SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Lucruri interesante pe care nu le știai despre creierul tău
Creierul nostru e uimitor. Ne poate ajuta să ne atingem limitele, să ne îndeplinim visele cele mai dragi şi să realizăm cele mai complicate țeluri. Pentru asta ar trebui să înțelegem însă cum funcționează creierul. Iată câteva informații:

1. Pentru creierul nostru nu e nicio diferență între realitate și imaginație :Creierul nostru reacționează la fiecare gând, fie el adevărat sau ficțiune. De aceea oamenii care văd totul în roz sunt mai fericiți și de aceea corpul nostru acceptă placebo ca pe un medicament real.

2. Munca intelectuală nu obosește creierul :Oboseala apare din cauza emoțiilor noastre. Compoziția sângelui care trece prin creier când e activ nu se schimbă.

3. De cele mai multe ori, creierul funcționează automat

Mai mult de jumătate din gândurile de azi sunt cele de ieri. De aceea e atât de greu pentru pesimiști să-și schimbe percepția asupra lumii. Ei chiar trebuie să-și „curețe” creierul ca să-l facă să reacționeze mai des la lucruri pozitive.

4. Vedem lucrurile la care ne gândim :Orice gânduri se transformă în experiență de viață. De exemplu, dacă visezi la o excursie la Paris, vei găsi lucruri care să îți amintească de acest oraș peste tot. Dacă vrei să schimbi lumea din jurul tău, schimbă-ți gândurile.

5. Creierul nostru are nevoie de antrenament, exact ca și mușchii :Creierul nu e diferit de mușchi, are nevoie de antrenament – învățat, exerciții în aer liber, alimentație sănătoasă, somn bun, călătorii, activități noi, dans.

6. Creierul nostru nu se odihnește niciodată :Chiar și atunci când dormim, creierul nostru continuă să muncească din greu. Ba mai mult, activitatea sa din timpul somnului e chiar mai intensă decât în timpul zilei.

7. Deconectarea ocazională e vitală

Ca să nu ne înecăm în miile de gânduri negative, trebuie să ne deconectăm pentru a-i oferi o pauză sistemului nostru imunitar. Nu uita de odihna activă – pentru creierul nostru e cel mai util mod de relaxare.

sursa: elacraciun.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Desi este cel mai mic oras de pe teritoriul Romaniei a devenit o atractie la nivel mondial!!! 818Cele mai tari poze care au fost facute vreodata! Trebuie sa le vezi 238

25 Gadget-uri de bucătărie . Nu vei înțelege niciodată cum ai trăit fără 200Cum arată femeia „ideală” în 11 țări din întreaga lume 66Botoşani: Autorităţile au interzis sacrificarea porcilor din zona focarului de pestă porcină fără aviz de la medicul veterinar 8417 Persoane care pot transforma orice fotografie într-o capodoperă 127020 de fotografii emotionante care ne dovedesc ca banii nu pot cumpăra fericirea 63Acesta este misteriosul rau din Marea Neagra!! Nu o sa iti vina sa crezi ca aici se afla cascade 3351.000 de lei, „taxa de Rai” cerută de un preot pentru o familie săracă lipită 3279822 de imagini care ne arata perfect cum arată bucuria pură 187
SuperClipuri.com 2022