Cum poți primi 20.000 de lei de la stat ca să devii independent energetic

Începând din acest an, statul oferă prin Programul „Casa Verde” finanțări de până la 20.000 de lei românilor care își instalează panouri fotovoltaice și care devin astfel producători de energie electrică.
Condiția este ca aceștia să aibă o putere instalată de minimum 3 kilowați. Românii vor putea astfel să-și creeze gospodării independente energetic, iar dacă producția de energie va fi mai mare decât consumul, atunci energia poate fi livrată în rețeaua națională de distribuție.
În acest mod românii care își instalează panouri fotovoltaice pot să vândă energie electrică și să obțină bani în plus.
Prețurile panourilor fotovoltaice variază în jurul a 700 – 1.100 de lei bucata.
Pachetele alcătuite din mai multe panouri fotovoltaice pot ajunge de la 13.300 de lei până la 73.000 de lei. Aceste pachete conțin și un invertor, conectoare, siguranțe și alte piese necesare instalării sistemului de panouri fotovoltaice.
Cum funcționează panourile fotovoltaice
Panourile fotovoltaice reprezintă unul din cele mai răspândite și ușor de implementat sisteme pentru obținerea energiei verzi. Practic, oricine are o casă sau un teren și își cumpără instalația necesară se poate transforma în producător de energie electrică.
Panourile voltaice captează radiații solare pe care le transformă în energie electrică. Un panou fotovoltaic poate fi utilizat în cadrul sistemelor cu baterii care acumulează și distribuie energie electrică inclusiv atunci când soarele nu mai este pe cer, sau în cadrul sistemelor legate la rețea, caz în care energia solară este completată de energia electrică clasică.
Oricare din cele două tipuri de sisteme poate reduce substanțial factura de curent electric.
Cum să economisești și mai mulți bani
Dacă doriți să scădeți și mai mult factura la curent electric, atunci puteți să investiți în becuri LED, care au o eficiență energetică foarte ridicată. Ledurile sunt cele mai eficiente moduri de iluminat dintre toate cele disponibile pe piață (mult mai eficiente decât becurile incandescente sau tuburile fluorescente).
Așadar, fie că vorbim de becuri pentru iluminat în interior (bucătărie, living, dormitor) sau de un proiector LED pentru exterior, tehnologia LED este o soluție care vă poate ajuta să economisiți bani.
Ledurile produc lumină rece, fără emisii de căldură, care înseamnă risipă de energie. Acest lucru duce la un consum foarte mic de energie și la economii considerabile, care pot ajunge până la 90%.
În plus, ledurile au cea mai mare durată de viață, având o rezistență deosebită. Deoarece nu se încălzesc, acestea nu riscă să se deterioreze. Sticla din care sunt confecționate are o duritate mult mai mare decât sticla fragilă din care sunt făcute becurile obișnuite. Astfel nu există riscul spargerii și al accidentărilor.
De asemenea, lumina produsă de LED-uri este de foarte bună calitate. Ledurile nu emit radiații infraroșii sau UV, iar lumina produsă de acestea este mult mai naturală. Lumina nu clipește și nu strălucește, astfel că nu obosește ochii, fiind mult mai confortabilă.
sursa: greatnews.ro
![]() |

Un parlamentar român cere c@strarea chimică a viol@torilor. „Să-i doară tare din toate punctele de vedere“


Keanu Reeves finanteaza spitale pentru copii. Iata inca 10 lucruri pe care le-a facut indragitul actor


Bea bere ca să te simți mai bine. Berea are beneficii uimitoare!!


Modul in care insotitorii de bord din China sunt antrenati este similar cu cel al trupelor speciale ale armatei


18 animale care se confrunta cu o dramă minusculă


15 greseli pe care majoritatea dintre noi le facem atunci cand folosim un uscator de par(nu este o idee buna sa uscam parul de jos in sus)


10 fotografii care ne arată puterea voinței umane


10 lucruri obișnuite care arată foarte diferit cand sunt vazute la microscop


4 cupluri din zodiac care au cele mai urâte despărțiri


20 de parodii amuzante cu celebrități făcute de același om!
