SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cum poți primi 20.000 de lei de la stat ca să devii independent energetic
Începând din acest an, statul oferă prin Programul „Casa Verde” finanțări de până la 20.000 de lei românilor care își instalează panouri fotovoltaice și care devin astfel producători de energie electrică.

Condiția este ca aceștia să aibă o putere instalată de minimum 3 kilowați. Românii vor putea astfel să-și creeze gospodării independente energetic, iar dacă producția de energie va fi mai mare decât consumul, atunci energia poate fi livrată în rețeaua națională de distribuție.

În acest mod românii care își instalează panouri fotovoltaice pot să vândă energie electrică și să obțină bani în plus.

Prețurile panourilor fotovoltaice variază în jurul a 700 – 1.100 de lei bucata.

Pachetele alcătuite din mai multe panouri fotovoltaice pot ajunge de la 13.300 de lei până la 73.000 de lei. Aceste pachete conțin și un invertor, conectoare, siguranțe și alte piese necesare instalării sistemului de panouri fotovoltaice.

Cum funcționează panourile fotovoltaice

Panourile fotovoltaice reprezintă unul din cele mai răspândite și ușor de implementat sisteme pentru obținerea energiei verzi. Practic, oricine are o casă sau un teren și își cumpără instalația necesară se poate transforma în producător de energie electrică.

Panourile voltaice captează radiații solare pe care le transformă în energie electrică. Un panou fotovoltaic poate fi utilizat în cadrul sistemelor cu baterii care acumulează și distribuie energie electrică inclusiv atunci când soarele nu mai este pe cer, sau în cadrul sistemelor legate la rețea, caz în care energia solară este completată de energia electrică clasică.

Oricare din cele două tipuri de sisteme poate reduce substanțial factura de curent electric.

Cum să economisești și mai mulți bani

Dacă doriți să scădeți și mai mult factura la curent electric, atunci puteți să investiți în becuri LED, care au o eficiență energetică foarte ridicată. Ledurile sunt cele mai eficiente moduri de iluminat dintre toate cele disponibile pe piață (mult mai eficiente decât becurile incandescente sau tuburile fluorescente).

Așadar, fie că vorbim de becuri pentru iluminat în interior (bucătărie, living, dormitor) sau de un proiector LED pentru exterior, tehnologia LED este o soluție care vă poate ajuta să economisiți bani.

Ledurile produc lumină rece, fără emisii de căldură, care înseamnă risipă de energie. Acest lucru duce la un consum foarte mic de energie și la economii considerabile, care pot ajunge până la 90%.

În plus, ledurile au cea mai mare durată de viață, având o rezistență deosebită. Deoarece nu se încălzesc, acestea nu riscă să se deterioreze. Sticla din care sunt confecționate are o duritate mult mai mare decât sticla fragilă din care sunt făcute becurile obișnuite. Astfel nu există riscul spargerii și al accidentărilor.

De asemenea, lumina produsă de LED-uri este de foarte bună calitate. Ledurile nu emit radiații infraroșii sau UV, iar lumina produsă de acestea este mult mai naturală. Lumina nu clipește și nu strălucește, astfel că nu obosește ochii, fiind mult mai confortabilă.

sursa: greatnews.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

27 de oameni care au încercat să-și facă munca, dar ceva nu a mers bine 60“Când voi fi bătrână…” Scrisoare către mine însămi 336

Bărbații cu chelie sunt mai inteligenți, mai de succes și mai masculini, spune un studiu 92Un artist arată cum este adevarata viața cu un câine 55Intelepciunea batranului indian. Raspunsul lui ingenios iti va da de gandit 27227 trucuri de la un fost agent FBI pentru a deveni cu 200% mai atractiv 107223 de fotografii care ne dovedesc ca viața ne poate surprinde încă 1514Aceste FEMEI nu cunosc termenul de DECENȚĂ. Vezi cele mai UMILITOARE IPOSTAZE în care au fost surprinse 2130O melodie foarte frumoasa ! Au readus la viata o melodie veche de 4 decenii. Versiunea lor ? Pur si simplu superba ! - VIDEO 6652420 de fotografii cu animale care ne vor dovedi ca natura are un simt al umorului extrem de dezvoltat 331
SuperClipuri.com 2023