SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Mărturiile unui medic din România, sosit ca voluntar în R.Moldova
A plecat departe de casă pentru a alina suferinţa celor doborâţi de Covid. Acolo, la Spitalul din Bălţi, Dr. Monica Sandu este la a doua misiune de voluntariat. Recent i-a ajutat şi pe medicii de la Spitalul Manzoni din Italia în lupta anti-Covid. Acum duce experienţa din Italia şi colegilor medici din Republica Moldova.

separator

„Atunci când am fost în Italia pot să spun că a fost o experienţă şi de a ajuta, dar şi de a învăţa, pentru că italienii erau în faţa celorlalte ţări. Acum pot să pun în aplicare tot ce am învăţat, toate cunoştinţele pe care le-am acumulat în urma ultimei experienţe şi să ajut.”

 

Dr. Monica Sandu explică şi ce anume este acum diferit faţă de misiunea pe care a avut-o în Italia.

„Acolo vorbeam mai mult despre terapeutică, strict de terapeutică, Aici ne-am ocupat cumva şi de partea de organizare a spitalului, de circuit, a trebuit să verificăm anumite circuite. În afară de asta, să implementăm protocol.”

În ATI la Spitalul din Bălţi sunt 11 pacienţi, pe care medicii îi îngrijesc foarte bine. Pentru specialişti nimic nu e greu. Sunt în permanenţă calmi şi deschişi la nou.

„Îşi doresc foarte tare să colaboreze şi să se implementeze ceea ce am adus şi noi. Nu mi s-a părut că se plâng, suntem cam cu toţii la fel. Evident, vrem cu toţii ca această situaţie să se termine.”

Medicul Monica Sandu este la Spitalul din Bălţi din Republica Moldova alături de alţi 3 medici români care lucrează la unitatea de primiri urgenţe.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

15 fotografii care pot face pe oricine să spună: „Omule, asta nu poate fi real!” 116922 de de fotografii istorice greu de uitat pe care putine persoane le-au vazut 6710

27 de Animale obraznice care nu se așteptau să vii acasă asa devreme 308115 fotografii istorice care arată o parte interesantă a trecutului 67513 fotografii care dovedesc că există 2 tipuri de fete in lume 7964Acestea sunt cele mai reprezentative fotografii din perioada comunista!! Priveste cum era si incearca sa faci o comparatie cu perioada actuala ! 230Femeia găseşte un câine al străzii cu 6 căţeluşi – la o privire mai atentă vede o mânuţă ieşind dintre pui 2289620+ fotografii care dovedesc că renovarea cu propriile mâini nu este o idee prea buna 38916 Oamenii care sunt prea ghinionisti să aibă o vacanță frumoasa 733815 produse de înfrumusețare pe care le folosim astazi dar care au apărut cu 100 de ani în urmă 2431
SuperClipuri.com 2021