SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

10 secrete pe care restaurantele fast-food nu vor să le știi




Temenul de „fast food” a fost ales de Michael Jacobson în anul 1972 și se referă la mâncarea cu puțini nutrienți și cu un conținut ridicat de ingrediente dăunătoare organismului uman.
Iată zece lucruri pe care restaurantele fast-food ni le ascund:

1. Toată mâncarea are același gust

Lanțurile de restaurante fast food știu exact ce fel de arome le plac cel mai mult oamenilor, motiv pentru care toate produsele lor alimentare au la bază același gust.

2. Burgerii sunt gătiți în câteva secunde

În majoritatea restaurantelor tip fast-food, burgerul este cel mai ușor de preparat, fiind gata după doar 30 de secunde. Care este motivul? Ei vin înghețați înainte de a fi preparați.

3. Alimentele sunt concepute astfel încât să fie consumate rapid

În general, înghiți o bucată de mâncare după ce ai mestecat-o de 15 ori. În schimb, atunci când mănânci într-un fast food, înghiți o bucată de mâncare după 12 mestecături. Cu cât mesteci mai repede, cu atât îți potolești mai greu foamea și vrei să mănânci mai mult.

4. Culorile din reclamă sunt proiectate astfel încât să îți crească apetitul

Culorile galben și roșu sunt folosite cu un motiv de majoritatea restaurantelor fast food. Ele se combină perfect și la nivel subconștient te fac să te oprești si să iei o gustare. Strategia este cunoscută și sub denumirea „teoria ketchup și muștar”.

5. Obiectivul prioritar al vânzătorilor este de a te face să cumperi cât mai mult

Experții au descoperit că este mult mai dificil să refuzi ceva când ți se oferă direct. 85% din clienții unui fast food comandă mai mult decât intenționau inițial.

6. Ouăle conțin un ingredient „surpriză”

Ouăle pe care le găsim des în meniul de mic dejun din restaurantele fast food conține atât ou real cât și un „amestec de ou premium” care conține glicerină, silicon și aditivul alimentar E522.

7. Carnea la grătar este doar o iluzie

Acele semne de grătar de pe burgeri nu sunt reale. Sunt „puse artificial” împreună cu aroma de fum pentru a-ți da impresia că produsele sunt gătite pe grill.

8. Salata nu este întotdeauna cea mai sănătoasă opțiune

Multe restaurante fast food oferă acum salate ca o alternativă „sănătoasă”. Însă, din cauza aditivilor pe care îi folosesc frecvent în prepararea lor, face ca salata să fie mai calorică decât un burger și o porție de cartofi. În plus, ingredientele din dressingurile pentru salate reprezintă un mister chiar și pentru angajați.

9.Cafeaua nu îți dă energie

Unele fast food-uri servesc cafeaua în recipiente de plastic, ci nu de hârtie. Acestea conțin o substanță chimică care, în contact cu temperatura ridicată a băuturii, poate afecta sistemul nervos, cauzând depresia.

10. Nu îți lua niciodată mâncare la pachet dintr-un fast food

Majoritatea meniurilor servite în restaurantele fast-food sunt destinate să fie consumate într-o perioadă foarte scurtă de timp după preparare. De exemplu, cartofii prăjiți sunt proaspeți doar în primele 5 minute, după care încep să își piardă gustul. Hamburger-ul pe care l-ai luat la pachet nu va mai avea un gust la fel de bun când vei ajunge acasă.

sursa: www.unica.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

15 persoane care au învățat ca nu este bine sa urmeze toate sfaturile de pe Internet 714



Pierdem un an și jumătate de viață sănătoasă din cauza poluării. România, pe urmele Chinei 51





Mituri despre Karmă 69



26 de oameni care au modul lor unic de a intelege moda 5063



15 cele mai neobisnuite lucruri posibile doar în Japonia: de ce lipsesc bunele maniere, iar cafenelele oferă „tandreţe“ 1033



Mărturiile tulburătoare ale medicilor trimişi în Italia: "În România stăm OK faţă de ce e aici" 1538



7 lucruri pe care mamele și tatii noștri ne-au invatat si le-am putea folosi astăzi ca lecții de viata 159



13 cele mai scumpe lichide de pe Pământ, dintre care pe unele chiar le folosim 3331



7 EXERCIŢII de yoga pentru a avea sâni fermi şi frumoşi! Rezultatele sunt vizibile! 663



12 Exemple epice de creativitate în îmbrăcăminte .Nu știm dacă să râdem sau să plângem 2054




SuperClipuri.com 2022