SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

10 curiozități despre animale. Sigur nu le stiai!
Noi avem fericirea să trăim pe o planetă unică, cel puţin din sistemul nostru solar, o planetă pe care există numeroase forme de viaţă. Aici s-au creat condiţii pentru apariţia diferitor forme de viaţă printre care cele mai remarcate probabil sunt animalele (Regnul Animalia). Începând de la micul purice la marea balenă albastră, fiecare din ele au căpătat calităţi unice care le fac să se difere una de alta. Chiar dacă sunteţi un expert în zoologie s-ar putea să fiţi surprins de unele din aceste uimitoare curiozităţi despre animale. Pregătiţi-vă să fiţi uimit de rezistenţa, abilităţile fizice şi splendoarea acestor creaturi magnifice. Aşa mai jos am selectat câteva curiozităţi despre animale.

Curiozităţi despre Struţ

Struţul poate alerga mai repede decât caii iar struţii masculi pot urla ca leii.

Incapacitatea de a zbura a struţului a fost compensată prin aceea că au picioare foarte puternice, adăugând la aceasta faptul ca sunt cele mai mari păsări, care pot ajunge la o greutate mai mare de 100 kilograme, fiţi precauţi, nu face să irităţi struţul. Picioarele lui pot fi o armă fatală atât pentru răpitori, cât şi pentru oameni.

Un fapt destul de interesant este că struţii au tocmai trei stomacuri şi sunt unicele păsări care au o separare completă a fecalelor şi urinei.

Rechinul cu coarne face ouă care arată ca niște tirbușoane, pentru a-și proteja puii

Femelele „înșurubează” ouăle în stânci și împiedică astfel prădătorii să ajungă la ele. Rechinii cu coarne sunt prădători solitari de noapte, iar comportamentul lor depinde în totalitate de mediul în care trăiesc.

În timpul unui studiu efectuat asupr unor specimene în captivitate s-a observat că aceste viețuitoare s-au mișcat în continuu 11 zile la rând, înainte de a face o pauză, din cauza oboselii.

Acești rechini sunt de obicei prada altor pești mai mari, iar pentru a-și proteja progeniturile, femelele își cară puii în gură, până când învelișurile lor sunt suficient de tari încât să le poată depune într-un loc sigur.

Musca de casă

Muştele nu permit duratei scurte a vieţei lor să împedice abilităţilor lor muzicale. Ele întotdeauna zumzăi în acordul F (acord reprezintă o combinaţie de cel puţin trei note). Nu uitaţi acest lucru când următoarea dată vă va tulbura liniştea o muscă rătăcită.

Musca de casă are ochi foarte complecşi, fiecare ochi al ei conţine 4000 de lentile care permit vizualizarea de mai multe imagini în acelaş timp. În ciuda unui număr foarte mare de lentile, musca de casă are o vedere slabă.

Muştele nu au dinţi, ele vomită pe alimente lichid din stomac, lichid care este apoi supt cu nutrienţii dizolvaţi. Acest fapt trebuie să vă îngrijoreze fiindcă ele sunt transmiţători de numeroase boli.

Liliacul

Liliecii sunt singurele mamifere care pot zbura, oare nu ar fi minunat dacă ar putea zbura şi oamenii?

Lilieci trăiesc foarte mult timp. Cei mai mulţi lilieci trăiesc între 10 şi 20 de ani. În mod normal unii lilieci ajung până la vârsta de 30 de ani. Cel mai învârstă liliac a fost înregistrat recent în Europa şi avea 41 de ani.

Liliecii nu pot sta vertical în picioare pentru că au centuri pelviene foarte mici. Ei atârnă cu capul în jos aproape tot timpul, inclusiv atunci când mănâncă, beau şi se socializează. Sângele nu coboară spre cap deoarece nu cântăresc suficient pentru ca gravitatea să afecteze circulaţia lor sangvină.

Homarii nu îmbătrânesc niciodată

De obicei, mor din cauza paraziților, pentru ca sunt capturați de oameni sau fiindcă devin prea mari. Homarii au o enzimă, numită telomerază, care le repară anumite porțiuni de ADN, numite telomeri.

