SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Mărturiile unui medic din România, sosit ca voluntar în R.Moldova
A plecat departe de casă pentru a alina suferinţa celor doborâţi de Covid. Acolo, la Spitalul din Bălţi, Dr. Monica Sandu este la a doua misiune de voluntariat. Recent i-a ajutat şi pe medicii de la Spitalul Manzoni din Italia în lupta anti-Covid. Acum duce experienţa din Italia şi colegilor medici din Republica Moldova.

separator

„Atunci când am fost în Italia pot să spun că a fost o experienţă şi de a ajuta, dar şi de a învăţa, pentru că italienii erau în faţa celorlalte ţări. Acum pot să pun în aplicare tot ce am învăţat, toate cunoştinţele pe care le-am acumulat în urma ultimei experienţe şi să ajut.”

 

Dr. Monica Sandu explică şi ce anume este acum diferit faţă de misiunea pe care a avut-o în Italia.

„Acolo vorbeam mai mult despre terapeutică, strict de terapeutică, Aici ne-am ocupat cumva şi de partea de organizare a spitalului, de circuit, a trebuit să verificăm anumite circuite. În afară de asta, să implementăm protocol.”

În ATI la Spitalul din Bălţi sunt 11 pacienţi, pe care medicii îi îngrijesc foarte bine. Pentru specialişti nimic nu e greu. Sunt în permanenţă calmi şi deschişi la nou.

„Îşi doresc foarte tare să colaboreze şi să se implementeze ceea ce am adus şi noi. Nu mi s-a părut că se plâng, suntem cam cu toţii la fel. Evident, vrem cu toţii ca această situaţie să se termine.”

Medicul Monica Sandu este la Spitalul din Bălţi din Republica Moldova alături de alţi 3 medici români care lucrează la unitatea de primiri urgenţe.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

25 de oameni care ar face orice numai sa uite aceasta zi extrem de grea din viata lor 37O descoperire uriasa pe teritoriul Romaniei!! Cetatea Veche din Sântana o cetate de patru ori mai mare decat celebra Troia! 115

19 fotografii fascinante cu produse sub microscop, nu o sa iti vina sa crezi ce ascund defapt 12919 fotografii care ne dovedesc că Soarele are un simt al umorului extrem de dezvoltat 6922 de fotografii imprevizibile, care te vor face să râzi 138515 produse de înfrumusețare pe care le folosim astazi dar care au apărut cu 100 de ani în urmă 242825 de Exemple concrete despre ceea ce inseamna să fii mama 660Fiecare fotografie a lui Charles și Diana a spus aceeași minciună. Crezi ca stii despre ce este vorba ? 988Cum a apărut Simona Halep la ziua de naştere a lui Ion Ţiriac. Apariţie superbă alături de fostul mare tenisman 30117 familii nebune unde pacea este un concept străin 34
SuperClipuri.com 2020