SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Carne de vită congelata de 40 de ani ajunge în România. Pusă la vanzare deja în......
“Este carne de vită care după 40 de ani congelată a ajuns în România.
Statul nu îşi face datoria, instituţiile statului, ANPC-ul, veterinarii”. Transcrierea declaraţiilor. VIDEO

”Când vameşii au oprit un camion la frontieră cu carne de porc din Polonia, şoferul a luat-o la fugă. Nici măcar actele nu le avea la el, pentru că mulţi importatori sunt români, nu sunt polonezi. Şi Irimescu care este descurcareţul român, ce face?

Vă dau un caz concret. Mie îmi place să vorbesc pe cazuri concrete, nu pe poveşti: În marea Nordului este un vierme Anisakis, de 2-3 cm, care stă în intestinele macroului şi alţi peşti. În toată Europa, la peştele asta, pentru că are alt preţ, se eviscerează, se scot viscerele şi cu ele odată se scoate şi viermele, şi îl duce pe circuit.

Pentru România că e piaţa de mâna a 10-a nu se evicerează şi se aduce foarte ieftin. Aia e mână de lucru să iei fiecare peşte în parte să scoţi intestinele, şi în România se lasă aşa. Se congelează în principiu, dacă ajunge să se congeleze la timp, dacă nu până să ajungă să se congeleze la minus 22 grade, asta e regula europenă şi internaţională, viermii migrează de pe vapor până ajunge el la refrigerat, migrează în muşchi, şi asta e un peşte contaminat, pentru că s-au făcut studii…

Eu discut pentru că m-am cerat tare cu Comisia şi erau să mă omoare efectiv irlandezii care trimiteau pe vremea aia, printr-o firmă românească-descurcăreaţă, peşte masiv în România, la un preţ foarte scăzut. Eu i-am blocat până la aderare, dar după aderare nu am mai reuşit. Veterinarii nu-i controlează în niciun fel, şi o dată, viermele e toxic poţi să mânânci, vomiţi sau unii…sensibilitate, şi doi, când te uiţi şi-l vezi în farfurie, în muşchi, nu cred că îşi face plăcere să vezi un vierme în peşte.

Chiar acum două luni discutam cu un importatori şi zicea: Domnule, dacă astea sunt regulile, eu aduc! Când mi-l găseşte cineva îl duce şi face făină de peşte. Eu nu ştiu dacă e aşa sau nu. Am dubii, sincer, între noi. Dar nimeni nu îi controlează .

Sunt importatori care se orientează. Este carne care după 40 de ani congelată a ajuns în România, carne de vită.
Înţelegeţi? Aici este o piaţă în care lumea se orientează şi aduce produsele care sunt la sfârşit de termen de valabilitate, poate şi depăşit. Se spală salamul în România, ştiţi bine, cu oţet şi uneori le bagă în galantar, se schimbă saramura la brânză şi se bagă din nou la vânzare, pentru că asta-i România. Statul nu îşi face datoria, instituţiile statului, ANPC-ul, veterinarii.

Eu am mai spus asta, instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria. Si atunci dacă se controlează tot ce e pe piaţa… Deci, de ce eu când am trimis grâu ca bio în Italia şi în Germania a fost testat de ei şi s-a constat că nu e bio că avea chimicale, îl stropise, şi a ieşit mare tam-tam şi pe mine m-a băgat la infringement (procedura privind încalcarea de către un stat membru a legislaţiei comunitare – n.red ) Comisa Europeană, cu Italia. Norocul, ştiţi care a fost, că certificatorul din România pentru produsul respectiv că e bio era italian.E o piaţă unică, nu-i problemă, dar nu zice nimeni să nu te asiguri că produsul e sănătos, că eu ce pun pe masa consumatorului român, indiferent unde e produs, trebuie controlat. Înţelegeţi? Asta este problema.”

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

13 fapte nestiute despre Coreea de Nord despre care nu ai avut nici o idee 383420 de animale care au reusit sa impresioneze intreaga lume cu frumusetea lor 1340

Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong-un, principala figură a succesiunii în cazul morții dictatorului nord-coreean 314Principala versiunea a incendiilor de lângă Cernobîl, anunțată de Ministerul ucrainean de Interne 7VIDEO / Simtea o iritatie in ureche si a mers la spital. Vei fi ingrozit cand vei afla ce i-au descoperit medicii! 44714 motive pentru care Australia face această lume un loc special 136310 fotografii care ne dovedesc ca fundalul valoreaza cat o mie de cuvinte 197520 de minuni care sunt greu de crezut de catre oameni 1035Oamenii de știință au dezvăluit 8 trăsături de care bărbații sunt atrași 134Tom Hanks, căsătorit timp de 31 de ani, dezvăluie 6 reguli ale unei căsnicii fericite 577
SuperClipuri.com 2020