La majoritatea vertebratelor, telomeraza este prezentă numai în fazele embrionare de viață. Nu se mai găsește în organism la maturitate. Cu fiecare etapă de diviziune celulară nivelul de telomerază scade, până dispare total.

Însă nu același lucru se întâmplă cu homarii. Se știe că pot trăi chiar și 70 de ani, vârstă la care ajung atât de mari, încât nu mai au energia metabolică necesară pentru a-și schimba scheletul extern. Ajunși în acest punct, homarii mor de extenuare, de fapt.

O bucată de aproape 3 kilograme de vomă de balenă se vinde cu peste 150.000 de dolari

Cererea pentru această substanță este uriașă în industria de parfumuri. Cunoscută și sub numele de „ambergris”, adică „chihlimbar gri”, voma de balenă plutește la suprafața apei.

Bucățile de vomă sunt produse de sucul biliar al cetaceelor. Când este proaspătă, miroase la fel de rău ca orice altă vomă, dar după o vreme de stat în apă dobâdește un miros de mosc.

Această proprietate o face să fie foarte căutată de producătorii de parfum, care sunt interesați ca mirosul produselor lor să rămână cât mai mult pe piele.

Crocodilul

Iată o informaţie utilă pentru cei care vor să facă cunoştinţă mai îndeaproape cu aceşti răpitori sau să devină următorul Steve Irwin. Pentru a scăpa de strânsoarea maxilarului unui crocodil, împingeţi cu degetul mare în globul său ocular, el vă va elibera imediat din maxilarile sale deosebit de puternice.

Fiecare maxilar al crocodilului are 24 de dinţi ei au menirea pentru a apuca şi zdrobi, nu pentru a mesteca. Ei înghit pietre care macină alimentele în interiorul stomacului şi de asemenea acţionează ca balast.

Hipopotamii își produc singuri „loțiunea de plajă”

Hipopotamilor le place foarte mult să stea în apă timp îndelungat, uneori chiar și 16 ore neîntrerupt. Datorită faptului că au nările în partea superioară a botului, ei pot respira foarte ușor în timp ce se relaxează în apă.

Aceste animale nu au probleme nici în rarele momente când stau lungite la soare. Corpul lor secretă o substanță uleioasă, care funcționează exact ca o loțiune de plajă. Ea le protejează pielea nu doar de soare, ci și împotriva bacteriilor.

Koala

Koala aproape mănâncă exclusiv numai frunze de eucalipt şi mai mult nimic.

Koala nu sunt urşi. Ei nu sunt placentare sau mamifere “eutherian”, dar marsupiale, ceea ce înseamnă că puii lor se nasc imatur şi se dezvoltă în continuare în pungă.

Masculul matur are o glandă parfum în centrul pieptului alb care emană o substanţă de culoare închisă, lipicioasă. El lasă această substanţă, frecându-se de copacii săi, pentru a indica că acesta este teritoriul său.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

18 fotografii care ne arată cat de imprevizibila si schimbatoare poate sa fie viata 19121 de fotografii care demonstrează în mod clar ce inseamna gelozia adevărată 4873

25 de fotografii unde adevărata fericire a fost capturată 176815 fotografii care arată ce se întâmplă cu lucrurile dacă aveți grijă de ele 36Intre anii 1897-1910 ministrul educatiei din Romania era SPIRU HARET!! Un om cu studii la UNIVERSITATEA SORBONA si licentiat in matematica si fizicia! 86Acest leu este încolţit de 20 de hiene hămesite – dar staţi să vedeţi cine apare şi îl salvează în ultima clipă 2040Poveste de iubire. Tineri, frumoși, îndrăgostiți, au trecut in nefiinta la cinci zile unul de celălalt 1023810 secrete pe care pasagerii din avion nu le cunosc 6013O serie de cupluri din Romania isi vand vietile strainilor, lasandu-se filmati si spionati.. Vezi VIDEO 52324Mărturiile tulburătoare ale medicilor trimişi în Italia: "În România stăm OK faţă de ce e aici" 1538
SuperClipuri.com 2022