoritatea elevilor erau într-adevăr şocaţi de ceea ce făcusem.

Am ridicat mărul şi i l-am elevului care stătea lângă mine, spunându-i: ‘Nu-i aşa că acest măr este cu adevărat prost? Rosteşte ceva neplăcut despre acest măr şi apoi aruncă-l pe podea.’ Băiatul a făcut exact aşa cum i-am cerut. ‘Acum, dă mărul mai departe colegului tău pentru ca şi el să îi spună ceva neplăcut!’

Toţi elevii au intrat în joc: i-au adresat cuvinte grele mărului şi l-au aruncat pe podea, unul câte unul. ‘Îţi urăsc coaja!’, ‘Culoarea ta roşie este dezgustătoare!’, ‘Eşti prea rotund!’, ‘Sunt sigur că eşti plin de viermi!’, etc.

Apoi, în momentul în care mărul a ajuns la mine, toată lumea avusese deja ocazia să blameze şi să arunce fructul pe podea. Am început să simt foarte multă empatie pentru acel fruct neînsufleţit… Pe scurt, am luat cele două mere în mâini şi le-am cerut elevilor mei încă o dată să enumere diferenţele şi asemănările dintre ele.

Rezultatul a fost acelaşi: nu au existat diferenţe. Deşi cel mai mic a fost aruncat de mai multe ori pe jos, nu părea să aibă mari daune şi prin urmare, nu existau diferenţe semnificative între cele două fructe. După aceea, am luat o farfurie şi un cuţit şi am tăiat mărul strălucitor pe jumătate. Era perfect.

Dar apoi, am tăiat şi mărul cel mai mic. Avea pete maronii şi părea stricat din cauza loviturilor multiple. După ce elevii au văzut interiorul mărului, aproape toţi au strigat ‘Bleah! Nu aş mânca niciodată acest măr! Arată dezgustător…’

În acel moment, m-am întors spre ei şi le-am spus: ‘Dar când am adus mărul nu era aşa, de ce să nu-l mâncăm acum?’ Toţi au tăcut şi am continuat: ‘Asta le facem celorlalţi când le spunem lucruri teribile, atunci când îi bârfim, atunci când îi spunem unei persoane că este urâtă sau grasă, sau că nu este destul de bună pentru a fi prietena noastră.’

‘Cu toţii l-am lovit de podea şi i-am lăsat urme… urme care nu sunt vizibile, dar care pot distruge interiorul! Durerea nu dispare, rănile se agravează şi se înmulţesc…’, le-am spus, arătându-le mărul lovit. ‘Iată ce faceţi unul cu celălalt. Acest lucru trebuie să înceteze!’

Nu mi-am văzut niciodată elevii înţelegând ceva aşa de repede. Totul părea atât de real pentru ei, unii au început să plângă, iar alţii să râdă nervos. A fost foarte interesant şi impresionant să le văd reacţiile. Unele dintre răspunsuri m-au făcut să plâng toată pauza de prânz. Mulţi copii au venit la mine şi m-au luat în braţe pentru a-mi spune că sunt bucuroşi să aibă o profesoară care în sfârşit ‘i-a inteles’.”

Când un om este agresat, el moare încet în interiorul său… Fără îndoială, aceasta este o lecţie minunată şi o modalitate excelentă de a învăţa elevii despre efectele agresiunii. Să sperăm că poate servi drept model şi pentru alţi profesori şi elevi.

sursa

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

9 întrebări despre lumea noastră, la care oamenii de știință încă nu au găsit răspunsuri 1045Cele mai amuzante poze în care nimic nu e ceea ce pare 4397

Acest catel a fost găsit cu botul legat cu bandă adezivă. Acum, îşi arată recunoştinţa faţă de omul care l-a salvat! 4676Talent Extrem de Periculos,era cat pe ce sa...VIDEO 181920 de fotografii incredibil de rare ale starurilor noastre preferate, înainte ca acestea să fie celebre 83110 Cupluri de celebrități care au reușit să-și păstreze mariajul puternic, ca o stâncă 62Acest cantec iti va UNGE SUFLETUL !! Emilia Ghinescu - Cand plang ochii unei mame.. Vezi VIDEO 3152920 de fotografii care ridică foarte multe semne de intrebare 637Merită aprecierile noastre – După 10 ani petrecuți în Franța, un chirurg s-a întors acasă, în România 1593Cezar Ouatu a ridicat juriul de la X factor U.K in picoare cu reprezentatia sa!! 86
SuperClipuri.com 2022