SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

18 lucruri din casa, care de fapt au termen de valabilitate. O sa fii surprins!
Atunci când cumpărăm produse alimentare încercăm să fim atenți la termenul de valabilitate, pentru că ținem la sănătatea noastră. Aceasta însă depinde nu doar de ceea ce mâncăm, dar și de lucrurile pe care le folosim zilnic.

Deși producătorii nu întotdeauna indică și obiectele neperisabile au un termen de valabilitate. Iată 18 obiecte din casa ta, pe care trebuie periodic să le schimbi:

În dormitor:

Pernele: 2-3 ani

Problema constă nu doar în faptul că pernele își pierd forma, dar și în aceea că ele devin un mediu perfect pentru acarieni.

Șlapii: 6 luni

Dacă materialul din care sunt confecționații șlapii, nu-ți permite să-i speli, atunci schimbă-i periodic pentru că aceștia sunt purtători de ciupercă.

În baie

Bureții: 2 săptămâni.

Ele adună foarte repede bacteriile din baie.

Prosoapele: 1-3 ani

Cu timpul prosoapele își pierd capacitatea de absorbție și devin un mediu ideal pentru înmulțirea bacteriilor.

Periuța de dinți: 3 luni

Majoritatea știu despre acest termen, dar trebuie să mai știi că e recomandat să le schimbi după ce ai fost bolnavă de gripă sau din cauza altor virusuri, pentru că te poți îmbolnăvi din nou.

Pe masa de toaletă

Peria de păr: 1 an

Trebuie s-o speli o dată pe săptămână și s-o schimbi în fiecare an.

Parfumul, apa de toaletă: 1-3 ani

Parfumurile cu uleiuri esențiale se păstrează 3 ani, dacă sunt închise. Apa de toaletă – 4 ani închisă ermetic și 2 deschisă.

În camera pentru copii

Suzetele din latex trebuie să le schimbi frecvent, în funcție de starea lor. Acest material se fisurează ușor, iar acolo se înmulțesc bacteriile.

Scaunele auto: 6-10 ani

Aceste scaune își pierd forma, pentru că plasticul și spuma de cauciuc se uzează. De aceea, mai bine să-i cumperi copilului un scaun nou și nu unul de mâna a doua.

În garderobă

Sutienul: 1-2 ani

Majoritatea femeilor poartă sutientul până ce acesta se rupe sau își pierde total capacitatea de susținere. De fapt, chiar și cele mai scumpe sutiene devin neconfortabile peste 9 luni.

Pantofii sport: 1 an

După 400-500 km de alergat amortizarea tălpii începe să cedeze, ceea ce înseamnă că asupra articulațiilor se răsfrânge o presiune suplimentară.

La bucătărie.

Condimentele: 1-3 ani

Condimentele își pierd gustul și aroma, dacă se păstrează prea mult timp.

Făina: 6-12 luni

Făina de ce mai înaltă calitate se păstrează aproximativ un an.

În debara.

Extinctoarele: 15 ani

Detergenții: 3 luni

După 3 luni ele își pierd din eficacitate.

Repelentele: 2 ani

După doi ani produsele contra insectelor sunt inutile.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Un bărbat a fost părăsit de iubită. La scurt timp, a câştigat 30 de mil. $ la loto 121315 greseli pe care majoritatea dintre noi le facem atunci cand folosim un uscator de par(nu este o idee buna sa uscam parul de jos in sus) 2052

Scolile din Romania un pericol pentru elevi ? In timp ce sustineau teza tavanul clasei a cazut !! 32Localnicii refuză să ajute câinele paralizat, până când o turistă îl vede târându-se pe plajă 188Copiii născuți pe data de 1, 10, 19 sau 28 a oricărei luni nu sunt ca toți ceilalți. 6944Acesti CAI au scapat total de sub control si au pus viata stapanilor in pericol! Imaginile vorbesc de la sine... 33059De ce magazinele pulverizează apă pe fructe și legume 123Lansarea DACIA 1300, renașterea unui simbol.L-a readus la viaţă un student român, și este acum o masină modernă. 802Medicul i-a recomanda unei femei să facă aceste 3 lucruri simple și a slăbit 60 de kilograme 431710 drumuri exclusiv doar pentru cei care duc totul la extrem. Ai destul curaj sa vezi acest video? 263
SuperClipuri.com 2019