SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

De ce evreii devin genii: 7 reguli de aur pentru educarea unui copil
Dragostea părinților evrei pentru copiii lor nu are limite. Vezi după care criterii aceștia își educă pruncii.

1. Încurajarea și susținerea. Într-o familie de evrei, copilul lor nu are neajunsuri. Și chiar dacă nu e adevărat, nimeni în afară de părinți nu va afla acest lucru.

2. Libertate rezonabilă. Educația evreiască modernă combină două lucruri aparent contradictorii: libertatea copilului și rigiditatea cerințelor. Copilul e liber să facă totul ce-i vine prin cap. Pedeapsa nu se lasă de așteptat atunci când depășește limitele.

3. Lauda. Orice mamă își laudă copilul chiar de la nașterea acestuia. O mamă evreu își preamărește pruncul pentru orice neînsemnată reușită. Mai mult decât atât, le povestește rudelor și prietenilor despre succesele micuțului, să se simtă flatat atunci când e înconjurat de ei.

4. Gradul sporit de responsabilitate pentru comportamentul său. Evreii sunt siguri că un cuvânt neînsemnat aruncat în grabă sau orice conduită inadecvată în prezența copiilor poate avea consecințe ireversibile.

5. Dragoste și respect în familie. Tradiția evreiască spune că baza oricarei familii o constituie soțul și soția – tatăl și mama. Prin urmare, copiii trebuie să fie de la o vârstă fragedă obișnuiți cu faptul că toată atenția părinții trăiesc în primul rând unul pentru altul, iar relațiile lor sunt bazate pe respect, dragoste și grijă. Atunci copilul se simte protejat, dar și are un bun exemplu de urmat, cum trebuie să-și creeze propria familie.

6. Cum să devii părinte. În Israel, părinții încep să-și educe copiii chiar înainte de nașterea lor. Fata, după ce este dată în căsătorie, e gata să devină mamă, ea nu este învățată „să trăiască pentru sine”, misiunea ei este casa și familia. Dacă să privești inițial sarcinile părintești ca o povară și restricție, îți va veni greu să-ți educi copiii.

7. Repartizarea productivă a timpului. Copiii evrei nu cunosc cum e să fii leneș sau pasiv: vioara, limba engleză, matematica – totul stăpânesc cu virtuozitate. De mici copii sunt obișnuiți cu faptul de a fi angajați în tot felul de activități este un lucru firesc.

Dincolo de orice reguli, creșteți-vă copiii cu grijă și nu uitață că educând un copil – educați o generație!

Sursa: eustiu.com

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 Standarde de frumusețe din trecut, despre care nu iti vine sa crezi ca sunt reale 958O mamica din public l-a luat pe acest Pusti sa danseze.. Dar stai sa vezi UNDE a pus acesta MANA.. Vezi VIDEO 58896

Dacă ai fost crescută de o mamă puternică și iubitoare, ai devenit o femeie tare și sigură pe sine 7210 dovezi indiscutabile că femeile și bărbați nu vor găsi niciodată limbă comună 92921 de metode prin care supermarket-urile incearca sa ne pacaleasca 2216Cele mai rare automobile Dacia. 12 modele care nu stiai ca au existat. Puţini le cunosc şi chiar mai puţini le-au văzut pe viu 81911 benzi desenate extrem de amuzante care ne arata cum se schimbă viața după 25 de ani 50Cum să îți dai seama că un BĂRBAT te place și e interesat de tine 1085O mamă ilustrează durerea creșterii unui copil și ne-a făcut să plângem și să râdem în același timp 5220 de fotografii emotionante care ne dovedesc ca bani nu pot cumpăra fericirea 44
SuperClipuri.com 2022