SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Armata e armată! Cum s-a schimbat, peste noapte, Spitalul Județean Suceava sub conducere militară
Echipa condusă de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, generalul de Aramată Ionel Oprea, şi colonelul medic Daniel Derioiu, managerul spitalului, a făcut o primă evaluare a situaţiei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava și au acționat rapid. Cu ajutorul militarilor din Batalionul 202 Apărare CBRN din Huși, au fost dezinfectate spaţiile de circulație în încinta spitalului județean. De asemenea, s-au instituit noi proceduri de dezinfecţie în interiorul spitalului conform indicațiilor epidemiologice. A fost efectuat instructaj cu tot personalul medical și auxiliar despre purtarea echipamentului de protecție.

Au fost evaluate şi analizate resursa umană, necesarul de materiale, precum şi schimbarea şi îmbunătăţirea circuitului epidemiologic pentru reducerea riscului de contaminare atât al personalului medical, cât şi al pacienţilor internaţi în unitatea medicală, potrivit MApN. Totodată, a fost instituită continuitatea pe tură operativă a spitalului.

Noua echipă managerială a solicitat Ministerului Apărării Naţionale să sprijine cu personal medical militar activitatea din Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava, pentru a asigura continuitatea în secţiile medicale. În acest sens, MApN a dispus prin Direcţia Medicală să suplimenteze cu personal medical militar unitatea medicală din Suceava.

Sâmbătă, 4 aprilie, 10 medici militari, de diferite specialităţi (anestezie, boli infecţioase, pneumologie, medicină internă, cardiologie, radiologie, chirurgie generală, ortopedie traumatologică, gastroenterologie şi medicină de urgenţă), precum şi 10 subofiţeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au plecat spre municipiul Suceava pentru o perioada de 2 săptămâni, aceştia urmând să asigure continuitatea în unitatea medicală suceveană.

După această perioadă, personalul medical va fi înlocuit cu o altă echipă din cadrul aceleiași unități medicale clujene. Echipa medicală trimisă în sprijin va participa la asigurarea continuității asistenței medicale pentru pacienții internați covid pozitiv, deoarece medicii din spitalul sucevean sunt în mare parte contaminați. Cazarea şi hrana personalului detașat la Suceava vor fi asigurate gratuit prin grija autorităţilor locale.

De asemenea, au fost luate toate măsurile pentru asigurarea materialelor sanitare şi a medicamentelor necesare pentru o funcţionare la parametri optimi a facilităţii medicale din municipiul Suceava.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Elevul genial dintr-un sat din Suceava: face zilnic 50 de kilometri pentru a merge la şcoală şi a luat argint la Olimpiada 4165Corona și REFUGIAȚII - un virus face politică .Depistați POZITIV 21 de refugiați 154

20 de fotografii care ne demonstreaza ce inseamna cu adevarat o zi grea 373 zodii care se umilesc din dragoste 1916Vom fi martorii unei Luni Albastre rare, pe data de 18 iunie 69Scenariu horror: Romania ascunde decesele provocate de Covid 19 1706Actorul Morgan Freeman şi-a transformat ferma, de 124 de hectare, într-un sanctuar dedicat albinelor 55717 fotografii istorice care ne-au făcut să vrem să ne întoarcem în timp 9120 de momente de neuitat capturate de aparatul foto pentru a te face să râzi 5320 de fotografii care sunt atât de puternice emotional încât cuvintele nu le pot descrie 1126
SuperClipuri.com 2023