SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Salvați Pădurile României !




Semneaza petiția AICI:

https://www.petitieonline.com/salvati_padurile_romaniei

Comisia Europeană a cerut României în mod imperativ să oprească tăierile ilegale de păduri şi să implementeze corect regulile europene privind gestionarea arborilor tăiaţi.

„Autoritățile naționale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare. Inconsecvențele din legislația națională nu permit autorităților române să verifice cantități mari de lemn recoltat ilegal. În plus, Comisia a constatat că autoritățile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, după cum se prevede în Directiva Habitate și în Directiva privind evaluarea strategică de mediu”, se arată în scrisoarea Comisiei Europene.

„De asemenea, există deficiențe în ceea ce privește accesul publicului la informațiile privind mediul din planurile de gestionare a pădurilor. Comisia a constatat, de asemenea, că unele habitate forestiere protejate au dispărut din cadrul siturilor protejate Natura 2000, ceea ce reprezintă o încălcare a Directivei Habitate și a Directivei privind păsările”, potrivit documentului.

CE a decis astăzi să trimită României o scrisoare de „punere în întârziere” și îi acordă un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor identificate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită autorităților române un aviz motivat.

 

 

România trebuie să adopte și programe împotriva poluării

De asemenea, Comisia Europeană a îndemat România să adopte programe naționale de control al poluării atmosferice și să le comunice CE.

Cerința, adresată și Greciei și Maltei, este legată de o directivă care urmărește atingerea unor niveluri de calitate a aerului care să nu genereze efecte negative semnificative sau riscuri pentru sănătatea umană și pentru mediu.

Statele membre ar fi trebuit să transmită Comisiei primele lor programe naționale de control al poluării atmosferice până la 1 aprilie 2019, dar Grecia, Malta și România nu au făcut acest lucru.

„Prin urmare, Comisia a decis să emită o scrisoare de punere în întârziere, acordând acestor țări două luni pentru a răspunde și pentru a-și adopta și comunica planurile până la acest termen limită. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită autorităților române, elene și malteze un aviz motivat”, arată CE.

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Salvare pe munte. Capră neagră cu piciorul rupt, cărată în rucsac 101



11 locuri cele mai bine securizate din lume, pe care doar cateva persoane in lume le pot vizita 1181





1.000 de lei, „taxa de Rai” cerută de un preot pentru o familie săracă lipită 32824



Cum poţi să scapi definitiv de părul de pe faţă şi corp 2362



Ei sunt poliţiștii maramureșeni,în loc să dea amenda mamei cu copil au........ 29



18 fotografii care ne arată cat de imprevizibila si schimbatoare poate sa fie viata 192



Italienii înlătură cauza pandemiei COVID-19: Peste 150 de orașe au trecut la acțiuni pentru oprirea 5G 1323



8 Capodopere ale caror imperfecțiuni ascunse au fost descoperite dupa sute de ani 993



Primele 4 meserii care vor dispărea în 25 de ani. Oamenii vor avea colegi roboți 2489



20 de fotografii cu animale care ne vor dovedi ca natura are un simt al umorului extrem de dezvoltat 331




SuperClipuri.com 2025