SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Bulgaria: Slujba de Paști se va ține în aer liber. Premierul Borisov: Nu pot să închid bisericile
„Le-am spus mitropoliților când m-au sunat și i-am sunat și eu să facă tot posibilul să mențină distanța între credincioși, să dezinfecteze icoanele și locul unde se întâlnesc,” a transmis săptămâna trecută premierul Bulgariei în timpul unui briefing de presă pe tema coronavirusului.

 
Postari si Stiri uimitoare pentru tine!
Grup Public · 44 de membri
Înscrie-te în grup
 

 

„Oricare ar fi măsurile pe care le luăm, Dumnezeu să ne ajute”.

„Doar Domnul ne poate scăpa de această criză. Aceasta este părerea mea pe acest subiect,” a spus premierul bulgar Boiko Borisov în timp ce și-a făcut semnul sfintei cruci.

„Știu că mulți atei spun să închidem bisericile. Pentru toate celelalte am voința, am curajul, dar acest lucru nu pot să-l fac”.

Anterior, generalul Ventsislav Mutafchiiski a afirmat că Biserica a primit doar unele recomandări verbale, dar rămâne la autoritatea Sfântului Sinod să închidă bisericile.

Luni, 30 martie, vicepremierul Tomislav Donchev și generalul Ventsislav Mutafchiiski s-au întâlnit cu Patriarhul Neofit și alți mitropoliți la Palatul Sinodal din Sofia, unde au discutat mai multe aspecte legate de viața liturgică din Bulgaria în contextul pandemiei.

 

Premierul Boiko Borisov discută cu Patriarhul Neofit despre slujba de Paști în contextul pandemiei de coronavirus. Foto: bg-patriarshia.bg

Într-un comunicat publicat pe site-ul Patriarhiei Bulgare, Sfântul Sinod și-a exprimat suportul față de eforturile statului de a proteja viața și sănătatea poporului bulgar.

Sinodul Bisericii Bulgare a făcut un apel la credincioși să rămână acasă, menționând în același timp că bisericile din țară vor rămâne deschise iar slujbele se vor desfășura în continuare.

Slujitorii au fost îndemnați să poarte echipament de protecție, iar credincioșii care vin la biserică trebuie să păstreze distanța reglementată și să poarte măști.

 

La finalul întâlnirii, s-a anunțat că slujbele de Florii și Paști vor fi oficiate în afara locașurilor de cult, iar poliția va asigura păstrarea ordinii și a distanței dintre oameni în timpul slujbelor.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

21 de lucruri despre care am auzit cu totii insa doar putine persoane au avut ocazia sa le vada in realitate 548Reclame vs. realitate: Un proiect fascinant despre mâncare fast food 199

O tanara a picat un examen universitar pentru ca profesoara ei crede ca Australia nu este o tara! 1987Un tânăr de doar 23 ani transformă anvelopele vechi în ceva frumos și util, ajutând astfel planeta. 50739 celebritati care au fost răţuştele cele urâte ale liceului , insa au devenit idoli pentru milioane de oameni 193Un grup de Romani au Impresionat o Lume intreaga cu Dansul lor din Piata Sfatului, Brasov. Felicitari! 55906Aceşti bărbaţi care se uită după femei dovedesc că trăim într-o lume plină de ispite 2354O femeie puternică preferă să fie singură, decât să-și petreacă timpul cu un om de nimic 636Răzvan Vîrtan, elevul de 10 la BAC, campion mondial la Robotică: „Investim prea puţin în învăţământ şi aşteptăm rezultate. Nu reuşim să ajutăm copiii buni să se dezvolte” 44126 de oameni care au modul lor unic de a intelege moda 5057
SuperClipuri.com 2021