SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Un poștaș văduv a petrecut 33 de ani din viață construind un CASTEL din PIETRICELE!
Visul unui om poate schimba o țară întreagă! Așa s-a întâmplat cu minunea arhitecturală construită de un poștaș simplu în Franța!

Ferdinand Cheval s-a născut într-o micuță comună franceză din departamentul Drome, într-o familie săracă de țărani. A renunțat la școală la vârsta de 13 ani și a devenit ucenicul unui brutar.

Începutul lui Ferdinand Cheval: s-a împiedicat de o piatră

Ferdinand Cheval a petrecut 33 de ani construind un castel din pietricelele adunate pe drumurile realizate zilnic ca poștaș. Lung de 24 de metri și înalt de 10, castelul reprezintă visul unei nopți ciudate.

În 1896, Cheval avea 60 de ani și era deja pensionat. A început un al doilea proiect, lângă palat, cu ajutorul unui zidar. A numit proiectul Alicius Villa și l-a dedicat fiicei sale.

„Am visat cum construiam un palat, un castel sau o peșteră, ceva de genul acesta. Nu am spus nimănui de frică să nu fiu ridiculizat. Mi-am zis – dacă natura poate face sculptura, eu o să mă apuc de arhitectură”.

De atunci, văduvul a construit palatul noapte după noapte, la sfârșitul zilei de muncă, la lumina unui felinar. În 1923 a fost gata scheletul dar și decorațiunile – sculpturi de animale exotice și mitice, inspirate de vederile pe care le ducea.

Cheval s-a bucurat de recunoaștere pentru palatul său din partea unor personalități eminente, cum ar fi scriitorul și fondatorul suprarealismului, Andre Breton, pictorul spaniol Pablo Picasso, artistul german Max Ernst (care a creat un colaj numit Cheval Poștașul, în 1932) și scriitoarea americană Anais Nin.

Un an mai tîrziu, Cheval a murit cu sufletul împăcat știind că a desăvârșit o lucrare minunată.

În 1969, Andre Malraux, Ministrul Culturii, a declarat Palatul monument național, conferind protecție oficială locului. Pe o bucată de piatră a rămas inscripția constructorului: „Visul unui singur om”. Palais Ideal a lui Ferdinand Cheval a fost declarat obiectiv cultural în 1969, de către Andre Malraux, ministrul culturii. Mormântul lui Cheval și Alicius Villa sunt, de asemenea, considerate monumente istorice.

 

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Daca o sa vezi acest CAMION pe autostrada sa nu fii surprins, acesta o sa inlocuiasca vechile modele in cativa ani! Priveste ce TARE este sa conduci un astfel de camion! 1699315 actori ai tineretilor noastre pe care abia dacă ii mai recunoaștem astăzi 4429

Se prelungește starea de urgență în România! Klaus Iohannis este așteptat să emită decretul! 97Târgovişteanca Dana Olteanu a rupt scena de la Vocea României şi a intrat în echipa lui Tudor Chirilă 1095 descoperiri medicale revoluționare, care au salvat milioane de vieți 66014 Regulile de îmbrăcăminte pe care toată lumea ar trebui să le învețe 139715 motive pentru care femeile traiesc mai mult decat barbatii 1157Iată care este motivul pentru care Regina poartă întotdeauna poseta dupa ea oriunde merge 829Această ghicitoare poate fi rezolvată numai de persoane ale căror IQ este de 140 sau chiar mai mare 211415 schimbări, în organismul tău, după ce consumi semințe de chia 602
SuperClipuri.com 2022