SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

20 de animale care au reusit sa impresioneze intreaga lume cu frumusetea lor
Fie ca este vorba de un fenomen meteorologic mai putin obisnuit sau de un animalut colorat intr-un anumit fel toate aceste lucruri sunt creatia naturii si reprezinta un mic dar pentru noi.

In acest articol va prezentam o serie de fotografii extrem de interesante menite sa ne arate cat de frumoase sunt unele necuvantatoare si ce trasaturi unice au ele.

Pisică cu barbă

Asta este o perucă drăguță! Oh, așteptați..

cu mustață …

Un înger cu ochi verzi

Puteți vedea, dar nu puteți atinge.

Caini maiestuosi

Ochii care privesc întreaga lume

Vulpile vin în toate culorile diferite.

Și premiul „Cel mai pufos” al anului este acordat …

 Aceste surori sunt doar superbe.

Fata norocoasa

fascinant

Localizează spotul.

Un ochi fumuros

Piton negru și auriu

Ce este asta in spatele meu ?

Este marmură sau este reală?

spectaculos

Atins de noapte în sine …

Aceasta nu este o pasăre obișnuită.

 

Le adoptam, le indragim, le ingrijim si ne dedicam timp pentru a le oferi atentie: acestea sunt animalutele domestice, fara de care multi oameni s-ar simti mult mai tristi si neimpliniti.

Iata cele mai interesante zece lucruri pe care nu le stiai despre indragitele animalute de casa:

1. Broscuta testoasa poate respira prin anus.

2. Porcii domestici pot alerga cu maximum 6 km/h.

3. Vacile pot dormi in picioare, insa nu pot visa decat stand jos.

4. O pisica poate sari de cinci ori mai mult decat inaltimea sa.

5. A fost dovedit stiintific ca incercarea de a strangula o pisica poate scadea presiunea sangelui celui care incearca acest lucru oribil.

6. Cainii si pisicile pot auzi ultrasunetele.

7. Creierul pisici cantareste cam 30 de grame.

8. Cainele este prietenul cel mai bun al omului de 14.000 de ani!

9. Daca vei tine un pestisor auriu prea mult in intuneric, acesta se va face alb.

10. Hamsterii nu pot clipi cu ambii ochi in acelasi timp, ci fac acest lucru pe rand.

4 metode inteligente prin care să reduci consumul de combustibil în oraș sau în afara localității

Având în vedere că prețul carburantului rămâne încă la un nivel ridicat, fiecare șofer caută metode cât mai eficiente de a reduce consumul de combustibil al mașinii. De multe ori, realizăm că automobilul nostru consumă mai multă benzină sau motorină decât valorile indicate de producător, iar atunci încercăm să înțelegem care este cauza acestui fenomen.

În general, principalele motive pentru care o mașină consumă mai mult combustibil sunt legate de stilul de condus al șoferului și de condițiile meteo. Având în vedere că nu putem controla vremea, în cele ce urmează vom vorbi despre factorii pe care îi putem influența și despre ce putem face pentru a reduce consumul automobilului.

1.Folosește o mașină potrivită pentru drumul parcurs

Fiecare clasă de autoturisme este concepută cu un scop special, iar dacă acea mașină nu este folosită exact în scopul pentru a fost utilizată, experiența conducătorului nu va fi cea mai plăcută. De exemplu, dacă deții o mașină de clasă mică însă faci des drumuri interjudețene, nu vei avea un grad de confort ridicat la volan, iar motorul se va dovedi de multe ori prea mic pentru depășirile pe care trebuie să le faci.

De asemenea, dacă ai un SUV sau o mașină cu motor mare și folosești autoturismul doar pentru deplasări în oraș, va trebui să suporți un consum nejustificat de mare. Dacă nu deții încă o mașină sau dacă ai posibilitatea de a-ți mări „parcul auto” cu încă un model, ar trebui să cauți câteva masini de vanzare și să alegi un automobil în limitele bugetului tău, care să se adreseze nevoilor tale.

2.Evită drumurile scurte
Este știut deja că un motor rece va avea un consum mult mai mare în primii kilometri de rulare. Atunci când ai de parcurs foarte multe drumuri scurte, vei consuma o cantitate mult mai mare de combustibil decât dacă ai alege să parcurgi aceeași distanță într-un singur drum.

Astfel, dacă trebuie să faci patru drumuri de câte trei kilometri într-o zi, vei consuma o cantitate de benzină sau motorină mult mai mare decât dacă ai fi parcurs toți cei 12 kilometri fără să-i permiți motorului să se răcească. Pentru a-ți reduce consumul, încearcă să unifici deplasările scurte și să le transformi într-un singur drum. În acest mod, îți vei putea face cumpărăturile și rezolva problemele mai rapid, iar economia făcută la carburant va fi un beneficiu enorm.

3.Evită condusul agresiv

Atunci când accelerezi brusc sau când alternezi stilul de condus dintr-unul lin într-unul agresiv, consumul de carburant va crește exponențial. De asemenea, dacă mergi des într-o treaptă nepotrivită pentru viteza pe care o ai iar turația motorului depășește des 3.000 de turații, consumul va fi mărit.

Pentru a-ți reduce consumul de carburant, încearcă să accelerezi lin, să circuli mereu în treapta potrivită de viteză să menții turația motorului la 2.000 – 2.500 Rpm. Atenție însă! Nu subtura motorul din dorința de a economisi combustibil, deoarece această practică poate produce daune grave motorului tău.

4.Folosește frâna de motor
Frâna de motor este mult mai economică decât cea mecanică, iar utilizarea ei va contribui la reducerea consumului de carburant. Dacă ai o mașină cu injector, vei observa că autoturismul tău are consum zero în frână de motor.

Pentru a folosi frâna de motor, trebuie doar să iei piciorul de pe accelerație în timp ce mașina este în viteză și să o lași să încetinească folosindu-se de motor. Această metodă de frânare nu pare să dăuneze motorului și are o eficiență economică dovedită. Totuși, atunci când folosești frâna de motor este indicat să păstrezi o distanță considerabilă față de alte vehicule din fața ta, pentru a nu risca să le lovești.

Fii eficient energetic și încearcă de fiecare dată să scoți un consum cât mai mic pe suta de kilometri. Dacă aplici oricare din metodele de mai sus, economia făcută pe termen lung va fi una semnificativă, iar tu vei putea pune deoparte o sumă consistentă de bani.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Această bunică nu credea că prinţul Harry o va recunoaşte – reacţia lui când o vede spune totul 146720 de fotografii care ne arata dragostea pe care printesa Diana le-a purtat-o prințului William și prințului Harry 562

De ce unii oameni sunt atât de răi și lipsiți de respect, față de alții? 37315 Lucruri pe care le folosim zi de zi si care au un scop ascuns 4540Primarii de comune vor să fie șefii polițiștilor și să îi evalueze 1017Cuplul de diamant din zodiac. Nimeni și nimic nu are cum să-i despartă 33422 fotografii istorice unice care aduc trecutul la viață 160NASA planuieste sa construiasca un oras in norii planetei Venus! Arata genial si poate fi salvarea umanitatii intr-o buna zi! 103Cum pot cumpăra românii ani de vechime pentru pensie 63115 idei care au esuat amarnic din cauza greselilor prostesti 1536
SuperClipuri.com 2022