SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Motivul pentru care uşa închisă la cameră îţi poate salva viaţa în caz de incendiu
Incendiile in Romania sunt foarte dese. Cea mai simplă metodă de a scăpa cu viaţă într-un incendiu este să ţii uşa la cameră închisă. Simplu este şi motivul din spatele acestei ciudăţenii aparente.

Acum patru decenii, timpul mediu pe care îl aveai pentru a scăpa dintr-o clădire în flăcări din momentul pornirii alarmei de incendiu era de 17 minute. Acum, este doar trei minute. Clădirile de astăzi ard mai repede, în ciuda reglementărilor introduse în ultimii 40 de ani, scrie Curiosity.

De ce? Casele din trecut erau compartimentate în mai multe încăperi mai mici, dar astăzi, oamenii doresc spaţii largi, fără prea multe uşi. Ceea ce înseamnă că focul are mai puţine obstacole, deci se poate deplasa mai uşor dintr-o cameră într-alta. Mai mult, din cauza plasticului din multe piese de mobilier şi din alte obiecte, focul devine mai toxic şi arde mai rapid.

Astfel, cu atât de puţin timp de a scăpa, fiecare secundă contează. Uşa închisă la dormitor, precum şi alte uşi, poate oferi acel timp preţios. De asemenea, un studiu al celor de la Firefighter Safety Research Institute (FSRI) arată că uşile închise au un efect însemnat.Mai mult, o uşă închisă limitează fluxul de oxigen, care este unul din combustibilii care alimentează focul. O uşă închisă poate ţine şi fumul toxic din cameră.

Persoanele fizice și juridice sunt obligate să respecte reglementările tehnice și dispozițiile de apărare împotriva incendiilor și să nu primejduiască, prin deciziile și faptele lor, viața, bunurile și mediul. Persoana care observă un incendiu are obligația să anunțe prin orice mijloc serviciile de urgență, primarul sau poliția si să ia măsuri, după posibilitățile sale, pentru limitarea și stingerea incendiului.

În caz de incendiu, orice persoană trebuie să acorde ajutor, când și cât este rațional posibil, semenilor aflați în pericol sau în dificultate, din proprie inițiativă ori la solicitarea victimei, a reprezentanților autorităților administrației publice, precum și a personalului serviciilor de urgență. În cazul incendiilor produse la păduri, plantații, culturi agricole, miriști, pășuni și fânețe, persoanele aflate în apropiere au obligația să intervină imediat cu mijloacele de care dispun, pentru limitarea și stingerea acestora

sursa: www.descopera.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Prima data vad asa ceva ! Balerina incepe sa danseze. Acum priveste ce face calul negru ! Adorabil ! - VIDEO 3271215 Persoane care pot transforma orice fotografie într-o capodoperă cu doar o singură poveste 825

Femeia adoptă un câine bătrân din adăpost – apoi îşi dă seama că patrupedul arată şi se comportă neaşteptat de familiar 3262Nouă mistere ascunse timp de sute de ani în statui celebre 1759Medic român despre coronavirus: În caz de epidemie „fiecare va trebui să se descurce pe cont propriu” 10675Cele mai amuzante poze în care nimic nu e ceea ce pare 438710 Celebrități care au renuntat la lupta cu kilogramele 292715 imagini cu mame blănoase ale căror pui topesc orice inimă 256Omul de afaceri care a tipărit 3 milioane de afişe cu mesajul „România vrea autostrăzi“: „Vinovaţi pentru că eu risc să crăp pe drumuri în 2020 sunt 20 oameni“ 947Moment uluitor la „Americanii au talent". Numarul senzational de magie la care nu te saturi sa te uiti.. VIDEO 7457
SuperClipuri.com 2022