SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

9 specii de animale minunate care ne învață să iubim și să fim fideli partenerului
Avem tendinta de a considera ca oamenii sunt cele mai pure exemple de credinta si devotament in relatiile de iubire insa, de fapt, animalele sunt cele care stiu cu adevarat ce inseamna dragostea adevarata; sunt animale care raman fidele partenerului pentru o viata si chiar respecta juramantul „pana cand moartea ne va desparti”.

Cum multi dintre noi avem nevoie de astfel de dovezi, mai jos am facut o lista cu animalele care abia asteapta sa ne dea o lectie de viata si sa ne arate ce inseamna sa iubesti cu adevarat.

Pinguinii

Pinguinii călătoresc în fiecare an separat sute de kilometri spre ținuturile reci, iar cuplurile formate rezistă de obicei până la sfârșitul vieții. Legătura dintre ei este foarte puternică, astfel că animalele se întorc de fiecare dată la aceeași pereche. Minunatele păsări revin vara la cuiburile lor și își indentifică partenerii folosind sunete specifice. După întrunire și împerechere, femelele depun ouă, pe care ambii părinți le îngrijesc pe rând.

LEBEDE ALBE

Lebedele sunt considerate unele dintre cele mai fidele viețuitoare. De altfel, conform unor studii, 85% dintre aceste păsări sunt monogame. Cei doi membri ai perechii se susţin unul pe altul în orice, construiesc împreună cuibul şi chiar clocesc împreună. Mai precis, când unul cloceşte, celălalt îi aduce mâncare şi îl păzeşte. Dacă o lebădă moare, perechea sa va trăi singură până la ultima zi din viaţă. În cazul în care un membru al familiei de lebede este atacat de prădători, celălalt este în stare de sacrificiu total în lupta pentru salvare.

VULTURI

Vulturii și-au câștigat reputația de parteneri loiali într-o relație. La aceasta se adaugă însă și cea de parteneri geloși, care reacționează violent în cazurile în care partenerul calcă strâmb.

MAIMUȚELE GIBBON

Maimuțele Gibbon formează legături puternice cu partenerii lor și rămân împreună toată viața. Mai mult de atât, într-o familie de gibboni, femelele și masculii au drepturi egale, asta și datorită faptului că femela nu prezintă caracteristici fizice foarte diferite față de mascul.

ALBATROȘI

Relațiile dintre albatroși durează toată viața. Albatroșii își arată afecțiunea față de partener dansând. Interesant este faptul că în cazul în care albatrosul zboară distanțe impresionante peste ocean, el se întoarce mereu la aceeași parteneră, când este perioada de împerechere.

LUPI

În ciuda agresivității lupilor, aceste animale sunt unele dintre cele mai fidele. Nu există lup care să îşi înşele partenera. De altfel, un cuplu odată format rămâne în aceeaşi componenţă până la moarte.

CASTORI

Castorii sunt animale loiale partenerilor lor și părinți devotați. Mai exact, responsabilitățile părintești sunt împărțite echitabil în cuplul de castori, atât femela, cât și masculul implicându-se activ în creșterea celor mici.

Când ating vârsta de 2 ani, tinerii castori pornesc în căutarea iubirii, își găsesc parteneri/partenere și întemeiază familii pe viață, manifestând în continuare comportamentul protector și iubitor pe care l-au învățat de la părinții-castor.

TURTURELE

Există un motiv pentru care turtulele au devenit un simbol al dragostei. Afecțiunea și loialitatea lor l-au inspirat chiar și pe Shakespeare, când a scris poemul Phoenix și Turtureaua. Turturelele sunt loiale, iar un cuplu rezistă toată viața.

BUFNIȚE TYTO

Mascului își curtează aleasa aproximativ un an, după care acesta îi arată bufniței teritoriul său. În tot timpul în care femela clocește ouăle, mascului are grijă de ea și îi aduce hrană.

VULPI

In cazul in care vulpea femela moare, masculul nu va cauta un alt partener niciodata si va ramane singur pentru tot restul vietii sale. Nu-i asa ca acesta este sacrificiul suprem intr-o dragoste adevarata?

sursa: www.kudika.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

19 fotografii pe care trebuie sa le privesti de doua ori pentru a vede ce se ascunde in ele 168918 Cuplurile care dovedesc ca dragostea schimbă oamenii 5309

10 locuri unde să-ți ascunzi valorile care vor înnebuni orice hoț 8819 armate ale lumii unde disciplina este foarte stricta 1091Dacia Logan LUX, masina CARE AR PUTEA RESCRIE ISTORIA DACIA! Vezi cat de bine arata... VIDEO 32972Lupta incredibila a lui Morosanu! A fost TA‚VA‚LIT de doua ori, dupa care a dat K.O in ultima secunda! O lupta de zile mari... 89332Numai cei mai atenți oameni sunt capabili să găsească toate diferențele din aceste 9 imagini 407620 fotografii care ne dovedesc ca lumea este întotdeauna plină de minuni 174Cu bicicleta tandem pe structura celebrului pod care traversează Dunărea la Cernavodă 1558 fotografii amuzante, în spatele cărora este o poveste 4937
SuperClipuri.com 2022