SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Băsescu: "Testarea, o crimă organizată. Mulţi mor sufocaţi în case şi nu-i ştie nimeni"
 
Postari si Stiri uimitoare pentru tine!
Grup Public · 79 de membri
Înscrie-te în grup
 

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că numărul mic de teste pentru COVID-19 este o “crimă organizată”, afirmând că din cauza testărilor puţine sunt oameni care “mor sufocaţi în casele lor şi nu-i ştie nimeni că au murit de coronavirus”.

Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la TVR 1, citat de News.ro, că în România se fac puţine teste şi că din acest motiv nu ştim exact nivelul de răspândire al bolii Covid-19.

“Testarea atât de puţină este o crimă organizată. Da, e o acuză gravă, dar o susţin. Numărul mic de teste face ca noi să nu realizăm care este nivelul de infectare al populaţiei, nivelul de răspândire al virusului şi nivelul de îmbolnăvire. Testăm puţin, avem puţini bolnavi. Dacă am testa mai mult, am avea mai mulţi. Numai că aici suntem într-o adevărată goană pentru a micşora numărul de decese ca să spunem cât suntem de buni. Dar să ştiţi, datorită testărilor puţine sunt foarte mulţi care mor sufocaţi în casele lor şi nu-i ştie nimeni că au murit de coronavirus“, a afirmat Traian Băsescu.

 

Băsescu cere un program masiv de testare

El a adăugat că tot din cauza numărului mic de teste nu sunt identificate cazurile de asimptomatici, care ulterior răspândesc boala Covid-19 în comunitate.

“Au vorbit foarte mult savanţii la televizor despre asimptomatici. Dar testându-se puţin se găsesc foarte puţini asimptomatici. Pe 15 mai, domnul preşedinte ne face favoarea să ne lase cu măşti să mai umblăm prin parc, să mai mergem la birouri, să ne întâlnim cu rude, să mai socializăm. Situaţia în care vom fi va fi aceea că datorită faptului că s-a testat puţin vom avea mulţi asimptomatici nedepistaţi care vor intra în societate. Acum, de bine, de rău, toţi suntem obligaţi la izolare. Dar când se va ridica izolarea aceşti asimptomatici vor transmite virusul oamenilor din jurul lor. Şi atunci vom avea un nou val de infecţii“, a mai spus Băsescu.

Fostul şef al statului consideră că “domnii ăştia care de dimineaţă până seara ni se prezintă ca nişte eroi trebuie să aibă în vedere că au o mare responsabilitate pentru cei care mor nedepistaţi“.

“Dacă nu lansăm un program masiv de testare vom petrece prost vara, pentru că asimptomaticii vor distribui boala imediat ce se relaxează măsurile şi se renunţă la izolare. (...) După această pandemie nimic nu va mai fi la fel ca până acum. Cei care speră că după ce trece pandemia vom trăi la fel se înşeală, viaţa noastră se schimbă puternic“, a mai precizat Traian Băsescu.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Jean Constantin un mare artist care inca mai este ascultat!! Cine mai stie aceasta melodie ?! 62Dacă nu puteți vorbi cu partenerul despre aceste 9 lucruri, relația voastră este sortită pierzaniei 1102

6 Femei celebre și frumoase care au fost odată bărbați 3025Cum sa scapi de nasul infundat in doar 15 minute 1115Un bărbat a fost părăsit de iubită. La scurt timp, a câştigat 30 de mil. $ la loto 2219Cele mai fericite semne ale zodiacului, în 2020 1166Bunătatea reală este un limbaj universal 3720 de fotografii din Coreea de Nord care au fost interzise in această țară. Priviți de ce! 215Un copil român este cel mai bun pianist din lume. Toată tara ar trebui să-l aplaude in picioare 6778 moduri naturale pentru a lupta contra varicelor 1189
SuperClipuri.com 2022