SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Se prelungește starea de urgență în România! Klaus Iohannis este așteptat să emită decretul!
Nu este o glumă, starea de urgență din România se va prelungi. În acest sens, președintelșe Klaus Iohannis este așteptat, luni, să emită decretul prin care ”urgența” se va prelungi cu încă 30 de zile.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna trecută, după întâlnirea cu premierul Orban, dar și cu mai mulţi miniştri, că va fi necesară prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună. Tot atunci spunea că decretul va fi emis la începutul acestei săptămâni.

”Sunt lucruri care se mişcă, însă, trâgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control”, a afirmat atunci Iohannis.

Primul decret emis de Iohannis – 16 martie

 

Klaus Iohannis emitea primul decret de instituire a stării de urgenţă pentru 30 de zile pe 16 martie. Conform Legii privind decretarea stării de urgenţă şi a stării de asediu, în funcţie de evoluţia situaţiilor de pericol, preşedintele României, cu încuviinţarea Parlamentului, poate prelungi durata stării instituite şi poate extinde sau restrânge aria de aplicare a acesteia.

În termen de cel mult 5 zile de la instituirea stării de urgenţă, preşedintele solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate.

În situaţia în care Parlamentul nu încuviinţează starea instituită, preşedintele României revocă de îndată decretul, măsurile dispuse încetându-şi aplicabilitatea.

 

Tăriceanu nu vrea prelungirea stării de urgență{

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu va vota prelungirea stării de urgenţă. Tăriceanu a acuzat autorităţile că duc o „politică anti-românească” şi a afirmat că ar trebui repornită activitatea normală în România, atât în întreprinderi, cât şi în instituţii.

„Prelungirea acestei stări de urgenţă nu face aproape nimic sau nu aduce aproape nimic din ce se poate face cu legislaţia existenta. Nu vreau să votez prelungirea stării de urgenţă pentru că văd că la adăpostul ei creşte lipsa de transparenţă şi deschide practic drum liber abuzurilor. Nu vreau să votez starea de urgenţă pentru că o parte importantă din ţară nu e afectată de coronavirus şi nu înţeleg de ce trebuie să penalizăm şi regiunile care nu sunt afectate de coronavirus, la fel cum sunt şi celelalte”, a declarat, duminică, liderul ALDE.

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

23 de câini care si-au surprins stapanii cu lucrurile pe care le fac 231Aceste fotografii din lumea sportului, luate exact la momentul POTRIVIT te vor face sa razi cu lacrimi :)))) Nu rata acest VIDEO 1792

15 lucruri ciudate pe care le vei vedea doar în India 266Scrisoarea unui român plecat în străinătate: ‘După ce ţi-ai îngropat părinţii, nu mai ai de ce să vii în România’ 1777Faceți cunoștință cu Gringo, pisicuța cu mustață, care a cucerit inimile tuturor 86Un hotel se întinde pe două ţări şi, practic, poţi dormi în ambele simultan 569„Atlasul frumuseții” - un proiect care promovează frumusețea femeii 23625 de imagini care dovedesc că absurditatea este întotdeauna undeva în jurul nostru 477020 de fotografii in care natura ne arata ca este mai puternica decat tehnologia 12815 imagini istorice, pe care privindu-le, ți se va tăia respirația! 1216
SuperClipuri.com 2022