SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Corpurile care au fost prinse ani de zile sub ghețari apar la suprafață datorită topirii gheții
Oamenii cărora le place să exploreze ghețarii și plimbările prin zăpada în Elveția au tras o sperietură grozavă. Nu este surprinzător că încălzirea globală a produs probleme impresionante în natură, iar topirea majoră este cea mai clară dovadă a tulburării pe care planeta o suferă. Dovada: Un ghid din Alpii Elvețieni a fost martorul unei descoperiri mai putin placute.

El a găsit trupul unui alpinist japonez din cauza topirii ghețarilor. Dar această descoperire nu a fost vârful aisbergului … literal vorbind.

Nu este prima dată când s-a făcut o descoperire ca asta. În ultimul deceniu, au fost găsite corpurile a aproximativ 300 de persoane. Au fost prinși și ascunși în ghețari încă din 1926, conform declarațiilor poliției elvețiene din cantonul Valais.

Cu câțiva ani în urmă, a fost raportat, de asemenea, că s-au gasit corpurile lui Marcelin și Francine Dumoulin înghețate și în stare perfectă, raportate dispărute la 15 august 1942. Corpurile purtau haine din al doilea război mondial. Lângă ele au fost gasite și un ceas, o sticlă, un rucsac și o carte. „Ne-am petrecut viața căutându-le, fără întrerupere”, a spus Marceline Udry-Dumoulin, fiica cea mai mică a cuplului pe care l-au cunoscut.

De asemenea, au fost găsite în 2014 rămășițele lui Jonathan Conville, care s-a pierdut pe munte în 1979. În același an a fost găsit pe un ghețar din cantonul Berna, corpul unui explorator ceh pierdut din 1974.

La fel au patit și trupurile japonezilor Michio Oikawa și Masayuki Kobayashi, care au dispărut pe 18 august 1970, aparent surprinși de un viscol.

Lungimea și grosimea ghețarilor elvețieni au fost reduse foarte mult, potrivit GLAMOS, o rețea formată din mai multe universități elvețiene și finanțată de Ministerul Elvețian al Mediului.

Ghețarul Tsanfleuron a pierdut o lungime de 1926 de metri din 1984, iar Morteratsch 2.804 metri din 1878. În timp ce în 2017, un număr de 80 de ghețari au continuat să se topească și tendința continuă.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

17 familii care nu vor uita niciodată de Crăciun datorită cadourilor pe care le-au primit 7M-a crescut singur, bietul tata. Când mă duceam la școală, în fiecare zi îmi punea un bilet în ghiozdan. Mă rușinam cu ele. Într-o zi, un băiat din clasă mi-a luat biletul și l-a pasat altor colegi. Ce s-a întâmplat apoi 5147

Un ofiţer de la Direcţia Poliţiei Rutiere, prins cu permis de conducere fals. 2679O descoperire uriasa pe teritoriul Romaniei!! Cetatea Veche din Sântana o cetate de patru ori mai mare decat celebra Troia! 36O serie de cupluri din Romania isi vand vietile strainilor, lasandu-se filmati si spionati.. Vezi VIDEO 52046Cel puțin 50000 de părinți au motive sa-i mulțumească ,iar unii drept recunoștiintă i-au înfipt cuțitul în spate atunci cand i-a fost mai greu! 32821 de rochii care arată total diferit cand sunt purtate de modele sau de diferite celebritati 50017 Persoane care pot transforma orice fotografie într-o capodoperă 103112 lucruri ciudate pe care le faceau strămoșii noștri si care astazi nu mai exista 9113Cercetătorii au descoperit că oamenii conduc lumea spre pieire, mai repede ca niciodată 230
SuperClipuri.com 2020