SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Ministra Sănătății: Avem medici și polițiști de frontieră infectați
Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a ținut să menționeze, în cadrul briefingului de dimineață, că autoritățile își asumă responsabilitatea de a veni cu informații veridice.

Aceasta în contextul în care pe parcursul zilei de ieri, 22 martie, în presă au apărut informații despre faptul că al doilea medic din Chișinău a fost diagnosticat cu noul coronavirus, transmite Știri.md.

”Nu am relatat niciodată care e profilul pacienților suspecți sau celor cu COVID-19 deja confirmat. De fiecare dată am menționat și reiterez încă o dată că pe prima linie rămân lucrătorii medicali și poliția de frontieră, mai nou cei din ordine publică. Ei se expun unui risc. Cu adevărat, cu maximă responsabilitate avem îmbolnăviri în rândul lucrătorilor medicali, în rândul poliției de frontieră, dar vom fi atenți de protecția datelor cu caracter personal, dar și ceea ce ține de protecția vieții private a acestor persoane”, a declarat ministra Sănătății.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova a fost înregistrat un singur deces din cauza COVID-19, iar doi pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md reamintește că, pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:

- Evitați locurile publice. Stați acasă;

- Păstrați distanța socială de minim 1 metru;

- Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

- Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

- Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

- La primele simptome de boală precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Sursa:Stiri.md

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Numai in ROMANIA poti sa vezi astfel de IMAGINI! Ma doare BURTA de cat am RAS! 16532(video) Filmam si lacrimile curgeau pe obraz". Animalele din zonele arctice sufera din cauza schimbarilor climatice 2205

10 semne ca rinichii tai nu functioneaza corect 7976Luna nouă în Gemeni și Luna plină din Săgetător: Universul ne oferă noi oportunități 17319 fotografii pe care trebuie sa le privesti de doua ori pentru a vede ce se ascunde in ele 166530 de Fotografii rare care arată o nouă fată a acestei lumi 1063Romania anilor '60 descrisa SUPERB de americani! 70Dupa noua ani de casatorie cu Catalin Maruta, ANDRA a facut ANUNTTUL cu lacrimi de fericire in ochi: "Am..." - VIDEO 8452523 de situații pe care doar persoanele care au trecut prin asta le poate înțelege 76418 persoane care ne arata cat de mult te poate schimba un an daca ai vointa 364
SuperClipuri.com 2020