Salvați Pădurile României !

Semneaza petiția AICI:
https://www.petitieonline.com/salvati_padurile_romaniei
Comisia Europeană a cerut României în mod imperativ să oprească tăierile ilegale de păduri şi să implementeze corect regulile europene privind gestionarea arborilor tăiaţi.
„Autoritățile naționale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare. Inconsecvențele din legislația națională nu permit autorităților române să verifice cantități mari de lemn recoltat ilegal. În plus, Comisia a constatat că autoritățile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, după cum se prevede în Directiva Habitate și în Directiva privind evaluarea strategică de mediu”, se arată în scrisoarea Comisiei Europene.
„De asemenea, există deficiențe în ceea ce privește accesul publicului la informațiile privind mediul din planurile de gestionare a pădurilor. Comisia a constatat, de asemenea, că unele habitate forestiere protejate au dispărut din cadrul siturilor protejate Natura 2000, ceea ce reprezintă o încălcare a Directivei Habitate și a Directivei privind păsările”, potrivit documentului.
CE a decis astăzi să trimită României o scrisoare de „punere în întârziere” și îi acordă un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor identificate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită autorităților române un aviz motivat.
România trebuie să adopte și programe împotriva poluării
De asemenea, Comisia Europeană a îndemat România să adopte programe naționale de control al poluării atmosferice și să le comunice CE.
Cerința, adresată și Greciei și Maltei, este legată de o directivă care urmărește atingerea unor niveluri de calitate a aerului care să nu genereze efecte negative semnificative sau riscuri pentru sănătatea umană și pentru mediu.
Statele membre ar fi trebuit să transmită Comisiei primele lor programe naționale de control al poluării atmosferice până la 1 aprilie 2019, dar Grecia, Malta și România nu au făcut acest lucru.
„Prin urmare, Comisia a decis să emită o scrisoare de punere în întârziere, acordând acestor țări două luni pentru a răspunde și pentru a-și adopta și comunica planurile până la acest termen limită. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită autorităților române, elene și malteze un aviz motivat”, arată CE.
![]() |

Amintirea unui înger printre oameni: Nașterea dr. Alexandru Pesamosca. A operat peste 45.000 de copii: Astea-s împliniri domnule, nu vile și mașini!


Oamenii împărtășesc fotografii ale părților lor neobișnuite ale corpului, iar internetul este uimit


20 de fete ale căror cumparaturi online au fost un adevarat esec


Nu ne putem despărți de un partener sufletesc


Raportul de tara al Comisiei Europene: Coruptia continua sa fie o problema majora in Romania


A primit de la sot acest mesaj scurt: “Draga mea sotie… Sunt cu secretara mea la hotel, ma intorc repede”


Lupta incredibila a lui Morosanu! A fost TA‚VA‚LIT de doua ori, dupa care a dat K.O in ultima secunda! O lupta de zile mari...


Suprahidratarea sau consumul excesiv de apă poate fi foarte periculos


Cele 9 neveste ale conducătorilor din Orientul Mijlociu: cum arată și cine sunt


Oamenii de știință confirmă că cei din jur absorb energia de la ceilalți
