SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Există diferite tipuri de stres, iar unele dintre ele sunt bune pentru tine
Stres bun și rău

Întreaga noastră viață este alcătuită din provocări care provoacă stres, dar există anumite grade sau niveluri de stres care pot provoca fie un efect pozitiv , fie unul negativ :

1. Răspunsul pozitiv este o parte normală a dezvoltării noastre și caracterizat prin creșteri scurte ale ritmului cardiac și creșteri ușoare ale nivelului hormonal.

2. Răspunsul tolerabil activează sistemele de alertă într-un grad mai mare din cauza dificultăților. Poate fi o despărțire sau o vătămare, dar toți o putem tolera.

3. Răspunsul toxic nu este normal și dăunează sănătății noastre.
Dar pentru a înțelege de ce corpul nostru răspunde într-un mod diferit, trebuie să distingem diferitele tipuri de stres.

1. Stres acut

Stresul acut este cel mai frecvent tip. Este o reacție la o nouă provocare sau eveniment. Puteți face o greșeală la locul de muncă, puteti sa va certati cu cel mai bun prieten sau puteți avea o sarcină complicată la școală.

Cand iti înveti copilul să meargă cu bicicleta , va fi un stres acut pentru amândoi. Dar, în același timp, va fi distractiv.

Cantitatea potrivită de stres acut poate stimula creierul și vă poate ajuta sănătatea. S-a descoperit că scurte evenimente stresante au determinat celulele stem să îmbunătățească performanța mentală.

Cu toate acestea, stresul prea mic poate duce la plictiseală și chiar depresie. Credem că mulți dintre noi am avut o perioadă în viața noastră în care nu se întâmplă nimic și ne-am simțit apatic din cauza asta.

2. Stres episodic acut

Când stresul acut se întâmplă frecvent, se numește stres acut episodic . Când sunteți îngrijorat tot timpul pentru lucrurile mărunte, sentimentele negative vă pot depăși. Acest lucru poate duce la oboseală, dureri de cap și un sistem imunitar slab.

De aceea, este important să îți corectezi stilul de viață și să te antrenezi pentru a face unele lucruri mai ușor.

De exemplu, oamenii bolnavi de temperament și anxioși sunt mai stresați.

3. Stresul cronic sau toxic

Cand stresul acut nu este rezolvat și este de lungă durată pentru o perioadă mai lungă de timp, el devine încet cronic . Rădăcinile acestuia pot fi de exemplu, o căsătorie nefericită, un loc de muncă rău sau sărăcia.

Acest stres este foarte periculos și toxic. Vă poate strica sănătatea fizică și psihică și poate duce chiar la cancer, boli de inimă și obezitate. Cercetările au arătat că stresul cronic poate ridica chiar și nivelul anumitor hormoni care perturbă memoria.

Uneori cauzele stresului cronic pot fi dintr-o copilărie dificilă. În acest caz, unele persoane încearcă sesiuni de psihiatrie sau meditație.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Uite cum funcționează patul de sobă, metoda folosită de țărani acum un secol pentru a face față gerului! Ți-ar plăcea? 547Acesti oameni neobișnuiți va arata propriile lor ciudatenii care vă pot taia respirația 772

Fotografii amuzante, surprinse din greşeală, care îţi fac CREIERUL să se BLOCHEZE 1822Cum să creșteți lalele în vază și să vă bucurați mereu de acel buchet frumos viu colorat si parfumat ! 60110 Exemple de ingrijire personală din trecut care astazi ar fi interzise 4430(VIDEO)Incidentul care a avut loc în fața unui supermarket din cauza că li se lua temperatura unor persoane ar fi fost regizat 17022 de situatii prin care orice fata a trecut cel putin odata 388 parfumuri care anihileaza țânțarii pe loc! 297"Te voi iubi liniștit, dintr-un loc în care cuvintele nu sunt necesare" 62Povestea singurei femei pe care Freddie Mercury a iubit-o pentru întreaga sa viață 2857
SuperClipuri.com 2022