SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Copiii care ajută de mici la treburile casnice, au sanse mai mari să fie oameni de succes ca adulţi, susţin cercetătorii
Să implici copilul în treburile casnice uneori poate fi un lucru dificil deoarece părinţii moderni vor ca micuţii lor să aibă parte de cât mai multă distracţie înainte de a se confrunta cu problemele inevitabile ale maturităţii.

Insă la polul opus, există părinţi care doresc să-şi înveţe copilul importanţa responsabilităţii.

Dacă nu sunteţi siguri că responsabilizarea copilului vostru este o decizie potrivită, un studiu realizat recent vă poate veni în ajutor.

Oamenii de ştiinţă spun că obişnuindui pe cei mici cu treburile zilnice îi va ajută să devină adulţi de succes şi chiar să aibă o viaţă mai fericită.

Cu toţii ne dorim ca cei mici să fie fericiţi şi, după o zi lungă de şcoală, sau după terminarea temelor pentru a doua zi, s-ar putea să ne simţim cei mai răi părinţi atunci când le dăm o muncă suplimentară.

Dar cele mai recente cercetări care au la bază nu un singur studiu, ci chiar două, arată că responsabilizarea le este benefică în viitor.

Julie Lythcott-Haims, autoarea cărţii „Cum să creşti un adult” şi fostul decan al Universităţii Stanford, este de acord cu expresia „cu cât începi mai devreme, cu atât mai bine”.

Julie a declarat pentru „Tech Insider”, „Obişnuindu-i să facă mici treburi, cum ar fi să ducă gunoiul, sau să-şi aranjeze propriile haine, îi va face să-şi dea seama că trebuie să se înveţe cu lucrurile mărunte pentru că fac parte din viaţă. Nu e vorba doar de mine şi de ceea ce am nevoie în acest moment.”

Participarea la treburile casnice, cum ar fi împăturirea rufelor, scosul gunoiului şi spălatul vaselor sunt acţiuni care conduc spre un nivel mai ridicat de succes ca adulţi, potrivit studiilor.

Marty Rossman, profesor asociat de educaţie familială la Universitatea din Mississippi, a prezentat date adunate pe parcursul a 25 de ani pentru a afla dacă copiii care au fost obişnuiţi de mici cu treburile casnice au devenit adulţi responsabili.

Ea a descoperit că subiecţii care s-au implicat în treburile casnice pe când erau copii au avut mai multe şanse să urmeze o carieră de succes şi să aibă relaţii mai bune cu prietenii şi familia.

Acest lucru este, desigur, mai uşor de spus decât de făcut şi, ca părinţi, ne petrecem majoritatea timpului încercând să-i obişnuim să facă lucruri esenţiale, cum ar fi îmbrăcatul şi periatul dinţilor.

Dar, în lupta noastră de a adăuga noi sarcini la lunga listă de activităţi pe care îi încurajăm să le facă zilnic, trebuie să reţineţi că un studiu care s-a întins pe durata a 75 de ani intitulat „Harvard Grant Study” a identificat două lucruri de care oamenii au nevoie pentru a fi fericiţi şi de succes: iubirea şi etica muncii.

Poate ca nu-l veţi putea sprijini în ceea ce priveşte dragostea, dar încurajându-vă copilului să vă ajute la treburile casnice de la o vârstă fragedă, îi va induce o etică a muncii care îi va fi de mare folos mai târziu în viaţă.

Vă invităm să o urmăriţi pe Julie Lythcott-Haims vorbind despre creşterea copiilor şi treburile casnice în clipul de mai jos:

Dacă considerati aceste informatii utile nu uitati să le distribuiţi si altor părinţi cu siguranta vă vor multumi !

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 femei uimitoare din istoria științei care au schimbat lumea 212Tiganul la poarta Raiului.. click pentru a vedea tot Bancul 1947

Calausul, dans traditional Romanesc.. Vezi cat de frumos danseaza acesti baieti.. VIDEO 102312 trucuri pe care barmanii le folosesc pentru a vă face să cheltuiți mai mult 188017 fotografii cu animale care te-ar putea lăsa confuz 643Incredibil ! Rasturnare de situatie in cazul lui Cristian Pomohaci! "A fost doar o minciuna pentru ca am fost santajat " - VIDEO 16045Constantin Enceanu, mesaj emoționant pentru soția sa 82118 fotografii care ne arată de ce este atât de greu de înțeles Japonia 380Keanu Reeves: Eu nu pot trăi într-o lume în care bărbații își îmbracă soțiile ca pe niște femei usoare! 120426 de designeri care ar trebui sa isi caute cu totul alta meserie 1136
SuperClipuri.com 2022