SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

6 Fapte istorice despre care suntem încă mințiți
1. Napoleon și nasul Sfinxului

Marele sfinx din Giza este cunoscut pentru lipsa nasului sau. Ca legenda, armata lui Napoleon a distrus această parte a corpului în timpul unei bătălii cu turcii în 1798. Cu toate acestea, notele călătorului danez Frederic Norden , în care a portretizat statuia fără nas în 1737, resping povestea lui Napoleon.

2. Van Gogh și urechea lui

Povestea artistului, despre care se presupune că si-a tăiat urechea și i-a trimis-o iubitei sale, este destul de exagerată. În realitate, totul s-a întâmplat după un conflict cu prietenul său, Paul Gauguin , în timpul căruia Van Gogh l-a atacat cu o mașină de ras. Într-o formă de remușcări (sau, după unele cercetători, nebunie), Vincent a tăiat un lob de ureche în aceeași noapte.

3. Căștile vikingilor cu coarne

Suntem obișnuiți să vedem vikingii in poze cu căști cu coarne, dar arheologii încă nu pot spune cu adevărat ce formă aveau gărzile de cap. Oamenii de știință cred că acestea au fost folosiți pentru ritualuri, nu pentru luptă. În plus, au fost folosite de la epoca bronzului cu mult înainte de Vikingi.

4. Stonehenge

Stonehenge este una dintre cele mai mari mistere ale lumii, iar noi ipoteze despre aceasta se nasc regulat. Cu toate acestea, inițial nu părea nimic asemănător cu cel de azi: în 1901, William Gowland a inițiat restaurarea monumentului. Fotografiile recente demonstrează că acum arată destul de diferit decât în ​​cele mai vechi timpuri.

5. Descoperirea Americii

În lecțiile noastre de istorie, ni s-a spus că Christopher Columb a descoperit America în 1492. Cu toate acestea, primii europeni care au călătorit în Lumea Nouă erau vikingii la sfârșitul secolului al X-lea. Atunci a apărut primul contact genetic.

6. Poemele lui Ossian

Poetul scoțian James McPherson a fost renumit pentru traducerea poeziilor lui Ossian , un bard celtic al secolului al III-lea, din gaelică . Cu toate acestea, în fața cererilor de prezentare a manuscriselor, McPherson a evitat acest subiect. Manuscrisele nu au fost încă găsite, iar poeziile în sine sunt considerate acum o mistificare .

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Un instructor personal s-a îngrășat 32 de kg, pentru a le da jos împreună cu clienta sa 882Cel mai Frumos Show cu Balene din Lume.. Asa ceva nu ai mai Vazut este Incredibil ce trucuri pot sa faca.. VIDEO 422

Un stilist american transformă peisajele naturii în coafuri ingenioase 3219 femei care și-au acceptat părul alb și au acum cuceresc lumea cu noul lor aspect 109823 Fapte curioase care arată cât de puțin știm despre această lume. Inimile femeilor bat mai repede, dar inimile bărbaților sunt mai mari. 201Acesta este cel mai tare DANS pe cea mai ascultata MELODIE ARABEASCA! Nu ai cum sa REZISTI sa stai pe scaun! 97180M-am măritat cu Ioan din dragoste, dar într-o zi mi-a tras o palmă pentru că era dezordine în bucătărie. În altă zi, cineva a bătut la ușa casei noastre 3543Fasole păstăi la borcan pentru iarnă 5317 familii care nu vor uita niciodată de Crăciun datorită cadourilor pe care le-au primit 37Cum erau tratați pacienții cu boli psihice în urmă cu 100 de ani! Tratamentele barbare la care erau supuși! Cine scăpa VIU, nu mai era niciodată OM! 150
SuperClipuri.com 2023