SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

9 lucruri pe care ar fi bine să nu le aspiri niciodata
Atunci cand este mizerie in casa, sau am scapat ceva pe jos avem tendinta sa dam rapid cu aspiratorul. Insa nu este mereu asta cea mai buna solutie la care putem apela. Fara sa ne dam seama putem sa stricam aspiratorul daca nu stim cand si unde sa il folosim. Trebuie sa avem mare grija si sa vedem ce anume dorim sa aspiram.

In acest articol va prezentam mai multe lucruri pe care ar fi bine sa nu le aspiram niciodata. Este de preferat sa le strangem sau se le adunam cu matura.

1. cafea și cacao

Dacă încercați să aspirați zatul de cafea aceasta va promova creșterea mucegaiului în sacul de strangere al aspiratorului. Acesta este mereu umed si din aceasta cauza se poate lipi usor de peretii aparatului.

Cafeaua uscată, precum și cacao sunt, de asemenea, periculoase pentru aspirator, deoarece particulele lor mici pot bloca filtrele. De asemenea, pot intra în interiorul motorului și îl pot dezactiva.

2. Solul și alte părți uscate ale plantelor de casă

Daca se intampla ca cineva sa sparga un ghiveci si pamantul sa cada pe covor, este mai bine sa scoatem covorul afara si sa il scuturam. Astfel putem fi siguri ca nu stricam nimic.

În plus, dacă pământul vărsat a fost umed, poate provoca unele probleme tehnice în motor. Florile uscate și frunzele plantelor de interior pot înfunda cu ușurință un furtun flexibil sau un filtru. De asemenea, rămân umede odată ce sunt în sacul de colecatre, ceea ce poate fi dăunător diferitelor părți ale aparatului.

3. Părul

Este imposibil să eviți părul, dar merită să fii atent la blana animalelor și părul uman și să nu-l lași să intre în vid în cantități mari. Odată ce prea mult păr intră în aparat, puterea aspiratorului poate scădea foarte mult – chiar și în timpul unei curățări.

Unele aspiratoare wireless sunt echipate cu perii rapide, rotative, care înfășoară atât de mult părul, va trebui să dezasamblați dispozitivul sau să curățați periile manual.

4. Cosmetice

Pulberea cosmetică, fardurile și alte produse cosmetice care par uscate, conțin de fapt diferite uleiuri și substanțe care încep să se topească sub influența aerului fierbinte. De aceea, produsele cosmetice sunt considerate cele mai daunatoare pent aspirator – totul pentru că componentele de grăsime se vor topi în interiorul aparatului și vor înfunda părțile și filtrele mecanice. Este aproape imposibil să curățați filtrele odată ce produsele cosmetice intră în ele și de multe ori va trebui să le înlocuiți complet.

5. Piese mici de hârtie și confetti

Confetti înfundă aspiratorul foarte rapid, ceea ce face ca aparatul să se supraîncălzească și motorul să nu mai funcționeze. Confettiul realizat din folie este chiar mai periculos decât cel de hârtie.

6. Fire electrice

Poate părea o soluție confortabilă pentru curățarea firelor electrice dar duzele și puterea de aspirare pot deteriora cablurile și sfâșia firele mici. De aceea este mai bine să evitați curățarea locurilor cu grămezi de fire în acest fel, mai ales dacă aceste grămezi constau din cabluri care au lățimi diferite (de exemplu, la birou sau în bucătărie).

7. Podea umedă

Exista șansă să provocati un scurtcircuit. Dacă podeaua este ușor umedă, aspiratorul nu va afișa nicio reacție din exterior, dar acest praf se va înăbuși odată ce ajunge la duză și la tubul de aspirație. Acesta va rupe puterea de aspirare și poate apărea și un miros urât.

8. particule mici de sticlă

Răul pe care particulele mici de sticlă l-ar putea aduce aparatului dumneavoastra pare evident, dar multe persoane își permit în continuare să aspire aceste particule mici. În cele mai multe cazuri, după câteva proceduri de curățare, va trebui să schimbați furtunele moi ale aspiratorului, filtrele și punga care colectează praful.

9. Faina

Experții spun că, dacă trebuie să curățați făina cu un aspirator, acordați atenție cât de mult curatati. O mână mică nu dăunează dispozitivului, dar dacă ați vărsat întregul pachet, este mai bine să îl colectați manual.

În caz contrar, s-ar putea deteriora : toate filtrele vor fi blocate, iar făina poate intra în motor.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Biserica Sf Nicolae din Densus!! Cea mai frumoasa biserica din Romania! 366(VIDEO)Bătaie cu bâte de Paște la Brașov!A vrut să-l calce cu mașina Polițiștii au scos pistoalele 9

20 de imagini impresionante care dezvăluie multe despre lumea in care traim 906Cât de puternic iubesc semnele zodiacale de aer 33715 soldați de gen feminin, care se strecoară atât în ​​interiorul cât și în afara uniformelor 908Felicitari ! O mai tineti minte pe fetita celei mai batrane mame din Romania ? Iata cum arata azi ELIZA si ce face.. Da, o femeie curajoasa - VIDEO 28002Principala versiunea a incendiilor de lângă Cernobîl, anunțată de Ministerul ucrainean de Interne 8Românul care a năşit 15 copii africani: Cu un dolar în România nu pot obţine atâta bucurie câtă pot cumpăra în Africa 7786 moduri naturale de a tine tantarii departe de corpul tau 4723Romania a castigat aurul la olimpiada mondiala de robotica! Robotul lor a fost construit in doar 3 luni! 386
SuperClipuri.com 2022