SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Peștii beau apă? Li se face peștilor vreodată sete?
Când spui „pește” gândul te poartă automat la „apă”. Pește fără apă nu se poate. Ei bine, dacă își petrec întreaga viața în apă, oare peștilor li se face vreodată sete? Simt peștii nevoia să bea apă?

Dacă ești înconjurat de apă, cel mai probabil nu vei simți nevoia de sete. Se aplică acest lucru și peștilor? Peștii teleosteeni (peștii caracterizați prin schelet complet osificat, care reprezintă peste 96% dintre speciile actuale de pești) nu au capacitatea de a simți setea. La aceștia, dorința de a bea vine din partea anterioară a creierului, pe când la animalele terestre această dorință vine din creier, ca un reflex natural.

Astfel, răspunsul scurt la întrebarea „Peștilor li se face vreodată sete?” este „Nu”. Sau cel puțin „Nu, la nivel conștient”. Cu toate acestea, multe specii de pești au nevoie să consume apă, însă prea multă apă îi poate ucide. O adevărată problemă, mai ales că peștii sunt în permanență înconjurați de apă.

La fel ca orice alt animal, peștii trebuie să mențină un echilibru strict între apă și sare (printre alte minerale), pentru a rămâne în viață. Problema peștilor nu se referă la obținerea apei în corpul lor, ci la reglarea concentrației anumitor minerale.

Peștii de apă dulce nu beau apă, cei de apă sărată, da
Peştii de apă dulce nu beau apă deoarece ar putea muri datorită lichidelor în exces, ar putea chiar să „explodeze”. Acest lucru se datorează concentraţiei de săruri din sânge, care este cu mult mai mare decât cea a mediul înconjurător în care trăiesc.

Pe de cealaltă parte, peştii care trăiesc în mare beau apa mării. Întrucât apa mării și a oceanelor are o concentraţie mare de săruri, peştii se pot „deshidrata”. Cu alte cuvinte, pierd multă apă din corp tocmai datorită salinităţii mării al mediului în care trăiesc. Apa din mare are o concentrație mai mare decât lichidul din interiorul corpului lor, şi, prin urmare, sunt obligaţi să filtreze o cantitate mult mai mare de sare decât peştii de apă dulce.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Ei sunt poliţiștii maramureșeni,în loc să dea amenda mamei cu copil au........ 2734 de citate care arată perfect ce înseamnă să fii îndrăgostit 381

Ce nu trebuie sa stie facebook-ul despre tine! Lucruri pe care o doamnă nu le face pe Facebook 678Cum va arăta cel mai scump pod din istoria României. Construcţia va lega Moldova şi Muntenia de Dobrogea, în zona Jijila 95015 fotografii care arată ce se întâmplă cu lucrurile dacă aveți grijă de ele 2910 secrete din spatele celor mai cunoscute trucuri de magie 4668Alege-ți profesia ideală, în funcție de semnul zodiacal 261Isărescu: Plata impozitelor dă dreptul românilor să ceară statului spitale și autostrăzi 245912 Alimente falsificate pe care le-ați putea cumpăra în fiecare zi și cum să le recunoașteți 3783Adevaruri despre zodia Taur – Cea mai încăpățânată zodie 2403
SuperClipuri.com 2020