SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Mărturiile unui medic din România, sosit ca voluntar în R.Moldova
A plecat departe de casă pentru a alina suferinţa celor doborâţi de Covid. Acolo, la Spitalul din Bălţi, Dr. Monica Sandu este la a doua misiune de voluntariat. Recent i-a ajutat şi pe medicii de la Spitalul Manzoni din Italia în lupta anti-Covid. Acum duce experienţa din Italia şi colegilor medici din Republica Moldova.

separator

„Atunci când am fost în Italia pot să spun că a fost o experienţă şi de a ajuta, dar şi de a învăţa, pentru că italienii erau în faţa celorlalte ţări. Acum pot să pun în aplicare tot ce am învăţat, toate cunoştinţele pe care le-am acumulat în urma ultimei experienţe şi să ajut.”

 

Dr. Monica Sandu explică şi ce anume este acum diferit faţă de misiunea pe care a avut-o în Italia.

„Acolo vorbeam mai mult despre terapeutică, strict de terapeutică, Aici ne-am ocupat cumva şi de partea de organizare a spitalului, de circuit, a trebuit să verificăm anumite circuite. În afară de asta, să implementăm protocol.”

În ATI la Spitalul din Bălţi sunt 11 pacienţi, pe care medicii îi îngrijesc foarte bine. Pentru specialişti nimic nu e greu. Sunt în permanenţă calmi şi deschişi la nou.

„Îşi doresc foarte tare să colaboreze şi să se implementeze ceea ce am adus şi noi. Nu mi s-a părut că se plâng, suntem cam cu toţii la fel. Evident, vrem cu toţii ca această situaţie să se termine.”

Medicul Monica Sandu este la Spitalul din Bălţi din Republica Moldova alături de alţi 3 medici români care lucrează la unitatea de primiri urgenţe.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Medic german: ,,Toată lumea trebuie să știe că apa alcalină omoară cancerul”. Cum se prepară? 5914Actorul Morgan Freeman şi-a transformat ferma, de 124 de hectare, într-un sanctuar dedicat albinelor 555

Mamă a 5 copii batjocorita pe plajă pentru că e PLINUTĂ. Reacția pe care a avut-o a emoționat pe toată lumea! 66119 fotografii fascinante cu produse sub microscop, nu o sa iti vina sa crezi ce ascund defapt 13516 cele mai neobișnuite școli pe care nimeni nu poate sa le depaseasc 695Cel mai curajos barbat! A sărit de la 6800 de metri fără parașută. 238Top 10 cele mai periculoase, dar uimitoare căi ferate din lume 2330O melodie foarte frumoasa care merita sa fie ascultata de fiecare "Nicu Paleru si Marian Cozma - Muncesti omule o viata" - VIDEO 55301Institutul din Timișoara, detalii de ultimă oră! „Să lămurim odată pentru totdeauna: Avem vaccinul împotriva COVID-19!” 1963Prezumtia de legalitate, introdusa in Statutul politistului. Romanii nu se mai pot certa cu angajatii MAI 1410
SuperClipuri.com 2021