SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

El este medicul român care A VINDECAT 47 de pancienți bolnavi de COVID-19
El este medicul român care A VINDECAT 47 de pancienți bolnavi de COVID-19

47 dintre cei 64 de pacienți bolnavi de COVID-19 au fost vindecați la Timișoara. Medicul care a aplicat tratamente bolnavilor se numeste Virgil Musta. Este medic primar infecționist și își desfășoară activitatea la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara. Aplauzele celor vindecați par să îi dea curaj și îi sfătuiește pe toți românii să aibă grijă la… igienă.

   

El a vorbit la EBS Radio despre schema de tratament folosită, dar a precizat că bolnavii internați la Timișoara și care s-au vindecat, sunt tineri

„Este una dintre schemele pentru care s-au făcut studii și se analizează la nivel mondial. Împerună cu dr. Adrian Streinu Cercel (managerul Institutului Matei Balş din București, n. red.) am decis să folosim această schemă de tratament pentru pacienții noștri, care sunt tineri și care nu au comorbidități sau boală severă. Se pare că este eficient, deoarece după administrarea tratamentului, la 3-4-5 zile, pacienții devin negativi și după 2 teste negative îi externăm, cu recomandarea de a se izola la domiciliu timp de 14 zile. Dacă prezintă noi simptome trebuie să ne anunțe și în a 12-a zi îi retestăm pentru a ne reconfirma că rezultatele sunt negative”, a spus dr. Virgil Musta la EBS Radio.

   

Medicul din Timișoara atrage atenția că acum, în aceste momente, populația are și ea un rol important în a ține boala sub control, respectiv să facă tot posibilul să nu răspândească infecția.

„Totul depinde de modul cum noi, ca societate, înțelegem să respectăm regulile și să ne protejăm. Nu există tratament miraculos nici de vindecare și nici de prevenție. Singura modalitate de a preveni boala e de a respecta regulile, ca să nu te contaminezi”, a mai spus medicul.

Cine este medicul Virgil Musta

Virgil Filaret Musta s-a născut pe 8 februarie 1958, a terminat Facultatea de Medicină Timișoara în anul 1984 și s-a specializat pe boli infecțioase între anii 1991 – 1994.

   

Medicul Musta este membru al Societatii de Patologie Infectioasa, membru al Asociatiei Stiintifice Timisoara Medicala, membru al CCIA Timisoara, coautor la 2 carţi, Cursul disciplinei de Boli Infectioase si o monografie
Coautor in 80 articole publicate in reviste din ţară si străinătate dintre care in 8 prim autor și a comunicat 15 lucrari la congrese şi conferinte nationale de boli infectioase, HIV imunologie şi gastroenterologie, conform informațiilor publicate în Curiculum Vitae.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Tatal si-a luat fetita la pescuit. Insa nici prin minte n u i-ar fi trecut ca va avea parte de asa ceva 395Keanu Reeves: Eu nu pot trăi într-o lume în care bărbații își îmbracă soțiile ca pe niște femei usoare! 1189

Turte dulci de casă în 20-25 minute – Sunt moi și aromate de se topesc în gură 21610 curiozități bizare ale psihiatriei aplicate în secolul al XIX-lea 47IMAGINI APOCALIPTICE ! Uragan devastator la Moscova. Cu Dumnezeu nu te pui - VIDEO 9147411 Fapte care ne pot schimba cunoștințele despre lumea in care traim 133013 Fiice celebre care au moștenit farmecul părinților lor 267120 de imagini in care absurditatea a depasit cu mult orice limite 133722 de Băieți si-au împărtășit fotografii de înainte și după schimbările uimitoare din viața lor 721Un ROM din Arad a gasit, pe strada, un portofel cu 1.250 de euro si L-A PREDAT POLITTIEI. Ce i-a cerut in schimb proprietarului e INCREDIBIL. NU se asteptau la asa cerere 15692
SuperClipuri.com 2020