SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

4 Adevaruri murdare pe care producatorii de sticle de Apă nu vor să le stii
Toți bem apă din sticle de plastic, dar știi ce secrete întunecate se află sub capac?
Noi dezvaluim cele 4 secrete principale pentru tine.

4. De ce să nu reutilizăm sticlele de plastic?

O sticlă de plastic poate elibera substanțe chimice periculoase. Fiți atenți la semnele speciale din partea de jos: acele triunghiuri numerotate indică ce tip de plastic a fost folosit.

– O sticlă etichetă 1 (PET sau PETE) este sigură numai pentru o singură utilizare . Când este expus la oxigen sau la temperaturi ridicate, incluzând căldură soarelui, o astfel de sticlă va elimina substanțele toxice care intră în apă.
– Evitați sticlele etichetate cu 3 sau 7 (PVC și PC) , deoarece acestea eliberează substanțe chimice toxice capabile să vă pătrundă în alimente și băuturi, iar expunerea îndelungată poate duce chiar și la probleme grave de sănătate.

– Sticlele din polietilenă ( 2 și 4 ) și din polipropilenă ( 5 și PP ) sunt adecvate pentru multiple utilizări . Sunt relativ sigure dacă stocați numai apă rece și daca le dezinfectati în mod regulat.

3. Bacteriile și regulile de igienă de bază

Apa de băut dintr-o sticlă de plastic folosită este aproape aceeași cu cea din toaletă. Cantitatea de bacterii din astfel de sticle depășește adesea limitele de siguranță . Noi ne creăm singuri condițiile de creștere a microbilor, luând sticla cu mâini murdare, nu o clătim suficient de bine și menținând apă caldă în ea.

Ce să facem atunci? Spălați sticlele în mod regulat cu apă caldă cu săpun, oțet sau apă de gură antibacteriană.

Chiar și cu spălarea bine a sticlelor, s-ar putea să ajungem în continuare la intoxicații sau chiar hepatită A. Cercetările au arătat că majoritatea bacteriilor trăiesc pe gâtul sticlelor pe care nu le puteți spăla suficient de bine. Învelișurile și capacele sunt pline de germeni pe care îi înghițiți împreună cu apă. Pentru a fi în siguranță, utilizați paie .

2. De unde vine apa ta?

Multor companii le place să menționeze pe ambalaj că apa pe care o cumpărăți provine dintr-un râu pitoresc. Dar adevărul este de multe ori ca apa pe care o cumperi într-o sticlă este identică cu apa pe care o ai la robinetul tău de acasă!

De fapt, chiar puteți vedea asta pe sticla însăși, de obicei într-un text minunat pe care toată lumea îl neglijează. Companiile sunt obligate să explice că sursa de apă pentru ele este principalul canal de alimentare cu apă. În acest fel, costul apei este mai mic decat dati voi pe sticla!

1. Nu este prea sanatos

Nici măcar nu menționăm pericolul de bacterii care există in concepțiile greșite despre apă.

Companiile de apă îmbuteliată doresc să atragă noua piață a tinerilor și sportivilor. Deci, ei fac publicitate cu apă îmbuteliată cu diferite gusturi pe care le adauga la ea, pretinzând că „este mai sănătoasa pentru tine” decât alte băuturi dulci.

Ei bine, de fapt, uneori această apă poate conține cât mai mult zahăr ca o COLA! Pentru a nu fi păcăliți de publicitate, verificați întotdeauna informațiile de pe etichetă .

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

15 Traditii din diferite tari care au surprins intreaga lume 538710 lucruri mai puțin știute despre fluviul Dunărea. Nostradamus, în urmă cu 500 de ani amintea despre acesta apă curgătoare în catrenele sale 805

20 Bunuri demne de expresia "Taci și ia-mi banii!" 40518 Acte de bunătate care pot incalzi si cea mai rece inima 1238Polițiștii batjocoresc bătrânii în numele legii! O bătrână luată în râs de un poliţist pentru că nu avea declaraţie pentru a merge să-şi cumpere pâine... 35512 ilustrații care surprind perfect modul în care se schimbă viața atunci când creștem 687Iohannis a dat liber la executările silite 154616 Invenții care vă vor duce în viitor 16125 de fotografii care ne arată ce este ascuns în spatele lucrurilor obișnuite 2886Cel mai înțelept SFAT de la o batranică: ”Niciodată nu pedepsiti copiii pentru pozne” 520
SuperClipuri.com 2022