SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Petrică Mîțu Stoian - “Toata viata am muncit“
Petrica Mitu Stoian este un cântăreț român de muzică populară, care s-a nascut in Izverna, Mehedinti, intr-o frumoasa zi de 18 septembrie in anul 1960. Din anul 1995 este angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu.

Din Maramures, in Ardeal, Dobrogea și Moldova, nu este roman care sa nu il cunoasca pe Petrica Mitu Stoian, artistul plin de viata, zambet si mereu pus pe glume si voie buna. Unde mai pui ca mustata lui este inconfundabila si face parte din prezenta sa scenica.

A iubit muzica de mic si peste tot unde o auzea era si el, dat pentru care, mama sa era convinsa ca aceasta este vocatia lui, incurajandu-l ca intr-o zi, poate ajunge un om al muzicii. Si a ajuns. Nu doar al muzicii, dar un reprezentant de marca al traditiilor folclorice si a radacinilor romanesti.

Artistul a fost descoperit de Marioara Murarescu, avandu-si debutul chiar la emisiunea Tezaur Folcloric, dupa care, a participat la numeroase festivaluri si concursuri de folclor unde a fost premiat: in anul 1993 castiga premiul I la Festivalul “Maria Lataretu” de la Tg. Jiu iar in 1994 si 1995 ocupa primul loc in “Topul tinerilor interpreti”. Tot in acelasi an, interpretul este angajat al Ansamblului Artistic Profesionist“Doina Gorjului” din Targu Jiu.

Si, pentru ca artistului ii sta bine cu albumele, in 1995, Petrica Mitu Stoian a imprimat primul sau disc Electrecord “Astept sa rasara luna”, de-a lungul carierei sale el compunand peste 400 de cantece populare, imprimand 19 CD-uri solo sau impreuna cu interpreti ca Niculina Stoican si Constantin Enceanu. Cantecele artistului sunt cantece de dor, de dragoste, de jale inspirate din viata omului de rand.

In anul 2007 lanseaza albumul “Din Izverna-n Visina” iar in repertoriul sau mai intalnim si albume precum: “De la luna pan’ la soare”, “Mi-o lasat mosul canuta”, “De pastram ce-am castigat”, etc.

In ianuarie 2019, Petrica Mitu Stoian a lansat melodia „Toata viata am muncit”, o melodie in care multi ne regasim si care a devenit repede cunoscuta si murmurata de multi romani.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Abandonat de mamă la naștere, a trecut de la chirpici și orfelinat, la o afacere de peste 1 milion de euro 4812Înregistrare de colecție cu Ștefan Bănică la 5 ani. Cu cine vorbea acesta la telefon? 293

Romania a castigat aurul la olimpiada mondiala de robotica!!! Robotul lor a fost construit in doar 3 luni!! 6513 fotografii care desi par editate sunt 100% reale 650Cimbrul – planta care face minuni în reumatism, înlăturând durerea și amorțeala 83413 fotografii celebre care sunt de fapt false 159016 actori atrăgători de la Hollywood, al căror carisma crește de-a lungul anilor 55Trăiește viața frumos, după regulile renumitului psiholog Mihail Litvak 715 Parti ale corpului uman care o sa dispara in viitor 1139Coronavirus. Avertismentul Poliţiei: "Sunt hoți îmbrăcați în medici care vin să vă facă dezinfecţie" 54
SuperClipuri.com 2022