SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Peștii beau apă? Li se face peștilor vreodată sete?
Când spui „pește” gândul te poartă automat la „apă”. Pește fără apă nu se poate. Ei bine, dacă își petrec întreaga viața în apă, oare peștilor li se face vreodată sete? Simt peștii nevoia să bea apă?

Dacă ești înconjurat de apă, cel mai probabil nu vei simți nevoia de sete. Se aplică acest lucru și peștilor? Peștii teleosteeni (peștii caracterizați prin schelet complet osificat, care reprezintă peste 96% dintre speciile actuale de pești) nu au capacitatea de a simți setea. La aceștia, dorința de a bea vine din partea anterioară a creierului, pe când la animalele terestre această dorință vine din creier, ca un reflex natural.

Astfel, răspunsul scurt la întrebarea „Peștilor li se face vreodată sete?” este „Nu”. Sau cel puțin „Nu, la nivel conștient”. Cu toate acestea, multe specii de pești au nevoie să consume apă, însă prea multă apă îi poate ucide. O adevărată problemă, mai ales că peștii sunt în permanență înconjurați de apă.

La fel ca orice alt animal, peștii trebuie să mențină un echilibru strict între apă și sare (printre alte minerale), pentru a rămâne în viață. Problema peștilor nu se referă la obținerea apei în corpul lor, ci la reglarea concentrației anumitor minerale.

Peștii de apă dulce nu beau apă, cei de apă sărată, da
Peştii de apă dulce nu beau apă deoarece ar putea muri datorită lichidelor în exces, ar putea chiar să „explodeze”. Acest lucru se datorează concentraţiei de săruri din sânge, care este cu mult mai mare decât cea a mediul înconjurător în care trăiesc.

Pe de cealaltă parte, peştii care trăiesc în mare beau apa mării. Întrucât apa mării și a oceanelor are o concentraţie mare de săruri, peştii se pot „deshidrata”. Cu alte cuvinte, pierd multă apă din corp tocmai datorită salinităţii mării al mediului în care trăiesc. Apa din mare are o concentrație mai mare decât lichidul din interiorul corpului lor, şi, prin urmare, sunt obligaţi să filtreze o cantitate mult mai mare de sare decât peştii de apă dulce.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Cum ar fi arătat Michael Jackson dacă nu și-ar fi modificat niciodată înfățișarea 1489 alimente care pretind că sunt sănătoase insa in realitate sunt daunatoare 598

18 cupluri ale caror poze depasesc cu mult orice situatie amuzanta intalnita 2598Tânăra care a luat cea mai mare notă din lume la examenul Cambridge, la Studii Media, este din România 442911 Fapte ciudate despre lume care te pot dezamăgi. Cine obișnuia să fure lenjeria reginei Victoria? 679Romanii sunt nevoiti sa plece la munca in strainatate iar ministerul vrea să aducă un milion de muncitori din Asia 48810 sfaturi pretioase pe care orice om ar trebui sa le stie 114519 imagini la care daca te uiti mai atent o sa te faca sa tresari instant 699Motive pentru care Universul ne conduce spre oameni noi 4014 Imagini fascinante din trecutul pe care nu le veți găsi în nici un manual de istorie 879
SuperClipuri.com 2019