SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cine este primul român diagnosticat cu coronavirus. A fost la vânătoare cu italianul infectat şi a participat la o petrecere
Primul român diagnosticat cu coronavirus este un tânăr de 25 de ani, din comuna gorjeană Prigoria. El lucrează la o firmă a italianului de 71 de ani care s-a aflat pentru câteva zile în România şi ulterior, la Rimini, a fost diagnosticat cu coronavirus. Tânărul a fost la vânătoare cu patronul italian, iar în ultimele două zile a fost izolat la domiciliu.

Bărbatul din judeţul Gorj diagnosticat cu coronavirus este din satul Dobrana, are 25 de ani şi lucrează la o firmă de-a italianului care s-a aflat în România pentru 4 zile şi care ulterior a fost diagnosticat pozitiv, la întoarcerea în Rimini, a confirmat primarul comunei Prigoria, de care aparţine satul, Iuliana Iliescu.

Primarul a explicat, pentru Antena 3, că tănărul locuia cu părinţii şi cu bunicii. De asemenea, conform edilului, prietena bărbatului este şi ea izolată, dar la Târgu Jiu.

Primarul a precizat că tânărul a participat recent, alături de alte persoane din sat, la o petrecere.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a menţionat că bărbatul la care s-a confirmat infectarea cu coronavrus a fost la vănătoare cu italianul confirmat la Rimini şi a fost izolat de două zile la domiciliu.

Pacientul a ajuns la Bucureşti joi dimineaţă, la Institutul Matei Balş, iar autorităţile vor face o anchetă epidemiologică extinsă în zonă pentru a determina toate persoanele cu care a intrat în contact. 

Tănărul a avut manifestări asimptomatice. În această noapte, bărbatul va fi transportat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Bucureşti. „Este vorba de două camere special amenajate care beneficiază de duşuri chimice, cu două paturi, ce se pot extinde la patru“, a spus Adrian Streinu-Cercel 

Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, au precizat că pacientul poate deveni simptomatic, întrucât nu se poate preciza evoluţia ulterioară a cazului. 

Ministrul Victor Costache a declarat că la Gorj este în continuare anchetă epidemiologică şi încă se mai aşteaptă rezultate, însă „pacientul zero” a fost identificat, la fel şi contacţii lui. 

„E o anchetă epidemiologică în curs şi vom avea rezultatele în cursul zilei de mâine (joi - n.r.). Ca parte pozitivă, am identificat pacientul zero, pacientul italian şi de 2-3 zile testăm contacţii lui şi de abia am identificatul unul pozitiv. De asemenea, alt aspect pozitiv este că e în mediul rural, deci nu e dintr-o zonă urbană foarte populată”, a spus Costache.

Oficialii Statului au făcut din nou apel la calm. 

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, la rândul său, că România va trece peste această provocare.

„Facem un apel la cam şi la urmarea recomandărilor Ministerului Sănătăţii şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta a fost un mod pentru a vă prezenta că ştim cum să ne pregătim. Facem un apel la calm, la înţelepciune şi cu siguranţă românii, noi ca şi naţiune vom trece pest această provocare”, a spus Vela.

„Rolul nostru este pentru limitarea răspândirii. Încercăm să găsim toţi contacţii”, a spus şi Raed Arafat.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Victor Costache, tânărul bolnav locuieşte cu alte şapte persoane, care au fost testate şi rezultatele au fost negative. Cu toate acestea, membrii familiei au intrat în carantină. 

Mai sunt 33 de teste la care se va aştepta rezultatul joi, în jurul prânzului. 

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Prima imagine pe care ați văzut-o aici va dezvălui ce fel de putere aveți!! 90610 drumuri exclusiv doar pentru cei care duc totul la extrem. Ai destul curaj sa vezi acest video? 676

Cum să îți dai seama că un BĂRBAT te place și e interesat de tine 1087Top 10 Cele mai Jenante Momente Filmate in Direct la TV.. vezi VIDEO 725Acest instructor auto habar nu avea ca eleva lui este pilot de raliu. Priviti ce a urmat! VIDEO 39162Amintirea unui înger printre oameni: Nașterea dr. Alexandru Pesamosca. A operat peste 45.000 de copii: Astea-s împliniri domnule, nu vile și mașini! 4831Iata cum prinde pisica laserul de pe Fundul acestei fete ! Vezi VIDEO.. 1612Eleva care a pictat scara blocului în Brăila. Opere de artă, în locul pereților cu var alb scorojit 750GENIAL! Panou solar făcut acasă din PETURI! Metoda eficienta pentru încălzirea apei: 531S-au salvat de Moarte ca prin minune...VIDEO 1272
SuperClipuri.com 2022