SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

„Daca oamenii ar sti ce efect tamaduitor are URZICA, n-ar mai cultiva decat urzici!” Maria Treben
Toate părțile acestei plante sunt comestibile și utile în medicina naturiste: rădăcina, tulpinile, frunzele, florile și semințele.

Terapeuta austriacă Maria Treben spune într-una din cărțile ei că de când a descoperit puterea tămăduitoare a urzicilor, a început să o consume zilnic.

„De când am aflat ce efect curativ au urzicile, mi-am creat un obicei din a face o cură de patru săptămâni cu ceai de urzici”.

Urzicile apar de două ori pe an – primăvara și toamna (după otavă). Se pot bea câte 2-3 căni pe zi: una dimineața, cu 30 de minute înainte de micul-dejun, și 1-2 căni pe parcursul zilei. Terapeuta spune că dacă ceaiul se bea cu înghițituri mici, efectul curativ este mai mare.

„După o astfel de cură cu urzici mă simt extraordinar de bine, și am de fiecare dată senzația că pot realiza de trei ori mai multe lucruri ca până atunci. Mă simt plină de mobilitate și tinerețe”.
Asta elimină varicele picioarelor 98,8% după 1 folosire
Beți o dată și paraziți vor ieși în 30 de minute

Acest fruct vindeca diabetul in doar o saptamana
Dincolo de efectul tonic și energizant pe care-l dau urzicile, acestea ajută la prevenirea multor boli:

„Familia mea și cu mine n-avem nevoie ani de zile de medicamente”.

Cura cu urzici trebuie să dureze mai multe săptămâni dacă există boli grave, precum:

• afecțiuni ale ficatului, bilei și splinei
• tumori la splină
• secreții abundente ale aparatului respirator sau ale stomacului
• crampe stomacale

• ulcere gastro-intestinale
• boli de piept
• boli ale sângelui
• leucemie

În scop preventiv, se va bea doar 1 cană de ceai pe zi, pe tot parcursul anului. Ajută la prevenirea răcelilor, virozelor și a infecțiilor bacteriene și înlătură alergiile (inclusiv rinita alergică).

Curăță sângele și implicit pielea. Ajută la eliminarea eczemelor și a durerilor de cap. Totodată, urzica previne sau ameliorează durerile articulare și reumatice.

Ceaiul de urzică mărește nivelul hemoglobinei datorită conținutului mare de fier și înlătură oboseala, lipsa de putere și epuizarea.

Maria Treben spune că urzica trebuie doar opărită, 30 de secunde, și nicidecum fiartă. Astfel se păstrează substanțele active din plantă.

Unele persoane nu pot bea ceai de urzici deoarece nu le place gustul. Această problemă poate fi remediată prin adăugarea în ceai a unor plante aromatice, precum mentă. De asemenea, pentru îmbunătățirea gustului, se poate adăuga mușețel, zeamă de lămâie și miere/melasă (bogată în fier și minerale).

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

O femeie de 50 de ani s-a casatorit cu un baietel de 12 ani! Acestia au starnit reactii negative, dar si hohote de ras 630Numai cei mai atenți oameni sunt capabili să găsească toate diferențele în aceste 8 imagini 5375

15 idei care au esuat amarnic din cauza greselilor prostesti 153210 trucuri psihologice care te pot face sa reusesti la orice interviu 512Tânăra care a luat cea mai mare notă din lume la examenul Cambridge, la Studii Media, este din România 622323 de fotografii unde fundalul este mai amuzant decat acțiunea principală 4536Amintirea unui înger printre oameni: Nașterea dr. Alexandru Pesamosca. A operat peste 45.000 de copii: Astea-s împliniri domnule, nu vile și mașini! 475928 de Oameni excepționali care au făcut această lume un loc mai bun 32118 animale care se confrunta cu o dramă minusculă 63Cele 10 cele mai scumpe materiale din lume. Aurul nu intra in acest top, insa cornul Rinocerului da. 1789
SuperClipuri.com 2021