SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Corpurile care au fost prinse ani de zile sub ghețari apar la suprafață datorită topirii gheții
Oamenii cărora le place să exploreze ghețarii și plimbările prin zăpada în Elveția au tras o sperietură grozavă. Nu este surprinzător că încălzirea globală a produs probleme impresionante în natură, iar topirea majoră este cea mai clară dovadă a tulburării pe care planeta o suferă. Dovada: Un ghid din Alpii Elvețieni a fost martorul unei descoperiri mai putin placute.

El a găsit trupul unui alpinist japonez din cauza topirii ghețarilor. Dar această descoperire nu a fost vârful aisbergului … literal vorbind.

Nu este prima dată când s-a făcut o descoperire ca asta. În ultimul deceniu, au fost găsite corpurile a aproximativ 300 de persoane. Au fost prinși și ascunși în ghețari încă din 1926, conform declarațiilor poliției elvețiene din cantonul Valais.

Cu câțiva ani în urmă, a fost raportat, de asemenea, că s-au gasit corpurile lui Marcelin și Francine Dumoulin înghețate și în stare perfectă, raportate dispărute la 15 august 1942. Corpurile purtau haine din al doilea război mondial. Lângă ele au fost gasite și un ceas, o sticlă, un rucsac și o carte. „Ne-am petrecut viața căutându-le, fără întrerupere”, a spus Marceline Udry-Dumoulin, fiica cea mai mică a cuplului pe care l-au cunoscut.

De asemenea, au fost găsite în 2014 rămășițele lui Jonathan Conville, care s-a pierdut pe munte în 1979. În același an a fost găsit pe un ghețar din cantonul Berna, corpul unui explorator ceh pierdut din 1974.

La fel au patit și trupurile japonezilor Michio Oikawa și Masayuki Kobayashi, care au dispărut pe 18 august 1970, aparent surprinși de un viscol.

Lungimea și grosimea ghețarilor elvețieni au fost reduse foarte mult, potrivit GLAMOS, o rețea formată din mai multe universități elvețiene și finanțată de Ministerul Elvețian al Mediului.

Ghețarul Tsanfleuron a pierdut o lungime de 1926 de metri din 1984, iar Morteratsch 2.804 metri din 1878. În timp ce în 2017, un număr de 80 de ghețari au continuat să se topească și tendința continuă.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Gerul de -30 °C a năvălit în SUA fiindcă vortexul polar a fost destabilizat. Surpriză: totul a pornit din Maroc! 145222 de poze in care designerii de modă au decis ca este nevoie de o schimbare 3710

Ionela abia a ajuns la servici. Fix din prima zi la noul birou, șefa ei i-a aruncat un pahar de apă în față, apoi i-a vărsat cafeaua pe pantaloni și a chinuit-o cat a putut de tare ,a suportat-o.. 159110 sacrificii pe care le fac părinții pentru noi și nici nu le-am observat pana acum 35Problema simpla care da batai de cap adultilor. Unde SE INCURCA cei care gresesc raspunsul? 88019 Oameni care au avut un singur loc de muncă, dar au dat greş 702Consiliul Naţional al Elevilor cere suspendarea cursurilor 1717 Imagini de fundal amuzante care ne-ar inveseli cand aprindem calculatorul 7113 moduri usoare de a face lucrurile vechi să arate ca și noi 329Calausul, dans traditional Romanesc.. Vezi cat de frumos danseaza acesti baieti.. VIDEO 1005
SuperClipuri.com 2020