SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cine este primul român diagnosticat cu coronavirus. A fost la vânătoare cu italianul infectat şi a participat la o petrecere
Primul român diagnosticat cu coronavirus este un tânăr de 25 de ani, din comuna gorjeană Prigoria. El lucrează la o firmă a italianului de 71 de ani care s-a aflat pentru câteva zile în România şi ulterior, la Rimini, a fost diagnosticat cu coronavirus. Tânărul a fost la vânătoare cu patronul italian, iar în ultimele două zile a fost izolat la domiciliu.

Bărbatul din judeţul Gorj diagnosticat cu coronavirus este din satul Dobrana, are 25 de ani şi lucrează la o firmă de-a italianului care s-a aflat în România pentru 4 zile şi care ulterior a fost diagnosticat pozitiv, la întoarcerea în Rimini, a confirmat primarul comunei Prigoria, de care aparţine satul, Iuliana Iliescu.

Primarul a explicat, pentru Antena 3, că tănărul locuia cu părinţii şi cu bunicii. De asemenea, conform edilului, prietena bărbatului este şi ea izolată, dar la Târgu Jiu.

Primarul a precizat că tânărul a participat recent, alături de alte persoane din sat, la o petrecere.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a menţionat că bărbatul la care s-a confirmat infectarea cu coronavrus a fost la vănătoare cu italianul confirmat la Rimini şi a fost izolat de două zile la domiciliu.

Pacientul a ajuns la Bucureşti joi dimineaţă, la Institutul Matei Balş, iar autorităţile vor face o anchetă epidemiologică extinsă în zonă pentru a determina toate persoanele cu care a intrat în contact. 

Tănărul a avut manifestări asimptomatice. În această noapte, bărbatul va fi transportat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Bucureşti. „Este vorba de două camere special amenajate care beneficiază de duşuri chimice, cu două paturi, ce se pot extinde la patru“, a spus Adrian Streinu-Cercel 

Ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, au precizat că pacientul poate deveni simptomatic, întrucât nu se poate preciza evoluţia ulterioară a cazului. 

Ministrul Victor Costache a declarat că la Gorj este în continuare anchetă epidemiologică şi încă se mai aşteaptă rezultate, însă „pacientul zero” a fost identificat, la fel şi contacţii lui. 

„E o anchetă epidemiologică în curs şi vom avea rezultatele în cursul zilei de mâine (joi - n.r.). Ca parte pozitivă, am identificat pacientul zero, pacientul italian şi de 2-3 zile testăm contacţii lui şi de abia am identificatul unul pozitiv. De asemenea, alt aspect pozitiv este că e în mediul rural, deci nu e dintr-o zonă urbană foarte populată”, a spus Costache.

Oficialii Statului au făcut din nou apel la calm. 

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, la rândul său, că România va trece peste această provocare.

„Facem un apel la cam şi la urmarea recomandărilor Ministerului Sănătăţii şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta a fost un mod pentru a vă prezenta că ştim cum să ne pregătim. Facem un apel la calm, la înţelepciune şi cu siguranţă românii, noi ca şi naţiune vom trece pest această provocare”, a spus Vela.

„Rolul nostru este pentru limitarea răspândirii. Încercăm să găsim toţi contacţii”, a spus şi Raed Arafat.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Victor Costache, tânărul bolnav locuieşte cu alte şapte persoane, care au fost testate şi rezultatele au fost negative. Cu toate acestea, membrii familiei au intrat în carantină. 

Mai sunt 33 de teste la care se va aştepta rezultatul joi, în jurul prânzului. 

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

22 de fotografii pe care trebuie sa le privesti de doua ori pentru a vedea exact ce se intampla 982Acest celebru chirurg cardiovascular rastoarna tot ceea ce stiai despre dieta sanatoasa. Iata ce crede despre micul dejun 5070

Cuptoarele cu microunde sunt periculoase! Uitati ce afecțiuni pot produce în corpul uman. 3943Româncă din Germania, despre lucrătorii sezonieri care fac probleme: „Condiţiile sunt mult mai bune. Nu i-a obligat nimeni să vină“ 2310 lucruri obișnuite care arată foarte diferit cand sunt vazute la microscop 103820 de fotografii incredibil de rare ale starurilor noastre preferate, înainte ca acestea să fie celebre 82911 lucruri pe care nu le ştiai despre Coco Chanel, stăpâna lumii modei 120510 trucuri vechi de peste 100 de ani care încă funcționează cu SUCCES si astăzi. Numărul 6 este GENIAL 1278Sunt 2 rugăciuni pentru mame: pentru fiu și pentru fiică. Sunt mai puternice decât ale preoților 707Prof. dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Tg. Mureş, a realizat AL ZECELEA transplant de cord 2195
SuperClipuri.com 2021