SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Marea Neagra nu va mai fi NEAGRA! Imagini spectaculoase oferite de NASA! Marea Neagră se colorează în turcoaz.
O fotografie publicată zilele trecute de NASA dă peste cap tot ce știam despre Marea Neagră. Potrivit specialiștilor, apa se colorează și a devenit turcoaz.

Apa mării a devenit turcoaz și seamănă tot mai mult cu Mediterana și alte mări exotice decât cu marea numită ”Neagră” deoarece atunci când scufunzi un obiect în apă acesta devine negru.

Imaginea spectuloasă făcută de specialiștii de la NASA i-a intrigat pe aceștia. Ei spun că acest fenomen, care se produce în general în a doua parte a verii, se datorează prezenței fitoplanctonului, care trasează fluxul curenților de apă.

Fotografia a fost realizată cu instrumentul MODIS (Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer) de pe satelitul Aqua pe data de 29 mai. Imaginea este un mozaic, compus din multiple treceri ale satelitului deasupra mării.

Fitoplanctonul este compus din microroganisme vegetale plutitoare care se hrănesc din lumina soarelui și nutrienți dizolvați. Aceste substanțe sunt aduse în Marea Neagră de apele Dunării și a Niprului care se varsă aici. În general, fitoplanctonul susține peștii, crustaceele și alte organisme marine. Dar exploziile mari, frecvente, de fitoplancton, pot duce la pierderea oxigenului din apă numit eutrofizare, ceea ce duce la sufocarea vieții marine.

„Expansiunea acestuia în luna mai a făcut ca în luna iunie, Marea Neagră să ajungă la un nivel maxim de strălucire”, a explicat Norman Kuring, om de știință de la NASA, Goddard Space Flight Center.

Cel mai frecvent tip de fitoplancton prezent în Marea Neagră este planctonul microscopic cocolitofore care este placat cu carbonat de calciu alb.

Potrivit lui Kuring, transformarea Mării Negre de anul acesta este cea mai puternică din 2012 încoace. Sursă articol: Portalul de informații libertatea.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Asa se rezolva un COCALAR care NU vrea sa prezinte actele. Ia fiti atenti ce ii face acest politist! (VIDEO) 14269Fara Cuvinte ! Medicii au descoperit cele mai Groaznice si mai RARE BOLI... Vizioneaza cu Atentie - VIDEO 17773

11 obiceiuri zilnice care ne dăunează sănătății puțin câte puțin 81Am stat degeaba izolați? Virusul dispare oricum după 70 de zile! ANALIZA profesorului Isaac Ben-Israel 4521 de fotografii care arata cat de frumoasa era viata bunicilor noștri in tinerete 1190Vulpița de la Antena 1 a dat marea lovitură. Câți bani a făcut în doar 24 de ore 98/FOTO VIDEO/ Pandemia de coronavirus a „curăţat” Veneţia de turişti, iar apa din canale a devenit cristalină 55320 bebelușii de animale sălbatice care vă pot fura inima 1122Mama numa' o fata ai..Andra ne TOPESTE sufletul cu o melodie ABSOLUT EMOTTIONANTA‚ si un moment UNIC 24784LA ASTA S-A AJUNS. Medicii români NU AU VOIE să vorbească despre activitatea din spitale: “Suntem ameninţaţi cu dosare penale” 3046
SuperClipuri.com 2020