SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Un abuz fără precedent al CEDO - comentariu de Ioan Buduca
CEDO are dreptul de a judeca doar cazuri deja judecate în ţările europene, şi anume le judecă numai sub aspectul respectării drepturilor omului în cursul proceselor judiciare.

 
Postari si Stiri uimitoare pentru tine!
Grup Public · 200 de membri
Înscrie-te în grup
 

Laura Codruţa Kövesi nu a trecut printr-un proces de acest fel, prin urmare nu avea de ce să apeleze la CEDO, iar CEDO nu avea niciun temei să-i admită apelul. Încă de la admiterea cererii sale, era clar că CEDO pregăteşte ceva. Ceva grav. Gravissim. Iată, acum ştim ce pregătea. O lovitură împotriva Curţii Constituţionale din România. Lovitura a fost dată. Preşedintele nostru o aştepta pentru a da şi el cu copita în CCR.

Lovitura dată de CEDO împotriva unei decizii a CCR este fără precedent în practica Curţii Europene a Drepturilor Omului. Ce a judecat CEDO? Un proces judiciar din România? Nu. A judecat o sentinţă a CCR? Nu. A judecat Constituţia României.

Este ceva inadmisibil. Ce ţară europeană ar accepta o instanţă care şi-ar aroga dreptul să-i judece Constituţia?

Iată una: România. Avem în faţă o ghilotină inventată ad-hoc pentru a tăia rădăcina democraţiei: constituţionalismul. Da, drepturile omului sunt supraordonatoare în raport cu Constituţiile, dar nu există nicăieri în lume un tribunal îndreptăţit să judece o Constituţie ori alta. CEDO nu are în legea sa de funcţionare acest drept. Şi l-a arogat printr-un abuz extraordinar de periculos. CEDO s-a transformat cu de la sine putere într-o instanţă de tip stalinist. Superstalinist.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

20 de fotografii rare cu celebrități din trecut care ne fac sa vedem altfel acele vremuri 196110 oameni care au avut un curaj nebun și au făcut o schimbare majoră în propria viață 1641

„Mongolii, ungurii, turcii, nemții, rusii nu au făcut românilor atât rău cât au făcut politicienii noștri în două decenii”- un adevăr dureros rostit de un academician român 3601315 Situații epice care depasesc cu mult orice limite ale imaginatiei 35Cele mai EFICIENTE si ieftine metode sa scapi de riduri si sa reduci PORII 1467Un baiat super talentat seamana leit vocea cu al lui Nicolae Guta.. Ce parere aveti ? - VIDEO 2316920 de persoane care s-au schimbat atat de mult incat nu le mai recunosti 304317 lucruri care sunt posibile numai în SUA 14512 Celebrități care s-au schimbat dramatic odata cu timpul 4297Jean Constantin un mare artist care inca mai este ascultat!! Cine mai stie aceasta melodie ?! 61
SuperClipuri.com 2020