SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Secretele unui soldat din Navy Seal. Cum să supraviețuiești dacă ești aruncat legat în apă
Soldații din Navy Seal sunt cunoscuți în toată lumea pentru performanțele lor, însă foarte puțini cunosc detalii despre antrenamentele lor. Exercițiile dure la care aceștia sunt supuși îi transformă în soldați de temut.

Clint Emerson este un fost soldat Navy Seal care a scris de curând o carte despre 100 de abilități vitale pe care le-a învățat în Forțele Navale ale Statelor Unite. În cartea sa, „100 Deadly Skills: The SEAL Operative’s Guide”, Clint explică ce ar trebui să faci dacă cineva încearcă să te înece aruncându-te în apă, legat.

„Când vine vorba de supraviețuire în apă, secretul este controlul respirației. Cu plămânii plini de aer, corpul uman plutește ușor, așa că secretul stă în a inspira adânc și a expira rapid. Să plutești în ape dulci este dificil, însă nu imposibil. Panica, care poate duce la hiperventilație, este inamicul numărul unu al supraviețuirii. Strânsoarea și poziția corpului vor face dificilă respirația, însă soluția e schimbarea poziției. În ape mici, folosește metoda în care te scufunzi și sari (vezi desenul) pentru a înainta, împingând cu picioarele fundul apei pentru a ajunge la suprafață și a respira. Când ești cu fața în jos, întinde corpul astfel încât să ajungi cu capul la suprafață pentru a primi aer. În ape zbuciumate, această tehnică posibil să nu funcționeze. Așa că rotește-te pentru a primi aer și astfel să poți înainta,” a scris Clint Emerson, potrivit unilad.co.uk.

Scopul este să capeți aer și să înaintezi pentru ca la un moment dat să ajungi la țărm sau să câștigi timp pentru a-ți elibera mâinile din frânghie.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

20 de persoane care au dorit să facă o fotografie obișnuită, dar au primit o capodoperă 143Omul de afaceri care a tipărit 3 milioane de afişe cu mesajul „România vrea autostrăzi“: „Vinovaţi pentru că eu risc să crăp pe drumuri în 2020 sunt 20 oameni“ 947

A fost jignită întreaga viaţă pentru felul cum arăta: dar priviţi-o acum când i-a redus pe toţi la tăcere 346412 ilustrații care surprind perfect modul în care se schimbă viața atunci când creștem 68710 lucruri pe care nu le știai despre planeta noastră 27028 lucruri pe care nu ar trebui să le consumati pe stomacul gol 651830 de lucruri care ne dovedesc că Japonia trăiește în anul 3019 2819Gerul de -30 °C a năvălit în SUA fiindcă vortexul polar a fost destabilizat. Surpriză: totul a pornit din Maroc! 1453Cum arată trenul-minune din China? Circulă cu 600 de kilometri pe oră! 23710 trucuri vechi de peste 100 de ani care încă funcționează cu SUCCES si astăzi. Numărul 6 este GENIAL 1278
SuperClipuri.com 2022